Annonce
Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Fredericia Dagblad har spurgt en række større virksomheder i Fredericia, hvordan de holder julefrokost i år set i lyset af coronasituationen.
Julen nærmer sig med hastige skridt, og det plejer normalt at betyde julefrokost. Men med stigende coronasmitte har flere større virksomheder måtte gentænke årets festligheder. Fredericia Dagblad har spurgt syv virksomheder, hvordan de i lyset af coronaen fejrer julen i år.

Fredericia. Skal - skal ikke? Det er det dilemma, mange af kommunens virksomheder står med i øjeblikket, når de skal planlægge julefrokost for deres ansatte.

Fredericia Dagblad har spurgt syv af dem om, hvilke overvejelser de gør sig.

1 Monjasa A/S følger gældende retningslinjer

Hos Monjasa A/S følger de gældende retningslinjer, så indtil videre holdes julefrokosten som planlagt. Arkivfoto: Torben Glyum

Hos Monjasa A/S er der indtil videre ikke sket ændringer i forhold til den planlagte afholdelse af virksomhedens julefrokost. Det meddeler kommunikationschef hos Monjasa, Thorstein Andreasen.

Julefrokosten afholdes 18. december, og derfor kan der dog stadig nå at ske ændringer. I en sms til Fredericia Dagblad skriver Thorstein Andreasen:

- Vi følger gældende retningslinjer og gennemfører således, som det ser ud nu, vores julefrokost som planlagt. Vi forventer 100+ deltagere.

2 DLG fejrer høsten - men ikke julen

For knap halvandet år siden flyttede 300 DLG-medarbejdere ind i landbrugvirksomhedens nye domicil på Ballesvej. Det er imidlertid ikke julefrokoster, men derimod høstfester, der er blevet fejret i den tid, og set i corona-bagklogskabens lys, er det måske ingen dårlig idé. Arkivfoto: Søren Gylling

Julen er traditionelt ingen stor højtid i landbruget. Hos landbrugsselskabet DLG, som har hovedsæde på Ballesvej i Snoghøj, er julefrokost derfor heller ikke noget, der er tradition for.

- Vi har ingen større julefrokost på hovedkontoret. Den store fest afholdt vi i forbindelse med vores høstfest for en måned siden, oplyser Jacob Jensen fra DLG's kommunikationsafdeling, der også holder til i Snoghøj.

3 Postnord udskyder festlighederne

Postnord, der har flere lokationer i Fredericia, har taget konsekvensen af den stigende coronasmitte i samfundet. Julefrokosten bliver i stedet til en forårsfrokost. Arkivfoto: Claus Skovholm

Medarbejderne hos Postnord skal ikke sætte næsen op efter at kunne synge "Jingle Bells" og iføre sig røde nissehuer til årets julefrokost. Den bliver nemlig ikke til noget. Det oplyser Postnords presseafdeling.

- Som det har været fremme i flere medier de seneste dage, er julefrokosten i PostNord udskudt til foråret, lyder det i et skriftligt svar.

Udskydelsen af julefrokosten sker af hensyn til den nuværende coronasituation i Danmark.

4 Ingen stor, fælles julefrokost hos Fredericia Kommune

Den årlige julefrokost på rådhuset er blevet aflyst på grund af coronasituationen. Der opfordres i stedet til, at man i den enkelte afdeling finder en anden måde at julehygge på. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Der bliver ingen stor, fælles julefrokost på rådhuset i år. Det er blevet besluttet i direktionen, at det vanlige arrangement med dans og musik ikke bliver til noget, og baggrunden for beslutningen skal findes i coronasituationen.

- I lyset af corona er det ikke hensigtsmæssigt at mødes på tværs af afdelinger, lyder det fra Fredericia Kommunes presseafdeling.

- Vi har opfordret til, at man i den enkelte afdeling finder en anden måde at julehygge og ønske glædelig jul på. Det kan være en mindre frokost med de nærmeste kolleger, lyder et forslag fra presseafdelingen.

5 Dåse-producent holder julefrokost i to omgange

Som det ser ud nu, holder dåsefabrikken Ball fast i en julefrokost for medarbejderne. Arkivfoto: Søren Gylling

Virksomheden Ball, som producerer dåser, har under hele coronapandemien fulgt retningslinjerne fra virksomhederne, oplyser fabrikschef Carsten Maribo Andreasen.

- Så med mindre, at der kommer yderligere restriktioner, så vil vi afvikle vores julefrokoster som planlagt. Vi følger naturligvis udviklingen løbende. Vi opfordrer vores medarbejdere til at blive vaccinerede samt at overholde de øvrige retningslinjer omkring hygiejne og afstandskrav, skriver han i en mail til Fredericia Dagblad.

Som tingene ser ud nu, kan de 166 medarbejdere på Vejlbyvej dermed se frem til det traditionelle, sociale arrangement i december.

- Vores julefrokost afholdes af to omgange, 27. november samt 11. december på Trinity, som har informeret os om, at der er god plads og servering i stedet for buffet. Gyldigt coronapas er naturligvis påkrævet for at deltage, skriver Carsten Maribo Andreasen. 

6 Største dagligvareforretning udsætter

Hos Fredericias største dagligvarerforretning har man valgt at udsætte årets julefrokost til januar. Arkivfoto,

Med 220 ansatte er Føtex på Venusvej byens største dagligvareforretning. Chefen, Thor Mosegaard, fortæller, at man i lyset af den seneste smitteudvikling i samfundet har udsat varehusets julefrokost til januar. Men stadig med det forbehold, at myndighedernes restriktioner kan betyde decideret aflysning eller en ny udsættelse.

- Vi gør det også fordi, der er travlt op til jul og bedre plads i kalenderen i januar, siger Thor Mosegaard.

Normalt plejer halvandet hundrede af de ansatte at deltage.

7 Gensynsfest erstatter julefrokosten

Energinet, som har hovedsæde i Snoghøj, holder ikke julefrokost i år. Arkivfoto

Julefrokost bliver der ikke noget af i år hos det statslige energiselskab Energinet, der med hovedsæde i Snoghøj ejer og udvikler det danske el- og gasnet.

Energinet holdt nemlig midt i november en Gensynsfest i MesseC for alle medarbejdere, oplyser pressechef Jesper Rasmussen.

- Efter mange måneder med corona-restriktioner, begrænsninger i mødeaktivitet med videre blev det tidligere på året besluttet at invitere til en stor sammenkomst, for at alle medarbejdere for første gang i flere år kunne mødes og være sammen. Medarbejderne har til dagligt arbejdssted mange forskellige steder i landet. Fordi Gensynsfesten blev sat i kalenderen i november, blev det samtidig besluttet ikke at holde julefrokost i 2021, lyder det fra pressechefen.

Gensynsfesten blev afviklet med krav om coronapas og fulgte Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Annonce

Stefan rev rødderne op og kastede sig ind i 'udskældt' branche: - Jeg har ikke et sekund fortrudt

Fredericia For abonnenter

Her er Fredericias nye Lidl: Så stor og grøn bliver butikken

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Cyklister får ingen hjælp fra ministeren: De må leve med at overtage bilisternes vigepligt

Fredericia For abonnenter

Nye og garvede byrødder får grundig intro efter sidste års turbulens: - Stor fejl, at det blev aflyst sidst

Kolding

Hvalen i Kolding Fjord bliver liggende: - Det tegner ikke så godt, det er ikke en hval, der har det særlig godt

Fredericia

Jan er muligvis verdens største nørd: Planlægger at åbne museum med sin samling

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv For abonnenter

69-årige Mogens kører 70.000 kilometer om året med rensetøj: - Jeg syntes, at jeg var lidt for frisk til ikke at lave noget

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Fredericia

Udsigt til en Lidl mere i Fredericia: Så meget snupper ny stor butik fra de andre

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Fredericia

Ny tankstation åbner inden for et par uger: Vaskehal kommer til på sigt

Fredericia For abonnenter

Lennie afvist efter 50 år i Danmark: Forening støtter nu lægepar i kamp for 78-årigs statsborgerskab

Fredericia HK

FHK gik fra to kampe til nul - nu skal klubben alligevel spille træningskamp

Annonce