Annonce
Erhverv

Egeskov Turistfart er solgt: Medarbejdere og indehaver fortsætter hos ny ejer

Papuga Bus i Vejle har købt Egeskov Turistfart, som siden 2016 har holdt i til på hjørnet af Frantz Hansens Allé. Overtagelsen sker 1. januar, fortæller indehaver af Papuga Bus Peter Papuga. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Både de ansatte og indehaver af Egeskov Turistfart fortsætter i jobbet, når Papuga Bus overtager virksomheden 1. januar.
Annonce

Fredericia/Vejle: Siden april har ejerne af de to busselskaber Papuga Bus og Egeskov Turistfart talt sammen om et køb af Egeskov Turistfart. Fra 1. januar bliver den omkring 90 år gamle virksomhed en del af busselskabet Papuga Bus i Vejle.

Der bliver dog ikke de store ændringer for kunderne. Egeskov Turistfart fortsætter under samme navn med sine otte fuldtidsansatte chauffører, afløsere og 10 busser. Papuga Bus overtager faciliteterne på hjørnet af Frantz Hansens Allé og Egumvej, og indehaver af Egeskov Turistfart, Allan Skou Jensen, fortsætter med at have kontakten med Egeskovs kunder og chauffører.

- Nu har vi arbejdet sammen nogle år, og her var en mulighed for, at forretningen kan udvikle sig ved at komme ind i en større virksomhed. Desuden vil der kunne skabes flere arbejdspladser og minimere sæsonudsving, fortæller Allan Skou Jensen.

Det er en gammel familievirksomhed, så det har været en svær beslutning. Vi (Peter Papuga og Allan Skou Jensen, red.) har brugt meget tid på det, så vi føler, vi er godt forberedte. Selvfølgelig er der noget, der bliver anderledes, men vi har arbejdet sammen i mange år og er gået ind i det med åbne øjne.

Allan Skou Jensen, indehaver Egeskov Turistfart

Annonce

Svær beslutning

Han overtog virksomheden i 2012 efter at have arbejdet der siden 2008. Men virksomheden stammer helt tilbage fra omkring 1930, da hans oldefar grundlagde Egeskov Turistfart.

Dengang var forretningen baseret på taxakørsel, som siden blev udvidet med minibusser. I 1980'erne kom de store busser til, og taxa-delen blev afviklet omkring samme tid, som Fredericia Skibsværft lukkede, da værftet var en af de vigtigste kunder til taxa-delen.

Egeskov Turistfart kører i dag for blandt andet skoler, foreninger og virksomheder hovedsageligt i lokalområdet. I 2016 voksede virksomheden ud af sine lokaler i Egeskov og rykkede ind i faciliteterne i Fredericia, hvorfra busserne fortsat vil køre ud fra.

Allan Skou Jensen overtog Egeskov Turistfart fra sin onkel, og det har da heller ikke været helt let at beslutte at sælge den omkring 90 år gamle virksomhed.

- Det er en gammel familievirksomhed, så det har været en svær beslutning. Vi (Peter Papuga og Allan Skou Jensen, red.) har brugt meget tid på det, så vi føler, vi er godt forberedte. Selvfølgelig er der noget, der bliver anderledes, men vi har arbejdet sammen i mange år og er gået ind i det med åbne øjne, fortæller han.

Annonce

Tror på synergi

Papuga Bus holder til i Vejle og nævner netop den nære geografi som en af årsagerne til købet.

- Der er 25 kilometer imellem os. Jeg er ikke i tvivl om, vi kan udnytte synergier. Vi har hjulpet hinanden i forvejen i en årrække, så det faldt meget naturligt, siger indehaver af Papuga Bus Peter Papuga.

Virksomheden, der holder til på Lundahl Nielsens Vej i Vinding, har 24 busser og 65 ansatte. Virksomheden er blandt andet stærk på udlandsture og har en række store aftaler, som betyder, at Papuga Bus trækker på assistance fra andre busselskaber.

- Vi har al kørsel for DSB i Danmark og al kørsel for Riis Rejser og Forsvaret. Derfor disponerer vi også over mange busser, fortæller Peter Papuga.

Annonce

Hotelbusser med senge

Han glæder sig over købet, som faldt på plads i begyndelsen af november og netop er blevet meldt offentligt ud.

- Det er en rigtig fin og veldreven forretning, de har, siger han.

Egeskov Turistfart har eksempelvis specialiseret sig i konceptet hotelbusser, som Peter Papuga ser en spændende fremtid i.

- De har to dobbeltdækkere med senge i. Så om dagen sidder passagererne i almindelige oprejste sæder, og når mørket falder på, har man sin egen seng næsten som derhjemme, og så er man frisk fremme på eksempelvis skisportsstedet morgenen efter. Det er en niche, som jeg synes er godt set af Egeskov Turistfart. Det passer til mange specialgrupper og firmaer, som gerne vil have lidt ekstra, siger Peter Papuga.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia For abonnenter

Smitte er også sket ved samkørsel til håndbold: - Nu håber vi, folk virkelig tænker sig om

Annonce