Annonce
Fredericia

Få overblikket i 11 artikler: Her er alt om Fredericia Teaters konkurs

Fredericia Teaters konkurs har fyldt meget i en tid, hvor coronakrisen ellers har taget overskrifterne i alle medier. Hvis du har mistet overblikket eller gerne vil genlæse artiklerne, har vi samlet dem til dig i denne artikel. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Vi har i de seneste uger haft fokus på Fredericia Teaters konkurs. Vi har samlet nogle af artiklerne, hvis du vil genlæse dem, eller hvis du har overset dem.

Fredericia: 16. marts indgav bestyrelsen for Fredericia Teater en konkursbegæring efter blandt andet et svigtende billetsalg i København og massive markedsføringsudgifter, der ikke var godkendt af bestyrelsen.

Samlet set resulterede det i et tocifret millionunderskud for 2019, og dertil kom udsigten til aflyste forestillinger på "Shu-bi-dua 2.0" grund af coronakrisen.

Fredericia Dagblad har i en række artikler sat fokus på årsagerne til konkursen og konsekvenserne for bestyrelsen, ledelsen og de ansatte på teatret, politikerne i Fredericia Byråd samt byens detailhandel og restaurationer.

Nedenfor kan du få det samlede overblik over mange af de artikler, vi har skrevet siden konkursen.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plusartikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på frdb.dk.

1. Første melding om konkurs

16. marts 2020 blev det mørkt på Fredericia Teater, da bestyrelsen indgav en konkurserklæring. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Fredericia Dagblad kunne mandag 16. marts som det første medie fortælle, at Fredericia Teater havde indgivet en konkursbegæring, efter bestyrelsen i flere uger havde forsøgt at redde teatret.

Avisen kunne også informere om, at byrådet havde behandlet teatrets økonomiske situation på flere lukkede møder i februar og marts.

Læs artikel her

2. Kritik af politikere i bestyrelsen

Byrådsmedlemmerne Ole Steen Hansen (S) og Pernelle Jensen (V) var udpeget af Fredericia Kommune til at sidde i Fredericia Teaters bestyrelse. Collage

Hvor meget vidste Fredericia Byråds medlemmer, Pernelle Jensen (V) og Ole Steen Hansen (S), i Fredericia Teaters bestyrelse om de økonomiske problemer før de øvrige byrådsmedlemmer?

Det spørgsmål blev stillet af flere politikere i dagene efter konkursen, men de to kommunaltudpegede bestyrelsesmedlemmer afviste, at de havde tilbageholdt information.

Læs deres forklaring i denne plus-artikel.

3. Medproducent er bitter

Mikkel Rønnow er direktør i Maestro Productions, som var medproducent på Fredericia Teaters kommende stormusical "She loves you". Arkivfoto: Axel Schütt

Maestro Productions var medproducent på den næste planlagte store musical, "She Loves You", fra Fredericia Teater.

Billetsalget stod Fredericia Teater for, men pengene fra de tusindvis af solgte billetter er væk. Ellers ville musicalen i realiteten kunne gennemføres, vurderede Mikkel Rønnow, Maestro Productions, kort tid efter konkursen i denne artikel.

4. Konkursramt skuespiller takker Fredericia

Lars Mølsted fik en Reumert som årets sanger for sin præstation i "Klokkeren fra Notre Dame". Nu har han mistet sit job på Fredericia Teater. Arkivfoto: Søren Malmose

Musicalperfomer Lars Mølsted var en af de mange, der mistede sit jobbet efter teatret konkurs.

I en tid med kritik skal folk også huske, hvilken stolthed og værdi teatret gav byen, fortalte han i et interview til Fredericia Dagblad.

Læs plus-artiklen her.

5. Bestyrelsesformanden i den varme stol

Gitte Lillund Bech overtog formandsposten efter Anders Østergaard i marts 2019. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Gitte Lilleund Bech tiltrådte i slutningen af marts 2019 som bestyrelsesformand for teatret og måtte mindre end et år efter indgive konkurserklæringen.

På vegne af læserne stillede Fredericia Dagblad hende en række spørgsmål om, hvordan det kunne gå så galt på så forholdsvis kort tid.

Læs spørgsmålene og svarene i denne plus-artikel.

6. Pludselig brasede økonomien sammen

Fredericia Teaters økonomiske situation var alvorlig, vidste Fredericia Byråd allerede i januar, da de første indikationer på et dårligt regnskab for 2019 kom, men det var først 24. februar, at det viste sig, at det stod helt galt til. Arkivfoto: Torben Glyum

Fredericia Kommune er tilsynsmyndighed på Fredericia Teater, men kommunens økonomichef Tommy Abildgaard forklarede, at selvom kommunen vidste, at teatrets økonomi så kritisk ud, var det først 24. februar, at det gik op for forvaltning og politikere, at regnskabsresultatet så ud til at blive 5000 procent dårligere end budgetteret.

Læs gennemgangen af forløbet i denne plus-artikel.

7. Sådan gør du dit krav gældende

Advokatfirmaet Bech-Bruun blev som kurator i dagene efter konkursen bestormet af folk, der ville gøre krav i konkursboet, fordi de havde købt billetter til kommende forestillinger. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

I løbet af den første uges tid modtog kurator på konkursboet, advokatfirmaet Bech-Bruun, adskillige henvendelser fra folk i hele landet, som havde købt billetter eller gavekort til Fredericia Teaters kommende forestillinger, der var blevet aflyst på grund af konkursen.

De mange krav fik advokatfirmaet til at appellere til, at kreditorerne melder deres tilgodehavende i selskabets digitale portal til formålet.

Læs her, hvordan du anmelder et krav.

8. Hånden på hjertet

I Fredericia Dagblads klummeserie "Hånden på hjertet" berettede skuespiller Maria Skuladottir om, hvordan nyheden om konkursen havde påvirket hende og hendes families liv. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

I Fredericia Dagblads ugentlige klumme "Hånden på hjertet" fortalte skuespiller Maria Skuladottir om det øjeblik, hun fik at vide, at Fredericia Teater var gået konkurs, og at hun stod uden fast arbejde.

Læs hendes betragtninger om konkursen her.

9. Søren Møller taler ud

Søren Møller gav sin version af begivenhederne, der førte til Fredericia Teaters lukning. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I et interview fortalte teaterchef Søren Møller, hvad der var sket op i månederne op til konkursen, hvor billetsalget til "Tarzan" i København langtfra levede op til forventningerne i budgettet.

- Ud over et ekstremt arbejdspres gennem mange år, går det så fuldstændig galt med billetsalget, som er de altafgørende indtægter i 2019. Det samlede pres gør, at jeg mister det overblik, jeg ellers plejer at have, og i et forsøg på at redde et skib, der er ved at synke, har jeg øget markedsføringen. Med mere end jeg var bevidst om, forklarede han blandt andet i plus-artiklen her.

10. Nyt lån var under overvejelse

Byrådet overvejede i begyndelsen af marts at give Fredericia Teater en ekstra livline i form af et nyt lån på 25 millioner kroner, men det blev aldrig til noget. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I begyndelse af marts var byrådet klar til yde et lån på op til 25 millioner kroner for at redde Fredericia Teater.

Det viser en aktindsigt, Fredericia Dagblad har fået i det materiale, politikerne blev stillet til rådighed i perioden fra 2. til 15. marts.

Gennemgangen kan du læse i denne plus-artikel.

11. Kæmpereklame for forestilling efter konkurs

Denne reklame har man kunnet se i København i ugerne efter Fredericia Teaters konkurs. Privatfoto

Fredericia Teater bookede i januar en kæmpereklame for forestillingen "She Loves You". Den skulle lokke københavnerne i Det Kongelige Teater til sommer, og reklamen er stadig oppe at hænge på en central placering i København.

Omstændighederne bag bookingen undrer reklamefirmaet Splash Media.

Læs plus-artiklen her.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia

Protest fra 73 beboere rykker ingen kommaer i omstridt boligprojekt: Nu skal politikerne afgøre sagen

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Kultur

Prisregn over det lokale foreningsliv: Se alle vinderne her

Annonce