Annonce
Erhverv

For byen, for 'holdet' og for dem, der har det svært: VB tager ansvar og hjælper udsatte i job gennem erhvervsnetværket

Det er en naturlig del af Vejle Boldklubs DNA, at man er gået med i samarbejdet med jobcentret, fortæller kommunikationschef Morten Pelch: - Fodbold taler jo ind i det her med at løfte som et hold, siger han. Foto: Mette Mørk
Et projekt, der er finansieret gennem Beskæftigelsesministeriet, har siden december resulteret i 25 jobåbninger.

Vejle: Normalt gør topfodboldklubber alt, hvad de kan, for at pleje forholdet til sponsorerne og sikre sig, at lokale virksomheder ikke retter øjnene og ikke mindst pengepungen andetsteds.

Siden januar har Vejle Boldklub dog for en stund afveget fra sponsorplejens ABC og deltaget i et nationalt projektforløb, der skal være med til at udvikle virksomheders sociale ansvar ude i kommunerne.


Annonce

Fodboldklubben er i forvejen centrum for, at virksomhederne i vores netværk kan handle med hinanden og mødes på en mere uformel måde. Hvor kampene er stolpe ind og stolpe ud, kan man sige, at et projekt som det her, også giver mulighed for et lidt længere sigte.

Morten Pelch, kommunikationschef, Vejle Boldklub


Foruden Aarhus, Randers, Fredericia og Holstebro deltager også Vejle i projektet, hvor jobcenter og fodboldklubber samarbejder om at bringe socialt udsatte borgere i arbejde i det, der beskrives som "småjob".

- Det lægger sig jo lige op ad vores slogan: "For byen. For holdet. For historien". Vores sponsorer forstår den helhedsorienterede tanke, vi arbejder med i VB. Nemlig, at vi gerne vil være en del af og bidrage til byen, siger Morten Pelch, der er kommunikationschef i Vejle Boldklub.

- Fodboldklubben er i forvejen centrum for, at virksomhederne i vores netværk kan handle med hinanden og mødes på en mere uformel måde. Hvor kampene er stolpe ind og stolpe ud, kan man sige, at et projekt som det her også giver mulighed for et lidt længere sigte.

VB har således delt en sponsorliste med Jobcenter Vejle, der herefter har været i kontakt med virksomhederne for at afsøge mulighederne for at skabe job til målgruppen.

Det har indtil nu resulteret i 25 jobåbninger.

Sådan fordeler projektdeltagerne sig

De 25 jobåbninger, der er skabt, undervejs i projektet, fordeler sig over fire jobtyper:

  • 5 ordinære job
  • 12 fleksjob
  • 7 småjob
  • 1 løntilskud

"Spiller" som et hold

Borgerne, der er med i projektet, defineres som personer, der maksimalt har haft en beskæftigelsesgrad på 15 procent det forgangne år.

Blandt de 31 deltagende i Vejle Kommune er 21 havnet i én virksomhed, mens de resterende fordeler sig på flere virksomheder.

- Det, vi hører på vandrørene, er, at det går godt alle steder. Vi prøver at være så meget med og så tæt på som muligt, og vi tror på, at der kommer noget godt ud af forløbet uanset hvad, siger Morten Pelch.

Han henviser til en af klubbens mangeårige sponsorer, Brian Søgaard, Universal Flytteforretning A/S, der har været en af de flittigste til at tage ledige ind som en del af samarbejdet med jobcentret.

- Jeg er fuldstændig enig i tankegangen med, at det også handler lidt om det her med, at vi "spiller" som et hold. Vi er en virksomhed, der godt vil tage os af socialt udsatte. Mennesker, der halter lidt på den ene eller anden måde. For nogen, er det bare to timer om ugen, der skal til, men jeg synes i høj grad, at vi lykkes med at få dem i gang, siger Brian Søgaard.

Vejle Boldklub er i forvejen en del af DGI-projektet Sportucation, der handler om at løfte unge på kanten gennem sport og uddannelse.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

Erhverv For abonnenter

Godsejeren investerer det hele: - Jeg har en dejlig, smuk hustru, der tjener godt

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce