Annonce
Fredericia

Genbrugsplads slår dørene op til ny genbrugsbutik

Henrik Blomstergren og Sevda Karaca har ansvaret for den nye genbrugsbutik, som bliver bemandet fra mandag til lørdag. Butikken ligger ved indgangen til genbrugscentret, og der er allerede fyldt godt op med fine ting på reoler og gulv. Foto: Michael Svenningsen
Den nye genbrugsplads er udstyret med egen genbrugsbutik, og mandag bliver dørene slået op. Den har åben alle hverdage, mens butikken på Prangervej indskrænker åbningstiden til to dage om ugen.

Fredericia: Mandag kl. 10 slår genbrugsbutikken ved det nye genbrugscenter på Ndr. Kobbelvej dørene op. På reolerne står fine ting og venter på kunderne, mens store sorteringskasser er klar til de genbrugsting, som fredericianerne leverer.

- Folk afleverer virkelig mange ting, som vi sorterer, vasker og sætter ind i butikken. Det er et sjovt arbejde, for ind imellem står man med ting, som man ikke lige ved, hvad skal bruges til, smiler Sevda Karaca, som sammen med Henrik Blomstergren har det daglige ansvar for butikken.

De to havde i weekenden travlt med at gøre helt klar til åbningen mandag morgen. Alt står snorlige og skinnende på reoler og i skabe, så kunderne kan bare møde op.

Annonce

Integreret i center

Den nye butik er integreret i det nye genbrugscenter, og der er direkte adgang ud til sorteringsområdet, hvor genbrugstingene bliver gennemgået af medarbejderne.

I den grønne zone ude på pladsen kan folk levere de ting, som, de mener, er for gode til at kassere.

- Vi har lavet et system, så folk kan sortere tingene op i kategorier. I dag afleverer mange bare det hele i en papkasse eller i vores stålbure. Det er et nyt system, som både vi og borgerne skal vænne os til, men vi tror, at det bliver godt, siger Henrik Blomstergren.


Vi har lavet et system, så folk kan sortere tingene op i kategorier. I dag afleverer mange bare det hele i en papkasse eller i vores stålbure.

Henrik Blomstergren - ansvarlig for genbrugsbutikken


Indtil videre vil der være genbrugsbutik både på Ndr. Kobbelvej og på Prangervej. Åbningstiden på Prangervej indskrænkes imidlertid til to dage ugentligt.

I coronatiden var butikken lukket, men mange genbrugsting er i den periode afleveret til bl.a. de to krisecentre i Fredericia og til Røde Kors.

Tidligere afleverede borgerne genbrugsting i store stålbure og Sevda Karaca og hendes kolleger sorterede. Nu er der linet op med kasser til legetøj, juleting, porcelæn, osv. som man kan anbringe tingene i. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Angriber overstrålede alle, da FC Fredericia gav HB Køge smæk

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce