Annonce
Sydjylland

Erfaren trio har succes efter hård begyndelse

Morten Wiggets (tv.), Brian Klement og Lennert Klement har en klar arbejdsfordeling i deres smede - og montagefirma. Foto: Carsten B. Grubach
Smede- og montagefirmaet Wiggers & Klement har etableret sig på to og et halvt år.
Annonce

FREDERICIA: Jo, fejl er der da blevet begået med en forkert leverance til en kunde.

Den kostede 35.000 kroner, men kunden er der stadig, og det er smede- og montagevirksomheden Wiggers & Klement ApS på Kaltoftevej i Fredericia i høj grad også.

For det er ikke de store fejltrin, der har præget de to og et halvt år, brødrene Lennert og Brian Klement og deres kompagnon Morten Wiggers, har haft gang i smede- og montagearbejdet.

Det første regnskabsår gav et underskud på 665.000 kroner efter skat. I 2019 vendte virksomheden dog underskuddet til et plus på 902.000 kroner efter skat.

- Underskuddet i det første år havde vi regnet med, for vi skulle jo ud og investere i en masse maskiner – i klippere, skæreborde, CNC og biler. Det kostede jo det første par millioner. Og så købte vi det her på Kaltoftevej. Her ligger vi godt, selv om vi da godt kan bruge lidt mere plads, siger Lennert Klement, der har en mangeårig fortid hos Dansk Shell både herhjemme og i udlandet.

De to øvrige tidligere arbejdede for Kemp & Lauritzen, som sammen med blandt andre Dansk Shell, ABB, Bunzl, CJ Anlæg, Danpro Steel, DB Cargo Scandinavia, Euro Industries, Fredericia Kommune, Hotel Fredericia, Hotel Koldingfjord, Middelfart Spildevand, Nippon Industries og Q8 Danmark A/S hører til blandt trioens mange kunder.

Der er nok at se til i værkstedet i sommer, hvor der skal leveres casingplader til Ørstedværket i Skærbæk. Foto. Carsten B. Grubach

20 ansatte, deriblandt fire lærlinge, sørger for at holde gang i virksomheden, som stort set tager alle former for ordrer ind - lige fra fru Jensens trappe eller altan til større renoveringsopgaver med udlejning af 20 mand til en hovedentreprenør.

Annonce

Hårdt arbejde

- Vi er både underleverandør og har selv underleverandører, og vi har udnyttet det store netværk, vi alle har. Men det har været hårdt arbejde, erkender Lennert Klement og glæder sig over, at det andet år har givet overskud, og at Wiggers & Klement trods coronakrisen har haft godt gang i arbejdet.

Virksomheden lever godt af længerevarende projekter som for eksempel en ordre på at sætte nye rør op på Niels Bohr Instituttet i København.

De tre ejere har en klar arbejdsfordeling. Morten Wiggers styrer værkstedet, beregner tilbud og fungerer som virksomhedens idémand. Han har også dialogen med de kunder, der ringer ind. Lennert Klement tager sig mest af det administrative, taler med bank, revisor og forsikringsselskab og står for samarbejdsaftalerne med de største kunder.

Brian Klement styrer mandskabet og koordinerer det hele.

Hvad kunderne kan få

Som privatkunde hos Wiggers & Klement kan man få leveret specialfremstillede ydelser i hele Danmark, blandt andre havelåger, hundebure og ladestandere til elbiler.

Som erhvervskunde kan man få leveret ydelser til raffinaderier, spildevandsanlæg, produktionsanlæg, fjernvarmeanlæg, bygge & anlæg samt til mindre opgaver i maritim-branchen.

Læs mere om virksomheden på www.wiggers-klement.dk

- Vi havde alle tre lysten til at prøve noget andet på samme tidspunkt, men det var da angstprovokerende til at begynde med, da vi ikke havde nogle kunder. Men vi havde gjort et grundigt forarbejde. Vi trak på vores netværk, og Business Fredericia var fantastisk til at hjælpe. Nu skal vi stabilisere os og holde fast i vores måde at drive forretning på. Det er først om fire-fem år, man kan se, om det er det rigtige, vi har gjort, siger Lennert Klement, der ud over et ønske om mere plads og fortsat vækst ikke har nogen forkromet fremtidsplan for virksomheden liggende i skrivebordsskuffen.


Vi havde alle tre lysten til at prøve noget andet på samme tidspunkt, men det var da angstprovokerende til at begynde med, da vi ikke havde nogle kunder.

Lennert Klement, medejer af Wiggers & Klement


Her og nu har værkstedet nok at se til, for der skal i løbet af sommeren leveres casingplader til et stort projekt på Ørstedværket i Skærbæk, som Wiggers & Klement er underleverandør til.

Der skulle fra starten investeres i dyre maskiner som denne Swift Cut CNC plasmaskærer. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Fredericia

Coronaen har stadig fat i Fredericia, men det går den rigtige vej: Sådan ser tirsdagens tal ud

Annonce