Annonce
Læserbrev

Drop nu én gang for alle ideen om vandkunst på Rådhustorvet

Det kan godt være, at Jesper Rasmussens forslag til "vandkunst" vil se flot ud fra Kim Hesels tagveranda, men det, der er brug for, er en "stille" plads uden vandpjaskeri med hujende børn.

Læserbrev: Hvor får de det fra, medlemmerne i teknisk udvalg?

Vandkunst på Rådhustorvet er åbenbart blevet et mantra for visse medlemmer i udvalget.

Ikke mindst for den nye formand, Gerda Haastrup Jørgensen, er det blevet vigtigt at vise handlekraft og tvinge en beslutning om vand på torvet igennem.

Torvepladsen er ikke særlig stor og kan umuligt rumme et anlæg som det senest foreliggende forslag.

En af de vigtigste begrundelser for at renovere pladsen var behovet for at kunne færdes mere sikkert på en jævn belægning og højne det arkitektoniske udtryk samt øge anvendelsesmulighederne for pladsen.

En skrånende plads kan i sig selv give visse udfordringer ved f.eks. opstilling af boder, men med "kummer", med eller uden vand, spredt på pladsen vil det være næsten umuligt - selv med dybder på kun få cm.

Vil det overhovedet være muligt at skabe et miljø på torvet med aktiviteter, som vi oplevede det under halloween-festlighederne for nylig?

Almindelig færdsel over pladsen selv på dage uden særlige aktiviteter vil ligeledes opleves med forhindringer og med risiko for ufrivillig fodbad.

Det kan godt være, at Jesper Rasmussens forslag til "vandkunst" vil se flot ud fra Kim Hesels tagveranda, men det, der er brug for, er en "stille" plads uden vandpjaskeri med hujende børn.

Har man brug for at lege store badedag, kan Nørretorvs vandanlæg fint bruges til det.

Så endnu en opfordring - forhåbentlig ikke forgæves - fra en borger i Vejle og bruger af torvet:

Drop nu én gang for alle ideen om vandkunst, og undgå derved en masse misfornøjelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FCK-spiller skadet + Succes for Fuglsang

Læserbrev

Lokalformand for vandråd: Jeg forstår ikke formålet med denne skræmmekampagne

Læserbrev: Forsyningsvirksomheden Ewii har i et nyhedsbrev nedgjort de mindre vandværker ved at betegne dem som underudviklede og ved at sætte spørgsmålstegn ved, om de kan levere rent vand. Trefor Vand, som er ejet af Ewii, havde tilbage i 2017 selv problemer med pesticidet desphenyl-chloridazon over grænseværdien i syv boringer, hvilket blandt andet betød, at man tog Staurbyskov Vandværk på Fyn ud af drift i en periode. Så Ewii har tidligere haft rod i deres "andegård". Direktør Lars Bonderup Bjørn burde være for veluddannet til at skabe forvirring hos forbrugerne. Han udtaler til dagbladet Information, at den danske vandsektor ikke er rustet til at håndtere den øgede forurening af drikkevandet. De mindre vandværker er underudviklede og tager for få vandanalyser. Nogle vandværker kun én om året. Det er direkte usandt. Det er kommunerne, der er myndighed. Vandværker tager som minimum otte prøver om året. Her er tale om en totalanalyse af boringer, vandværk, ledningsnet og fire steder på taphanerne. Kommunen fører også tilsyn med vandværket tekniske tilstand. Ewii-direktøren udtaler videre til avisen: "Kan det være rigtigt, at nogle forbrugere skal have større sikkerhed for vand af høj kvalitet end andre, bare fordi de får vand fra et større vandværk", og han svarer selv: "Nej, vel". Jeg gad vide, hvor han har disse påstande fra. Vi fra de mindre vandværker leverer vand af høj kvalitet. At flere små vandværker er lukket, skyldes for det meste strukturudviklingen og ikke forurening. Selvfølgelig er der vandværker, der ikke er fulgt med udviklingen og har glemt, at et vandværk er en fødevarevirksomhed. Hvad angår vandpriser, er det sådan, at vandværker drives efter "hvile i sig selv-princippet". Det vil sige, der skal være en balance mellem indtægter og udgifter. Det er dog muligt, at vandværket over en årrække kan opkræve beløb til nye investeringer. Lars Bonderup Bjørn argumenter for at få fremmed kapital fra eksterne investorer, der selvfølgelig vil have et pænt afkast. Dette tager vi mindre vandværker kraftigt afstand fra. Vi har muligheder for at låne penge med kommunegaranti. Jeg forstår ikke formålet med denne skræmmekampagne. Jeg har i mange år fulgt mindre vandværkers udvikling, og mange af os får rådgivning fra professionelle rådgivere.

Fredericia

Nyåbnet vinhandler i Vendersgade: En anden placering ville skabe en bedre forretning

Annonce