Annonce
Fredericia

Få overblikket i 11 artikler: Her er alt om Fredericia Teaters konkurs

Fredericia Teaters konkurs har fyldt meget i en tid, hvor coronakrisen ellers har taget overskrifterne i alle medier. Hvis du har mistet overblikket eller gerne vil genlæse artiklerne, har vi samlet dem til dig i denne artikel. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Vi har i de seneste uger haft fokus på Fredericia Teaters konkurs. Vi har samlet nogle af artiklerne, hvis du vil genlæse dem, eller hvis du har overset dem.

Fredericia: 16. marts indgav bestyrelsen for Fredericia Teater en konkursbegæring efter blandt andet et svigtende billetsalg i København og massive markedsføringsudgifter, der ikke var godkendt af bestyrelsen.

Samlet set resulterede det i et tocifret millionunderskud for 2019, og dertil kom udsigten til aflyste forestillinger på "Shu-bi-dua 2.0" grund af coronakrisen.

Fredericia Dagblad har i en række artikler sat fokus på årsagerne til konkursen og konsekvenserne for bestyrelsen, ledelsen og de ansatte på teatret, politikerne i Fredericia Byråd samt byens detailhandel og restaurationer.

Nedenfor kan du få det samlede overblik over mange af de artikler, vi har skrevet siden konkursen.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plusartikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på frdb.dk.

1. Første melding om konkurs

16. marts 2020 blev det mørkt på Fredericia Teater, da bestyrelsen indgav en konkurserklæring. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Fredericia Dagblad kunne mandag 16. marts som det første medie fortælle, at Fredericia Teater havde indgivet en konkursbegæring, efter bestyrelsen i flere uger havde forsøgt at redde teatret.

Avisen kunne også informere om, at byrådet havde behandlet teatrets økonomiske situation på flere lukkede møder i februar og marts.

Læs artikel her

2. Kritik af politikere i bestyrelsen

Byrådsmedlemmerne Ole Steen Hansen (S) og Pernelle Jensen (V) var udpeget af Fredericia Kommune til at sidde i Fredericia Teaters bestyrelse. Collage

Hvor meget vidste Fredericia Byråds medlemmer, Pernelle Jensen (V) og Ole Steen Hansen (S), i Fredericia Teaters bestyrelse om de økonomiske problemer før de øvrige byrådsmedlemmer?

Det spørgsmål blev stillet af flere politikere i dagene efter konkursen, men de to kommunaltudpegede bestyrelsesmedlemmer afviste, at de havde tilbageholdt information.

Læs deres forklaring i denne plus-artikel.

3. Medproducent er bitter

Mikkel Rønnow er direktør i Maestro Productions, som var medproducent på Fredericia Teaters kommende stormusical "She loves you". Arkivfoto: Axel Schütt

Maestro Productions var medproducent på den næste planlagte store musical, "She Loves You", fra Fredericia Teater.

Billetsalget stod Fredericia Teater for, men pengene fra de tusindvis af solgte billetter er væk. Ellers ville musicalen i realiteten kunne gennemføres, vurderede Mikkel Rønnow, Maestro Productions, kort tid efter konkursen i denne artikel.

4. Konkursramt skuespiller takker Fredericia

Lars Mølsted fik en Reumert som årets sanger for sin præstation i "Klokkeren fra Notre Dame". Nu har han mistet sit job på Fredericia Teater. Arkivfoto: Søren Malmose

Musicalperfomer Lars Mølsted var en af de mange, der mistede sit jobbet efter teatret konkurs.

I en tid med kritik skal folk også huske, hvilken stolthed og værdi teatret gav byen, fortalte han i et interview til Fredericia Dagblad.

Læs plus-artiklen her.

5. Bestyrelsesformanden i den varme stol

Gitte Lillund Bech overtog formandsposten efter Anders Østergaard i marts 2019. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Gitte Lilleund Bech tiltrådte i slutningen af marts 2019 som bestyrelsesformand for teatret og måtte mindre end et år efter indgive konkurserklæringen.

På vegne af læserne stillede Fredericia Dagblad hende en række spørgsmål om, hvordan det kunne gå så galt på så forholdsvis kort tid.

Læs spørgsmålene og svarene i denne plus-artikel.

6. Pludselig brasede økonomien sammen

Fredericia Teaters økonomiske situation var alvorlig, vidste Fredericia Byråd allerede i januar, da de første indikationer på et dårligt regnskab for 2019 kom, men det var først 24. februar, at det viste sig, at det stod helt galt til. Arkivfoto: Torben Glyum

Fredericia Kommune er tilsynsmyndighed på Fredericia Teater, men kommunens økonomichef Tommy Abildgaard forklarede, at selvom kommunen vidste, at teatrets økonomi så kritisk ud, var det først 24. februar, at det gik op for forvaltning og politikere, at regnskabsresultatet så ud til at blive 5000 procent dårligere end budgetteret.

Læs gennemgangen af forløbet i denne plus-artikel.

7. Sådan gør du dit krav gældende

Advokatfirmaet Bech-Bruun blev som kurator i dagene efter konkursen bestormet af folk, der ville gøre krav i konkursboet, fordi de havde købt billetter til kommende forestillinger. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

I løbet af den første uges tid modtog kurator på konkursboet, advokatfirmaet Bech-Bruun, adskillige henvendelser fra folk i hele landet, som havde købt billetter eller gavekort til Fredericia Teaters kommende forestillinger, der var blevet aflyst på grund af konkursen.

De mange krav fik advokatfirmaet til at appellere til, at kreditorerne melder deres tilgodehavende i selskabets digitale portal til formålet.

Læs her, hvordan du anmelder et krav.

8. Hånden på hjertet

I Fredericia Dagblads klummeserie "Hånden på hjertet" berettede skuespiller Maria Skuladottir om, hvordan nyheden om konkursen havde påvirket hende og hendes families liv. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

I Fredericia Dagblads ugentlige klumme "Hånden på hjertet" fortalte skuespiller Maria Skuladottir om det øjeblik, hun fik at vide, at Fredericia Teater var gået konkurs, og at hun stod uden fast arbejde.

Læs hendes betragtninger om konkursen her.

9. Søren Møller taler ud

Søren Møller gav sin version af begivenhederne, der førte til Fredericia Teaters lukning. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I et interview fortalte teaterchef Søren Møller, hvad der var sket op i månederne op til konkursen, hvor billetsalget til "Tarzan" i København langtfra levede op til forventningerne i budgettet.

- Ud over et ekstremt arbejdspres gennem mange år, går det så fuldstændig galt med billetsalget, som er de altafgørende indtægter i 2019. Det samlede pres gør, at jeg mister det overblik, jeg ellers plejer at have, og i et forsøg på at redde et skib, der er ved at synke, har jeg øget markedsføringen. Med mere end jeg var bevidst om, forklarede han blandt andet i plus-artiklen her.

10. Nyt lån var under overvejelse

Byrådet overvejede i begyndelsen af marts at give Fredericia Teater en ekstra livline i form af et nyt lån på 25 millioner kroner, men det blev aldrig til noget. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I begyndelse af marts var byrådet klar til yde et lån på op til 25 millioner kroner for at redde Fredericia Teater.

Det viser en aktindsigt, Fredericia Dagblad har fået i det materiale, politikerne blev stillet til rådighed i perioden fra 2. til 15. marts.

Gennemgangen kan du læse i denne plus-artikel.

11. Kæmpereklame for forestilling efter konkurs

Denne reklame har man kunnet se i København i ugerne efter Fredericia Teaters konkurs. Privatfoto

Fredericia Teater bookede i januar en kæmpereklame for forestillingen "She Loves You". Den skulle lokke københavnerne i Det Kongelige Teater til sommer, og reklamen er stadig oppe at hænge på en central placering i København.

Omstændighederne bag bookingen undrer reklamefirmaet Splash Media.

Læs plus-artiklen her.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Dyr kviktest på Prangervej: 100 p-bøder på tre uger for at parkere på private pladser

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

Forsvarsgeneral stopper i FHK: Jeg har behov for at prøve noget nyt

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Fredericia For abonnenter

Milliongodtgørelse eller ej: Sag om bortvisning af kommunaldirektør afgøres først efter sommerferien

Kultur

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Fredericia

Ny cykelforretning åbner i vestbyen: - Vi vil skille os ud

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fredericia

Kandidat for Fredericia siger nej tak til at repræsentere byen som vikar i Folketinget: - For kort tid

Leder For abonnenter

Dagens leder: Løsning af specialskole-sag kræver hurtigtvoksende ører

Fredericia

City Escape kommer til Fredericia: Vær med til at redde midtbyen fra en terrororganisation

Annonce