Annonce
Fredericia

Fodboldformand overrasket over udmelding om ny daginstitution i Madsby: - Det er en sten i skoen

Banearealet, der muligvis bliver inddraget til daginstitution, udgør sædvanligt en del af Fredericia Heste- og Kræmmermarked, som økonomisk spiller en vigtig rolle for Fredericia fF. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia fF søger dialog med kommunen, efter det mandag blev meldt ud, at en ny daginstitution muligvis får placering på et areal, der i øjeblikket bruges til fodbold.

Fredericia: Mandag aften blev det foreslået på et byrådsmøde, at den nye daginstitution, der skal bygges i Ullerup Bæk-distriktet og stå klar i 2023, kan ligge ved siden af Madsby Legepark, hvor der i dag er en fodboldbane.

Og selvom det kan få betydning for Fredericia fF, var forslaget om placeringen ikke noget, Jesper Kongsted, formand for Fredericia fF, var bekendt med.

- Jeg har ikke vidst det førend i aftes (mandag, red.). Vi er som altid medspiller til kommunen, så det undrer os, at der ikke er nogen, der har sagt noget eller spurgt os, inden det blev meldt ud. Godt nok er der intet, der er besluttet endnu, men jeg kan jo godt se, at man har forelsket sig i en af de baner, vi bruger, siger Jesper Kongsted.


Vi er som altid medspiller til kommunen, så det undrer os, at der ikke er nogen, der har sagt noget eller spurgt os, inden det blev meldt ud.

Jesper Kongsted, formand for Fredericia fF


Han oplyser, at fodboldbanen primært benyttes i vinterhalvåret som supplement til kunstgræsbanen, ligesom den har en vigtig betydning i andre anledninger.

- Det er en sten i skoen for os i forhold til fodbolden, men i ligeså høj grad i forhold til Madsby Pigecup og Fredericia Kræmmermarked, som er nødvendige, for at vi kan drive en fodboldklub, som vi gør i dag, siger Jesper Kongsted.

Annonce

Søger dialogen

Selvom formanden gerne havde fået besked om forslaget, inden det blev bragt op i byrådet, ser F'ernes formand fremad. Således har klubben tirsdag taget fat i kommunen. Forventningen er at komme i dialog hurtigst muligt.

- Som udgangspunkt har vi altid et godt samarbejde med kommunen og dens embedsfolk, så det, vi har gjort nu, er at række ud, og så tager vi det derfra, siger han med henvisning til, at han håber på at få et møde stablet på benene.

Jesper Kongsted ønsker derfor ikke at spekulere i, om klubben kan få en bane eller andet stillet i udsigt som plaster på såret, hvis det besluttes, at banearealet inddrages.

- Jeg er sikker på, at vi får en god dialog om det, men jeg er ikke ved så godt mod som i går, for jeg ville hellere være hele situation foruden, siger han.

Nyheden om en mulig daginstitution ved fodboldklubben kan dog også føre positive ting med sig, pointerer klubformanden.

- Det er et godt sted at have små børn rendende. Vi har allerede et godt samarbejde med børnehaven på Lumbyesvej, som bruger vores faciliteter både inde og ude, så det er ikke fjernt for os at samarbejde med børnehaver, siger Jesper Kongsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hvis smittetal går over grænsen: Direktion og to politikere kan beslutte nedlukning

Annonce