Annonce
Fredericia

Endnu en konsekvens af borgmestersag: Hjemsendt økonomi- og personalechef fratræder

Tommy Abildgaard (nummer tre fra venstre) fratræder sin stilling i Fredericia Kommune. I forgrunden ses den tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe og den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S). Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter knap 20 år i Fredericia Kommune fratræder Tommy Abildgaard. Den tidligere økonomi- og personalechef forlader kommunen som en udløber af borgmestersagen.

Fredericia: Tommy Abildgaard er ikke længere ansat i Fredericia Kommune. Økonomi- og personalechefen blev 23. februar hjemsendt og fritaget for tjeneste i forbindelse med borgmestersagen. Nu ligger det fast, at han ikke kommer tilbage.

- Det er besluttet i forlængelse af de interne afdækninger, at Tommy Abildgaard fratræder som økonomi- og personalechef i Fredericia Kommune. Da der er tale om en personalesag, kan jeg ikke sige mere, oplyser den konstituerede kommunaldirektør Camilla Nowak til Fredericia Dagblad onsdag aften.

Kritik af økonomistyring

Dermed er der sagt farvel til endnu en chef oven på borgmestersagen i Fredericia. Sagen bestod af både en advokatundersøgelse af forhold om den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard og en intern undersøgelse af kommunens procedurer.

Da den interne undersøgelse blev offentliggjort 12. marts, var der netop kritik af kommunens økonomistyring på flere områder. Blandt andet af, at der var betalt regninger på et udokumenteret grundlag, og det var imod Fredericia Kommunes regler for økonomistyring og regnskabsregler, hed det i undersøgelsen.


Det er besluttet i forlængelse af de interne afdækninger, at Tommy Abildgaard fratræder som økonomi- og personalechef i Fredericia Kommune. Da der er tale om en personalesag, kan jeg ikke sige mere.

Camilla Nowak, konstitueret kommunaldirektør


Tommy Abildgaard har været ansat i knap 20 år i Fredericia Kommune. Som 36-årig blev han udnævnt som budgetchef, og siden har han haft forskellige roller i økonomiafdelingen, og siden 2016 har han haft titel af økonomi- og personalechef.

Annonce

Ingen kommentar

Fredericia Dagblad har spurgt Tommy Abildgaard, hvad han siger til fratrædelsen.

- Jeg har ingen kommentar, skriver han i en besked til Fredericia Dagblad.

Før påske stoppede en anden chef i kommunen. 30. marts besluttede byrådet at bortvise den tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe som følge af sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce