Annonce
FC Fredericia

En jubelsæson med en tam afslutning for FC Fredericia

Jacob Buus er en af de spillere, som FC Fredericia tager afsked med efter denne sæson. Højrebacken fortsætter karrieren i AC Horsens. Foto: Johnny Pedersen
FC Fredericia sætter punktum for sæsonen mod nedrykker. Flere spillere bliver sparet, og der skal siges farvel til en række spillere.
Annonce

Fredericia: Hvis Jonas Dal og hans mandskab inden sæsonen havde fået stukket en tredjeplads ud, havde de fleste uden tvivl skyndt sig at sige ja tak. Tredjepladsen er en tangering af klubbens højeste placering nogensinde, men alligevel ender det med en tam afslutning.

- Vi har haft en jubelsæson, og for første gang i mange mange år er vi med i top tre. Pointmæssigt har vi ligeledes klaret os godt, men det har også været en mærkelig turnering for os, siger FC Fredericia-træner Jonas Dal.

- Vi lå godt til op til julepausen, men åbnede foråret med et par dårlige kampe. Vi fik godt styr på det efter corona-pausen, selv om VB var kommet for langt væk og oprykningen dermed var væk. Vi vandt over Viborg og lå på andenpladsen, inden vi blev ramt af en ny downperiode, så vi også udspillede vores rolle i forhold til andenpladsen, siger Jonas Dal.

Annonce

Danmarks 17. bedste hold

Tredjepladsen var ved at komme i fare efter fire nederlag i træk, men den blev sikret med sejre over Næstved og Kolding IF.

- Set i det lys endte vi "kun" på tredjepladsen. Det er en tredjeplads, som vi har sikret os uden på nogen måde at føle, at vi har været forfulgt af held. Vi er mere ærgerlige og står med fornemmelsen af, at vi ikke har fået som fortjent, og det understreger blot, at der på sigt ligger mere og venter på os, siger Jonas Dal.


Vi er mere ærgerlige og står med fornemmelsen af, at vi ikke har fået som fortjent, og det understreger blot, at der på sigt ligger mere og venter på os.

Jonas Dal, FC Fredericia-træner


- Vi er Danmarks 17. bedste hold, og hvis vi kigger på det ud fra de økonomiske forudsætninger, er det en flot placering, siger FC Fredericia-træneren.

Torsdag aften sætter han punktum for sæsonen med hjemmekampen mod Nykøbing FC, der er rykket ned i 2. division.

- Vi har stoltheden at spille for, så vi ikke slutter med to nederlag, men det bliver svært at booste kampen til at være en VM-finale for os. Man plejer at tale om at have respekt for turneringen og så videre, fordi modstanderne og de andre hold har noget på spil, men i det her tilfælde er der intet på spil, siger Jonas Dal.

Han lægger op til, at flere spillere bliver sparet i den sidste kamp, så de ikke bliver sendt på ferie med skader. Dennis Høegh, der blev skadet i kampen mod Kolding, er formentlig heller ikke med.

Annonce

Farvel til trio - og måske tre lejesvende

FC Fredericia benytter kampen til at sige farvel til flere spillere.

Jacob Buus skifter til AC Horsens, mens Andreas Raahauge og Martin Mikkelsen tager turen til henholdsvis Holstebro og Aarhus Fremad.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan holde på Jacob Buus. Han blev vejet og fundet for let i OB, men han har udviklet sig meget i sine to år hos os, så på den anden side er det også dejligt at kunne afgive en spiller op i systemet, siger Jonas Dal.

- Andreas Raahauge har brug for spilletid. Jeg skifter nødigt ud på målmandsposten, så han har brug for at komme ud og spille fast for at udvikle sit talent yderligere, siger FC Fredericia-træneren.

FC Fredericia har også tre lejede spillere fra FC Midtjylland. Nikolaj Kirk, Henry Onuorah og Victor Torp, og det er et åbent spørgsmål om nogen af dem vender tilbage til klubben til den kommende sæson.

- Vi skal have en dialog med FC Midtjylland om deres fremtid. Det skal vi efter hver halvsæson, siger Jonas Dal.

FC Fredericias formodede startopstilling. Reserver: Agon Mucolli, Nicolaj Ritter, Lukas Enevoldsen, Martin Mikkelsen, Kristian Kirkegaard, Nikolaj Kirk, Andreas Raahause. Skader: Dennis Høegh. Dommer: Jacob Karlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Fredericia

Her er de nyeste coronatal for Fredericia: Igen er kun få indbyggere konstateret smittet

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Fredericia

Gode råd til ældre og udsatte: Sådan undgår man ensomhed i en corona-tid

Annonce