Annonce
Erhverv

Også Fredericia mangler kokke: Ti Trin Ned har fået nul ansøgninger

Rainer og Mette Gassner har i 20 år drevet restauranten Ti Trin Ned i Fredericia. Siden slutningen af maj har de uden held søgt ny kok. Foto: Peter Leth-Larsen
Restauratører i Fredericia har ligesom i resten af landet svært ved at rekruttere kokke og tjenere. Michelin-restauranten Ti Trin Ned mistede to kokke under seneste coronanedlukning, og ejerne søger stadig i ind- og udland efter ny kok.

Fredericia: Siden slutningen af maj har kokkeparret bag Michelin-restauranten på Toldkammeret Ti Trin Ned, Mette og Rainer Gassner, søgt en ambitiøs kok til deres team.

Og de søger stadig.

- Vi mangler stadig en kok, for vi har ingen ansøgninger fået. Det er meget op ad bakke, for der er virkelig mangel på kokke. Ikke kun i Danmark, men også i andre europæiske lande, siger Rainer Gassner, der kender kolleger i København, der har ligeså svært ved at rekruttere.

Annonce

Han tilføjer:

- De fleste af mine kokke kommer langvejs fra og flytter til byen. Efter nogle år flytter de tilbage. To af mine kokke har under nedlukningen skiftet branche.

Ti Trin Ned er blot én af mange virksomheder i Fredericia, der for tiden søger kokke og tjenere til at yde den service, deres gæster kommer for at få. En søgning på forskellige jobportaler viser, at syv hoteller, restauranter og virksomheder søger kokken og tjenere.

Ingen mad uden kokke

Hotel Postgården har hen over sommeren også søgt en kok. Hotelchef Thorbjørn Birkelund har dog mere held med rekrutteringen, for han har fået to ansøgninger.

- Jeg står ikke uden, men det er svært for der er generel mangel på kokke og tjenere i branchen, siger hotelchefen, der har nemmere ved at rekruttere receptionister og stuepiger.

- Flere steder begrænser de åbningstiderne, fordi der ikke er nogen til at lave maden. Jeg håber ikke, at vi ender der - men det kan blive konsekvensen, siger Thorbjørn Birkelund.

Annonce

Jobcenterchef: Ikke nyt

Ifølge chefen for Fredericia Kommunes jobcenter er hotel- og restaurationsbranchen en af de brancher, de har fokus på. Selvom enkelte restaurationer oplever, at deres kokke og tjenere har skiftet branche under coronanedlukningerne, så er det ikke nyt, at det er en branche, der løbende har brug for arbejdskraft.

- Her og nu kan vi ikke stille med arbejdskraft, for vi har ingen ledige kokke og tjenere, fortæller jobcenterchef Sanela Ljeskovica.

Jobcenterchef i Fredericia Kommune, Sanela Ljeskovica, ser ikke manglen på arbejdskraft som et entydigt coronaproblem. Men nedlukningerne har ikke gjort det nemmere at rekruttere kokke og tjenere. Arkivfoto: Dorte Brandsen

Jobcenteret har løbende dialog med branchen om deres behov for arbejdskraft, og jobkonsulenterne inspirerer og vejleder ledige til brancheskift.

Ifølge Sanela Ljeskovica er der 120 ledige kandidater, der søger job inden for branchen, men de har baggrund som køkkenhjælper, cafemedarbejder eller smørrebrødsjomfru.

- Vi prøver at lave jobmatch, og så kører vi opkvalificeringsforløb for de, der gerne vil den vej, siger jobcenterchefen, der ikke ser manglen på arbejdskraft som et entydigt coronaproblem.

Men nedlukningerne har ikke hjulpet på det.

- Der er sket en bevægelse. Det er en branche med mange løst ansatte, og de, der tidligere har taget job som tjenere, har fundet job i andre brancher.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

Erhverv For abonnenter

Godsejeren investerer det hele: - Jeg har en dejlig, smuk hustru, der tjener godt

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce