Annonce
Middelfart

Fagbevægelsen tog første spadestik til feriecenter i 1943

Feriecentret blev grundlagt af fagbevægelsen i 1943, hvor Dank Folkeferie opførte 100 små træskure til medlemmerne. Foto: Middelfart Feriecenter
Da Dansk Folkeferie solgte stedet i 2008, fulgte en række begivenhedsrige år med røde tal, skiftende ejere og adskillige navneændringer.
Annonce

Brødtekst

Annonce

2. Tegnet af kendt arkitekt

I slutningen af 1970’erne blev der igangsat en lokalplanproces, som åbnede op for opførelsen af de nuværende 120 fritliggende huse og en centerdel. Dansk Folkeferie rev de gamle træhytter ned og opførte Middelfart Feriecenter med det nuværende udseende i 1983.

Det er tegnet af den kendte danske arkitekt Hans Munk Hansen, der er mester for at have tegnet mange byggerier uden for landets grænser, især i Mellemøsten og Middelhavslandede. Den næsten 90-årige Hans Munk Hansen var før påske på besøg på Fænø Park, som stedet hedder i dag. Han tegnede Middelfart Fericenter som et såkaldt to-i-én, nemlig med både en kursusdel og en feriecenterdel til fagforeningens medlemmer. Husene er alle på 75 kvadratmeter med hver to badeværelser, så de samtidig kan benyttes som to hotelværelser.

Annonce

3. Sparekasse brændte fingrene

Dansk Folkeferie solgte i 2008 Middelfart Feriecenter, bestående af både husene og centerdelen, til selskabet Grøndal ApS ejet af Middelfart Sparekasse og Uhrenholt og opkaldt efter dalen Grøndal mellem feriecentret og den nuværende dyrehave. Det blev dog en dyr fornøjelse for de to lokale ejere, som nåede at tabe et betydeligt millionbeløb, inden de i 2014 kastede håndklædet og solgte til de to investeringsselskaber Jammerbugt ApS og Stensdal Group ApS. De indsatte Morten Pedersen som direktør, og han fik til opgave at sælge feriehusene fra.

Stedet skiftede samtidig navn til Fænøsund Feriecenter, Fænøsund Konference og senere Fænø Park, hvilket udløste en voldsom navnestrid med den lokale rigmand Torben Østergaard, som netop havde overtaget Restaurant Fænøsund mindre end en kilometer fra feriecenteret. Det resulterede i, at stedet ændrede navn til Fænø-Sund Konference - Ferie - Arrangementer.

Annonce

4. Direktøren stopper

Stensdal Group valgte i foråret 2017 at stoppe samarbejdet med den kontroversielle Morten Pedersen, hvorefter eventchef Andy Villadsen fungerede som praktisk leder af stedet med økonomimanden Eske Munck fra Stensdal Group som backup. Det ændrede dog ikke på de røde tal, og året efter blev Andy Villadsen fyret.

Annonce

5. Fyrer direktøren

I august blev Annette Thiesen ansat som ny dirketør. Hun ændrede navnet til Sund og Skov, uden at det fjernede underskuddet.

Hun blev derfor fyret i september 2019, hvorefter stedet blev sat til salg.

Fremtiden ligger nu i hænderne på ejerne af de 126 feriehuse. Mindst 80 af dem skal skriftlig indvilge i at lade Landal leje deres huse ud, før den internationale koncern vil overtage driften.

Det afgøres i disse dage.

Annonce

1. 100 træhytter i 1943

Det var fagbevægelsens Dansk Folkeferie, der først byggede på den højt- og smuktbeliggende grund for enden af Oddevejen ud til Fænøsund. Det skete i 1943, hvor man opførte cirka 100 træhytter, som gav fagforeningsmedlemmerne mulighed for at holde en familieferie til en overkommelig pris. Allerede den gang blev hytterne suppleret med en centerdel med forskellige fælles faciliteter og baderum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce