Annonce
Kultur

Fredericia Teater-musical nomineret til en pris: Musicalperformere på scenen igen med nominering i baghovedet

De faste skuespillere samt lidt flere stod på scenen, da Fredericia Teater i 2019 opførte musicalen "Urinetown". Det var en af teatrets mindre og meget anderledes forestillinger, som begejstrede publikum. Den er nu nomineret til en Reumert for årets musical. Her er Kim Ace Nielsen og Lars Mølsted i gang med et af forestillingens sjoveste indslag. Arkivfoto: Søren Malmose
Fire af Fredericia Teaters tidligere faste skuespillere vil den 27. juni underholde med tegnefilmshits, når Event C samler byen til årets første udendørs koncerter på Bülows Kaserne. Musicalstemmerne bliver rørt samtidig med, at de kan glæde sig over Reumert-nominering for årets musical.

Fredericia: Der er bestilt solskin over kasernegården på Bïulows Kaserne den 27. juni om eftermiddagen. Her vil fire af Fredericia Teaters tidligere faste skuespillere stå klar til at servere en stribe gyldne musicalhits fra kendte tegnefilm.

- Det bliver selvfølgelig en hel masse Disney, men også hits fra "Prinsen af Egypten" og "Anastasia", garanterer Bjørg Gamst, som sætter den musicalske cocktail sammen med teatrets tidligere producer Rob Hartmann.

Makkerparret har med succes sat musicalkoncerter op på den lille scene på Fredericia Teater i denne og sidste sæson. Flere koncerter var allerede programsat, da konkurs og corona stoppede alt.

- Alt har ligget stille af begge årsager, men jeg har de seneste måneder arbejdet tæt sammen med Ulrich Nicolaisen for at finde en form, hvor vi kunne give fredericianerne musical igen. Vi har været begrænsede af de mange restriktioner, men nu har vi nået frem til en form, som, jeg tror, bliver rigtig god, siger Bjørg Gamst.

Vi sætter stor pris på, at vi kan levere musical til fredericianerne igen, for vi ved, at der er rigtig mange, som sætter pris på det. Vi vil også gerne vise, at vi allesammen er her endnu, og håber, at teatret kan få en ny start under en eller anden form.

Bjørg Gamst - tidligere fastansat skuespiller på Fredericia Teater

Del af kasernekoncert

Musicalkoncerten afvikles i forbindelse med den række af udendørs koncerter i kasernegården fra den 25. til 27. juni.

- Folk skal sidde ned til alle koncerterne. Det er nyt for de andre, men ikke for os. Der stilles scene op, og vi går i gang med at øve sammen i denne uge, og så skal vi have fundet ud af, hvordan scene og lys kan blive. Det er anderledes at synge udendørs, men hvis det bliver en lun sommerdag, som vi satser på, så er det en virkelig skøn oplevelse for alle, forventer Bjørg Gamst.

På scenen vil hun stå selv sammen med Lars Mølsted, Frederikke Viskum og Diluckshan Jeyratnam. Thomas Bay vil akkompagnere de fire.

- Han er selv uddannet fra akademiet, så vi har alle vores rødder i musicalmiljøet her i Fredericia. Vi sætter stor pris på, at vi kan levere musical til fredericianerne igen, for vi ved, at der er rigtig mange, som sætter pris på det. Vi vil også gerne vise, at vi allesammen er her endnu, og håber, at teatret kan få en ny start under en eller anden form, siger Bjørg Gamst, som sammen med husbonden Lars Mølsted var blandt de allerførste fastansatte i teatrets ensemble.

De fires teater- og musicalkollega Teit Samsøe overtager scenen lørdag aften sammen med sit orkester Under Stjernerne. Det bliver en aftenkoncert fyldt med både den ene og anden generations Seebach-musik. Teit Samsøe var i front i Fredericia Teaters opsætning af "Seebach".

Med til at støtte musicalkoncerterne er Claus Witthoff Nielsen fra virksomheden CWN ApS.

- Hans søn har spillet en af de unge Terk'er i Tarzan, og familien har tabt deres hjerte til Fredericia og musicals, forklarer Bjørg Gamst.

Annonce

Nomineret til Reumert-pris

Mens skuespillerne venter på nyt om teatrets skæbne, bliver den kommende forestilling en velkomment pause i bekymringer om corona og fremtid. Og oven i glæden over at skulle på scenen igen, så har holdet modtaget den overraskende gode nyhed, at Fredericia Teaters opsætning af musicalen "Urinetown" er nomineret til en Reumert for årets musical. Musicalen var med teatrets faste skuespillere og blev opført i marts 2019.

- Det er lidt surrealistisk at være nomineret samtidigt med, at der ikke er et teater. Jeg har tænkt på, hvem der skulle modtage hæderen, hvis det kommer så vidt, funderer Bjørg Gamst.

Reumert-priserne uddeles til september ved et arrangement på Folketeatret.

Fredericia Teater og skuespillerne har adskillige gange modtaget Reumert-priser for både forestillinger, enkeltpræstationer og talent.

"Urinetown" er oppe imod de to musicals "Brøgger" fra Teater Republique og "Viva Las Vegas" fra Randers Teater.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Treldes campingchef vil have flere til at opdage Fredericias fortræffeligheder

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fuldt hus på Fuglsangcentret: Familier med synshandikappede nyder airhockey, tivoli-besøg og pomfritter i buffetten

Alarm 112 For abonnenter

Mand kan slippe for fængsel: Tog kvælertag på sin kone

Alarm 112

Ryk direkte i fængsel: Dyrt at komme tilbage til hjembyen for at begå indbrud

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Fredericia-børn nyder sommerlejr for udsatte: - Vi er ikke bare veninder, vi føler os som søstre

Fredericia For abonnenter

Nyt boligområde på vej med 225 boliger: 'Forventer at grundene hurtigt er væk'

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Holvad på vej mod sin gamle styrke efter sin skade

Fredericia For abonnenter

Så er der ferie: Sådan går det hos overnatningsstederne

Sport

Fredericia fik udvidet truppen med tre mand

Annonce