Annonce
Fredericia

Enhedslisten dropper whistleblower-forslag: Nyt på vej

Enhedslistens idé om en whistleblower-ordning i Fredericia lever fortsat. Arkivfoto
Enhedslistens Cecilie Roed Schultz tog imod en fremstrakt hånd fra borgmester Jacob Bjerregaard (S). Derfor blev et konkret forslag om en whistleblower-ordning droppet. Men kun for en stund. Sammen vil finde frem til en god ordning i efteråret.

Fredericia: Forslaget blev nedstemt, og så blev det trukket tilbage.

Men idéen om en whistleblower-ordning i Fredericia Kommune lever stadig. Enhedslisten foreslog en ordning, hvor ansatte kunne fortælle anonymt om "uhensigtsmæssigheder, ulovligheder eller fejl" til borgervejlederen.

Men socialdemokraterne stemte imod i økonomiudvalget efter skepsis hos kommunens medarbejdere. Nu får ordningen en ny chance i efteråret. Det sker efter mandagens byrådsmøde.

- Enhedslisten foreslår, at ordningen skal ligge hos borgervejleren. Jeg fornemmer faktisk, at alle er enige i, det ikke er den rigtige model. Borgervejlederen er jo borgernes vejleder og ikke medarbejdernes. Forslaget som det ligger nu er svært at bakke op om. Til gengæld vil vi gerne i den kommende tid lytte til erfaringer fra andre kommuner. Jeg vil opfordre Enhedslisten til at trække forslaget, lød det fra borgmesteren.

Annonce

Jeg vil tage imod det forslag om, at vi skal finde den rigtige model.

Cecilie Roed Schultz

Ikke en afvisning

Jacob Bjerregaard opfordrede alle partier til at deltage i en proces med at skrue en ny ordning sammen. En ordning, som medarbejderne også kan støtte.

Enhedslistens Cecilie Roed Schultz og kvitterede med at trække forslaget - og roste borgmesteren.

- Det var et åbent forslag, Enhedslisten stillede, og det var mit indtryk, at Karsten Byrgesen, Venstre og Dansk Folkeparti var meget positive over for det. Men jeg vil gerne rose borgmesteren for at have sat sig yderlige ind i sagen, og jeg vil tage imod det forslag om, at vi skal finde den rigtige model. Som jeg hører det er det ikke en afvisning, men en fremstrakt hånd, sagde Cecilie Roed Schultz.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce