Annonce
Vejle

Foråret er her: Bøgen er sprunget ud i Vejle - se her hvor

Foto: Else-Marie Jørgensen
Datoen blev ifølge en læser 18. april.

Vejle: Så er foråret her! Altså hvis nogen skulle være i tvivl... Meget tyder nemlig på, at bøgen nu også i Vejle er sprunget ud.

En læser har taget kontakt til avisen. Else-Marie Jørgensen var i Nørreskoven i søndags, hvor hun så de lysegrønne blade folde sig ud. Hun har også taget flere billeder af dem og sendt til Vejle Amts Folkeblad.

I Vejle Kommune kan man endnu ikke bekræfte, at den er god nok. Men driftskoordinator for kommuneskovene Lars-Bo Christensen regner med, at kvinden har ret.

Annonce

- Jeg skal selv ud og kigge i morgen for at se, om det er rigtigt. Men det er det da sikkert, siger han mandag eftermiddag over telefonen.

Mildere klima

Samme læser har tidligere sendt billeder af den nyudsprungne bøg til avisen. I 2018 sendte hun 19. april og året efter 30. marts. I 2021 endte datoen med at være 18. april. Lars-Bo Christensen fortalte for et par år siden til avisen, at bøgen melder sin ankomst tidligere år for år.

- I gamle dage sagde man, at bøgen kom i maj. I de sidste 10 år har det været omkring april, og det bliver stadig tidligere. Det vidner om, at vi har fået et mildere klima, forklarede driftskoordinatoren dengang.

Et bøgetræ ved Mesinge på Nordfyn var eftersigende den første bøg til at springe ud her i 2021. Det skete ifølge TV2 Vejret 11. april - og dermed en uge før træet i Vejles Nørreskoven.Jeg skal selv ud og kigge i morgen for at se, om det er rigtigt. Men det er det da sikkert.

Lars-Bo Christensen, driftskoordinatorFoto: Else-Marie Jørgensen
Foto: Else-Marie Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce