Annonce
Fredericia

Du risikerer at blive spurgt: Hvad skal vi sælge Fredericia på til turisterne?

Fredericia har sine trækplastre. F.eks. Østerstrand med gode forhold for badedyr og dets ejere. Men det er ikke nok. En ny turismestrategi skal laves i år. Konsulenter går i den forbindelse på gaden til 6. juli for at spørge: Hvad er Fredericias styrker og svagheder - hvad mangler vi? Arkivfoto (sommeren 2021): Mads Dalegaard
400.000 kroner afsat til ny strategi for at vinde gæster tilbage efter rædselsfulde corona-år. Konsulenter går på gaden til 6. juli for at få så mange svar som muligt.

Fredericia: Undskyld, må vi stille dig et spørgsmål?

Et konsulentfirma er klar til i stor stil at spørge de lokale, hvad Fredericia har at tilbyde turister, men ikke mindst hvad der mangler?

Bedre forhold for badedyr og deres ejere? Ny formidling af historien? Noget helt tredje?

Annonce

Group Nao fra København, som Visit Fredericia og Fredericia Kommune netop har hyret til at hjælpe med en ny turismestrategi, går på gaden under 5. og 6. juli og andre tidspunkter hen over sommeren.

Det oplyser kommunens nye turismechef, Sara Ekknud Windell.

Der er afsat 400.000 kroner i 2022-25 til strategien i det budget, partier i byrådet blev enige om i et forlig sidste efterår.

Den nye turismestrategi forventes vedtaget politisk til efteråret.

Kommer ofte med andre bud

Group Nao løser i forvejen en opgave for Bridgewalking Lillebælt og er ifølge Sara Ekknud Windell kendt for også at komme med skæve bud på, hvad en by kan skabe, brande og markedsføre sig på:

- Samtidig beder vi Group Nao om både meget konkrete ting og om strategier, der rækker længere ud i fremtiden: Hvad skal vi for eksempel i Fredericia kunne tilbyde turister om 10 år.

Group Nao er et bureau af nysgerrige, der arbejder med forandringer inden for turisme, kultur og by- og samfundsudvikling

Fra Groupnao.com som skal hjælpe Fredericia med en ny turismestrategi

Visit Fredericia og konsulentfirmaet havde første møde i denne uge.

Annonce

Også branchen interviews

Der er nedsat en styregruppe, og indledningsvist er der lavet en liste på små 30 aktører fra turisterhvervet.

Lige fra hoteller og andre overnatningssteder, museerne, de frivillige ved krydstogtbesøg, kommunale folk, handelen, restauratører og så videre. De skal interviewes om styrker, svagheder, forslag og idéer til en ny strategi og ikke mindst dens konkrete indhold og mål.

Samtidig trækkes hårde data ud om overnatninger i Fredericia, turisters nationalitet, familietyper, der besøger byen, etc.

Annonce

Behov for en retning

I opgaveformuleringen til konsulenterne nævnes overordnet, at Fredericia som turistdestination for både familier, messe- og erhvervsgæster og andre turister - danske som udenlandske – har behov for fælles strategiske mål og en retning for turisme, branding og events.

Samt øget fokus på digitale indsatser, koordinering og samarbejde på tværs.

De trælse tal:

I corona-året 2020 faldt antallet af turisters overnatninger i Fredericia Kommune fra 263.778 til 190.716.

Det vil sige med 28 procent.

Selvom antallet voksede igen i 2021 i takt med genåbninger, er niveauet fra før pandemien ikke i sigte: Det voksede fra de 190.716 i 2020 til 233.421 i 2021.

Så der er altså et stykke op til de 263.779 i året før corona - 2019.

Det er som sagt et detektivarbejde og en idérunde, der varer det meste af året.

- Men det er helt klart planen, at meget af det, Group Nao anbefaler, kan sættes i gang med det samme eller til turistsæsonen næste år, forklarer turismechef Sara Ekknud Windell.

6. juli Garden, Fredericia Vold og de historiske attraktioner i fæstningsbyen. Hvordan brandes og markedsføres det hele bedre? Antallet af turisters overnatninger er raslet ned under corona - noget må der gøres. Arkivfoto Ludvig Dittmann

Derimod er det dog tvivlsomt, om en strategi er klar til selve den kommunale budgetlægning for 2023. Det nås nok ikke.

Annonce

Nye turistfolk ansat

Her og nu er der den 1. maj lanceret en annoncekampagne for andre cirka 350.000 kommunale kroner, som et bureau har vundet i udbud.

Den kører på sociale medier og andre steder på nettet og skal skaffe overnatninger, men også data om dem, der klikker for at få mere at vide om Fredericia og måske beslutter sig for at komme hertil.

Dog trykkes og distribueres stadig en almindelig brochure og en særlig brochure om Sommerby ’22 i Fredericia.

Endelig har Visit Fredericia ansat henholdsvis en social media manager og en event- og marketingsmedarbejder per 1. juni.

I Vejle fandt mad på et tilbagevendende brudeløb. Egentlig ikke noget, der havde særligt med nabobyen at gøre - men det blev en succes. Bør man også tænke ud af boksen i Fredericia? Arkivfoto: Michael Svenningsen

Vi har søgt millioner i pulje

Fredericia har også søgt penge fra en 51 mio. kr. stor statslig pulje, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse åbnede for i februar.

Puljen skal i dønningerne af corona trække gæster udefra til landet og gøre turisterhvervet mere bæredygtigt og konkurrencedygtigt.

Samlet set faldt antallet af turisters overnatninger i Danmark med 20,5 procent i nedlukningsår nummer ét i 2020. Dog med meget store regionale forskelle. I Fredericia var faldet højere - 28 pct. København blødte 60,9 pct.

Experience Fredericia - der er samarbejdet mellem byens messe-, event-, møde- og konferenceerhverv - har søgt penge. Det samme har Fredericia, Middelfart og Kolding kommuner til deres samarbejde om Naturpark Lillebælt samt Fredericia, Vejle, Kolding, Billund og Herning kommuner til et turistudviklingsprojekt på tværs.

Ansøgningerne behandles i juni.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce