Annonce
Fredericia

Efter debat om støtte til FHK og FC Fredericia: Politikere vil følge op på husleje til eliteklubber

Der skal ikke betales husleje, når FC Fredericia benytter Monjasa Park, men nu har byrådet bedt om at få en opgørelse over, hvad markedslejen reelt er og dermed, hvor meget FC Fredericia får i støtte. Samme regnestykke skal gøres for THansen Arena og de øvrige lejemål i FIC, som FHK ikke betaler for. Arkivfoto: Claus Birch
Betaler elitesportsklubberne den rette husleje for stadion og haller? Det vil politikerne følge op på. Selv om klubberne er huslejefri, så giver huslejen udtryk for, hvor meget støtte klubberne reelt får af byrådet.

Fredericia: Hvis Fredericia Håndboldklub skulle betale husleje for alle de kvadratmeter, klubben benytter i Fredericia Idrætscenter, så ville klubben skulle betale godt en million kroner. Fodboldklubben FC Fredericia skulle betale godt 500.000 kroner for at benytte stadion.

Huslejefritagelsen er en politisk beslutning i lighed med den sportsmarkedsføring, som kommer de to klubber til del. Hver klub får i den forbindelse 750.000 kroner årligt.

Byrådet besluttede mandag aften, at økonomiudvalget i nærmeste fremtid får en præcis opgørelse over, hvad de professionelle klubber modtager i støtte fra kommunen.

Annonce

- Jeg har bedt om, at vi har tydelighed i vores aftaler med klubberne, sagde Cecilie Roed Schultz (EL), da byrådet mandag aften satte fokus på de sportsmarkedsføringsaftaler, Fredericia Kommune har med håndbold og fodbold.


Jeg har bedt om, at vi har tydelighed i vores aftaler med klubberne

Cecilie Roed Schultz (EL), byrådsmedlem


Aftalerne er langt mere lukrative i Fredericia end i nabokommunerne, men partierne er enige om, at man får fuld valuta for støtten. Mandag aften besluttede man, at aftalerne med de to klubber skal harmoniseres. Det betyder i realiteten, at de bliver langt mindre restriktive end den aftale, der de seneste år har været gældende.

Det gør naboerne

Vejle:

Vejle Kommune har indgået sportsmarkedsføringsaftaler med fire klubber.

Aftale med VB Alliancen fra 1. august 2019 til 31. juli 2024.

Vejle Kommune betaler 75.000 kr. til VB Alliancen i 2019, 2020-2023 årligt 150.000 kr. og i 2024 75.000 kroner. Ialt 600.000 kr. over fem år.

I aftalen indgår bl.a., at Vejle Kommune kan tilbyde kommunens borgere mulighed for bl.a. gratis adgang til ti kampe i løbet af kontraktperioden.

I tilfælde af nedrykning fra superligaen skal kontrakten genforhandles.

Hertil kommer aftaler med Give HK, Give Tennisklub og Triangle Razorbacks. Alle aftaler er på 25.000 kr. årligt.

Kolding:

Kolding Kommune har aftaler med tre klubber.

Aftalen med KIF Håndbold er den største på 600.000 kr. årligt. Den skal genforhandles i tilfælde af nedrykning.

Kolding Boldklub har en aftale på 100.000 kr. årligt. Også den kan genforhandles i forbindelse med nedrykning. Aftalen handler i store linjer om eksponering af Kolding Kommune.

Koldings kvindelige fodboldhold i den bedste række har både en samarbejdsaftale og en markedsføringsaftale med kommunen. Samlet støtter kommunen dermed kvindefodbolden med 133.000 kr. Ambitionen er Kolding Kommune skal være den kommune i Danmark, hvor der relativt set er flest pige/kvindefodboldspillere.

Hverken Vejle eller Kolding yder huslejetilskud eller anden støtte til eliteklubberne, oplyser de to kommuner.

Løsere aftaler på vej

Afgående formand for Fredericia Eliteidræt Nils Skeby har blandt andet påpeget, at FHK i flere år ikke havde levet op til indholdet i aftalen og derfor ikke burde have udbetalt pengene. FHK havde ikke underskrevet aftalen, som blandt andet indeholdt krav om en samarbejdsaftale med Fredericia Eliteidræt.

Men politikerne har nu valgt at gå den modsatte vej at løsne aftalen, så den i realiteten kun forpligter klubberne til at være reklamesøjler for Fredericia Kommune og Danmark C.

- Det er på sin plads, at vi får evalueret aftalerne og harmoniseret dem, og jeg er glad for, at klubberne spiller med. Jeg er klar over, at der har været bøvl undervejs, men i mørket har vi brug for fyrtårne. Det har vi i de to klubber og andre foreninger i Fredericia med stor frivillig indsats, siger Karsten Byrgesen (NB).

Dansk Folkeparti var også klar til at godkende ens aftaler og en belysning af huslejeforholdene.

- Vi bakker helt op om de to aftaler. Det er godt, at de er blevet forenklet, og at det bliver belyst med husleje og det hele. Vi er gået ind i det med åbne øjne. Vi får meget ud af håndbold og fodbold, og det de leverer til vores unge mennesker, sagde Susanne Eilersen.

Venstre havde samme holdning:

- Vi mener i Venstre, at de beløb, der er afsat, er inden for rimelighedens grænser. Cecilie har helt ret i, at huslejefritagelse har en værdi. Det har vi vedtaget, og selvfølgelig kan det gøres skarpt. Der er fuld opbakning til beløb og husleje og til åbenhed og ærlighed fra Venstres side, sagde Christian Jørgensen (V).

Annonce
Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

Forsvarsgeneral stopper i FHK: Jeg har behov for at prøve noget nyt

Fredericia

Dyr kviktest på Prangervej: 100 p-bøder på tre uger for at parkere på private pladser

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Fredericia For abonnenter

Milliongodtgørelse eller ej: Sag om bortvisning af kommunaldirektør afgøres først efter sommerferien

Kultur

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Fredericia

Ny cykelforretning åbner i vestbyen: - Vi vil skille os ud

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Leder For abonnenter

Dagens leder: Løsning af specialskole-sag kræver hurtigtvoksende ører

Fredericia

Kandidat for Fredericia siger nej tak til at repræsentere byen som vikar i Folketinget: - For kort tid

Annonce