Annonce
Fredericia

Enigt byråd går til kamp mod corona: Lang række initiativer søsættes omgående

Et enigt byråd har netop udsendt en erklæring om en omfattende hjælpepakke til ikke mindst erhvervsliv og forretninger i kommunen på grund af coronavirus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Blandt gratis udbringning af varer fra Fredericia Shoppings butikker. Kommunen betaler.
Annonce

Fredericia: Fredericia Byråd har netop udsendt en erklæring om første ”hjælpepakke i en krisetid”.

Fredericia Byråd ser med stor alvor på den kritiske situation, som dele af Fredericias erhvervsliv er blevet bragt ud i som følge af coronavirus, hedder det i en pressemeddelelse tirsdag aften:

Byrådet sætter derfor en række tiltag i søen, der skal:

- Hjælpe vores lokale erhvervsliv i en hidtil uset svær situation. Over de kommende dage og uger vil der komme yderligere tiltag.

- Byens erhvervsdrivende og borgere opfordres til at kontakte Business Fredericia eller byrådets politikere med forslag og ideer til, hvordan vi i fællesskab kommer igennem den kommende svære tid.

Byrådet sætter derfor en række tiltag i søen, der skal hjælpe vores lokale erhvervsliv i en hidtil uset svær situation.

Pressemeddelelse fra Fredericia Byråd

Annonce

Handel og spisesteder

Initiativerne fra den samlede kommunalbestyrelse er:

 • Vi investerer straks i en lokal internetplatform, hvor fredericianere kan handle varer og få leveret fra Fredericia Shoppings medlemmer. Platformen finansieres fra det kommende Byforum.
 • Vi opfordrer alle fredericianere til at handle lokalt. Støt op med selv små indkøb og støt de lokale butikker. Der er brug for hver en krone, der kan støtte vores lokale butikker.
 • Vi opfordrer alle fredericianere til at støtte cafeer og restaurationer ved at købe take away.
 • Vi beder hele vores organisation om at fremrykke fremtidige indkøb og gøre dem lokale i det omfang, det på nogen måde er muligt.
 • Vi beder alle kommunalt ejede selskaber om at fremrykke de investeringer, der er mulige.
 • Vi går i gang med at fremrykke de kommunale anlægsinvesteringer, der allerede er vedtaget og planlagt i 2020 og 2021.
 • Vi har etableret dialog med boligorganisationerne i Fredericia med appel om fremrykning af deres investeringer i nybyggeri og renovering.
 • Vi går i dialog med myndighederne om midlertidig mulighed for dispensation for udbudsregler, så vi undgår unødig ventetid på anlægsprojekter.
 • Byggesagsbehandlingen i Fredericia Kommune fortsætter uændret. Byggesager prioriteres og vejledning gennemføres fleksibelt på enten telefon eller Skype.
 • Fredericia Kommune tilbyder nødpasning til børn af forældre, der udfører samfundskritiske funktioner som led i håndteringen af coronavirus. Dette gælder ansatte både i offentlige og private funktioner, som er udpeget som samfundskritiske.
 • Der sættes teknisk servicepersonale på vagt til at sikre god tilgængelighed på offentlige institutioner og byggepladser, så levering og renovering kan fortsætte uændret. Der ydes vejledning i forholdsregler for personer, der skal færdes i offentlige bygninger i den kommende tid, så smitterisiko mindskes.
 • Fredericia Kommune har etableret en affaldsordning for private erhvervsdrivende, så produktion kan fortsætte uhindret.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hold fast om krisehåndtaget

Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce