Annonce
Erhverv

Kolding-virksomhed vil hjælpe butikker med at holde styr på kunderne - tilbyder overvågning med tællefunktion

- Vi ved godt, at detailhandlen er presset i knæ. Derfor er det også vigtigt, at det er et system, som man kan komme i nærheden af for penge, siger direktør Rune Wagnersen. Arkivfoto: Søren Gylling
Med overvågningsudstyr med tællefunktion satser AB Electric fra Kolding på at kunne gøre livet nemmere for mange butikker, som skal sikre, at der ikke er for mange kunder indendøre på samme tid. Prisen holdes så lav som muligt for at hjælpe en branche i knæ, lyder det fra direktøren.

Kolding: Mens corona fortsat er en faktor, der spiller ind i hverdagen, må vi fortsætte med at tilpasse os. Det gælder ikke mindst landets mange butikker.

Sådan lyder det fra teknik- og installationsvirksomheden AB Electric fra Kolding, der derfor nu vil tilbyde overvågningsudstyr med persontællere til butikker, som ifølge myndighedernes restriktioner skal sikre, at der ikke er for mange kunder i butikken på samme tid.

- Det er jo ikke alle butikker, som hverken kan tælle kunderne hele tiden eller gider bruge tid på det. Mange har glædet sig længe til at gense kunderne og vil meget hellere koncentrere sig om at give dem en god oplevelse, lyder det fra administrerende direktør Rune Wagnersen.

Overvågningsudstyret, der produceres af den internationale virksomhed Milesight, importeres af Kolding-virksomheden SecPro Sikring og leveres og installeres af AB Electric. Ved at tælle de kunder, som kommer ind i en butik, og de kunder, som igen forlader den, kan udstyret ved hjælp af beregninger af butikkens kvadratmeter programmeres, så en lille skærm eller lampe lyser enten grøn eller rød. Det kan desuden også kobles sammen med automatiserede døre, så det kun er muligt at gå ind i en butik, hvis der er plads.

Annonce

En presset branche

- Det her er et nyt system baseret på kendt teknologi. Vi ved, at det er nem løsning for butikkerne, og derfor står vi klar til at rykke på det med det samme. Systemet består i alt sin enkelthed af en optager, et kamera og en monitor. Det kan eventuelt udvides med en grøn og rød lampe, så kunderne selv kan se, om der er for mange personer i lokalet, eller om det er i orden at komme ind, siger Rune Wagnersen og tilføjer, at man har forsøgt at holde prisen så lav som muligt.

- Vi ved godt, at detailhandlen er presset i knæ. Derfor er det også vigtigt, at det er et system, som man kan komme i nærheden af for penge.


Det sker jo også lidt baseret på en forudsigelse om, at det vil fortsætte længe. At restriktionerne nok er kommet for at blive. Vi regner med, at vi inden for de første tre måneder har installeret det i de første 100 butikker i Trekantområdet.

Rune Wagnersen, direktør


Ifølge direktøren kan en installation med to kameraer og en skærm installeres for knap 10.000 kroner, mens nyere, eksisterende overvågningsudstyr i mange tilfælde kan nøjes med en opdatering til få tusinde kroner.

Annonce

100 butikker på tre måneder

Forventningen er nu, at en lang række butikker i den kommende tid vil bestille overvågningsudstyret, og medarbejderne hos AB Electric står da også klar til at køre ud med det samme, lyder det fra Rune Wagnersen.

- Det sker jo også lidt baseret på en forudsigelse om, at det vil fortsætte længe. At restriktionerne nok er kommet for at blive, i hvert fald for en tid. Vi regner med, at vi inden for de første tre måneder har installeret det i de første 100 butikker i Trekantområdet, siger han.

På skærmen ses en demonstration af, hvordan medarbejdere i en butik vil kunne overskue, hvor mange kunder, der er i butikken på et givent tidspunkt. Desuden lyser det grønne symbol her, hvilket indikerer, at der stadig er plads til flere kunder. Foto: AB Electric

Trods corona har AB Electric, der både arbejder med automation i industrien og elinstallationer hos private og erhverv, haft forholdsvis travlt det seneste år. Blandt andet har virksomheden solgt temperaturscannere til flere større virksomheder i hele landet, som har kunnet måle, hvorvidt medarbejdere er mødt ind med feber eller ej.

- Vi har egentlig kunnet holde godt gang i butikken. I den første omgang i foråret var det servicering til private og hotel-kunder, der kørte videre. I anden omgang har de små erhvervsdrivende så stået helt stille, men til gengæld er der kommet godt gang i produktionsvirksomhederne igen, siger Rune Wagnersen.

AB Electric

Virksomheden kunne sidste år fejre 40-års jubilæum.

Kernekompetencerne er inden for elinstallation, automation og energiteknik, som leveres til private, erhverv og industrivirksomheder.

Fra 2015 til starten af 2020 er AB Electric vokset fra lidt over 30 til 60 ansatte.

Virksomheden holder til på Birkedam i Kolding. Den ejes af Frank Jørgensen, projektchef, Kate Skovdal Sørensen, økonomichef og Rune Wagnersen, der er direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce