Annonce
Fredericia

Efter sagen om boliger på Skovhave-grunden: Nu vil Erritsø-borgere lave beboerforening

Fire borgere i Erritsø står bag idéen om at danne en beboerforening - deriblandt Steen Ravn og Pia og Carsten Gerdes Sørensen, som var involverede i sagen om Skovhave-projektet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
En række borgere tager udvalgsformand Steen Wrist Ørts (S) på ordet og søger opbakning til at danne en beboerforening for borgere i Erritsø og Snoghøj.

Erritsø: En beboerforening for borgerne i Erritsø og Snoghøj er på vej. Ønsket fra de fire initiativtagere er, at der kan skabes en beboerforening, som kan stå stærkt fremover, når der er nye planer for området.

Ønsket om en beboerforening sker på baggrund af sagen om Skovhave-grunden, hvor der var planer om at bygge 141 boliger på dispensation. Efter protester fra en række borgere og et borgermøde besluttede politikerne i Fredericia Kommunes by- og planudvalg for nylig at afvise at give dispensation til at øge antallet af boliger fra 90 til 141.

I den proces er nogle af beboerne i Erritsø blevet opmærksomme på, at det måske kunne være en fordel fremadrettet at have en beboerforening til at varetage borgernes interesser. Det har man blandt andet i Skærbæk.

- Det er ikke Skovhave-projektet, der gør, vi skal have en beboerforening. Det er, hvis vi kommer i en situation som Skovhaven, er en beboerforening stærkere over for kommune og andre aktører. Vi syntes, det var så vigtigt, der blev råbt op. Nu er det lykkedes at sætte en stopklods indtil videre, fortæller Carsten Gerdes Sørensen og fortsætter:

- Vi føler, at hvis vi ikke mobiliserer os, så bliver det David mod Goliat, og vi fire kan ikke magte at gøre det her alene.

Annonce

Det er ikke Skovhave-projektet, der gør, vi skal have en beboerforening. Det er, hvis vi kommer i en situation som Skovhaven, så er en beboerforening stærkere overfor kommune og andre aktører. Vi syntes, det var så vigtigt, der blev råbt op.

Carsten Gerdes Sørensen

Steder uden grundejerforening

Carsten Gerdes Sørensen henviser til, at sammen med sin hustru Pia og naboparret Kirsten og Steen Ravn var de fire involverede i at få stoppet dispensationen til Skovhave-projektet.

Undervejs i forløbet blev de af formand for Fredericia Kommunes by- og planudvalg Steen Wrist Ørts (S) opfordret til at danne en beboerforening. Den opfordring har de nu taget op.

Derfor opfordrer de alle interesserede til at henvende sig, så der kan stables et møde på benene, og der kan blive dannet en beboerforening. Samtidig har de taget kontakt til grundejerforeningerne i området.

- Men der er mange steder, som ikke har en grundejerforening, fortæller han.

Carsten Gerdes Sørensen håber derfor, at der vil være opbakning til at lave en beboerforening, og interesserede vil melde sig til ham på mail: 1cbs@profibermail.dk, så der kan findes lokaler i den rette størrelse til mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nye anholdelser i drabssag: To personer fremstillet i grundlovsforhør

Læserbrev

Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde slå plat på det tragiske dødsfald

Læserbrev: Ligesom alle andre i Fredericia læste vi nyheden om det uhyggelige skuddrab i mandags med stor forfærdelse. Det kræver et uhyre afstumpet menneske, for at man kan vælge at dræbe en 24-årig ung mand og efterlade en familie med det største tab, man kan forestille sig. Vores tanker går til den efterladte familie og venner samt til de beboere i Korskærparken, som nu endnu en gang skal forholde sig til uvidenhed og fordomme om deres boligområde. Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde Susanne Eilersen slå plat på det tragiske dødsfald. Hun havde nemlig hørt, at der havde været spændinger imellem nogle grupperinger, og hun var derfor af den overbevisning, at byrådet var ført bag lyset i de tilbagemeldinger, man har fået, som har talt om en positiv udvikling i boligområdet. Det lyder næsten som om, Susanne Eilersen beskylder politiet for at male et skønmaleri af Korskærparken, og det er hun åbenbart så fortørnet over, at hun har behov for at angribe dem på samme dag, hvor drabet er sket. I udgangspunktet kommer det ikke bag på os, at en person fra DF vil misbruge et tragisk drab for at fremstille sig som "tough on crime". Det har de gjort før. Men vi havde måske en naiv tro på, at Susanne Eilersen ville være sin viceborgmester-titel voksen og sikre politiet arbejdsro og beboerne plads. Hvis hun havde ventet et par timer med at konspirere om "tilstanden" i Korskærparken, ville hun have hørt, at alle respektive organer i Korskærparken lige fra politi, Den boligsociale Helhedsplan, frivillige og den samlende paraplyforening Korskær var voldsomt overraskede over dette. Det er en enorm mangel på respekt for de mennesker, som knokler både arbejdsmæssigt og frivilligt for at gøre området attraktivt, når man med et trylleslag dømmer det ude, fordi man tilfældigvis vælger at stole mere på løse rygter end de instanser, som rent faktisk ved, hvad de taler om, og som har deres daglige gang i Korskærparken. Vi håber, at beboerne kan passe på hinanden og ikke lader sig påvirke af en politiker, som forsøger at score billige points ved at puste til den frygt, som selvfølgelig kommer ovenpå denne triste episode.

Fredericia

Politiet bekræfter: Stor politiaktion har forbindelse til visitationszone etableret efter drab

Annonce