Annonce
Erhverv

Hurtige håndværkere: Her er Danmarks hurtigste erhvervsbyggeri

De satte sig for at skabe Danmarks hurtigste erhvervsbyggeri. Det lykkedes for SER Hegns Henrik Hallenberg Rasmussen (forrest) og Michael Mortensen, der er indehaver at hovenentreprenøren HM Entreprenør. Foto: Klaus Madsen

En tom grund blev på 14 dage forvandlet, og SER Hegn stod bag Danmarks hurtigste erhvervsbyggeri. Det blev fejret søndag.

Fredericia: Godt 200 hurtige håndværkere mødtes søndag til fest hos SER Hegn i Erritsø.

De fejrede, at Danmarks hurtigste erhvervsbyggeri kom godt i mål. På 14 dage har de i fællesskab bebygget en 16.000 kvadratmeter stor grund ved siden af SER Hegns domicil. Ved simpelthen at bygge døgnet rundt.

- Det allerbedste har været den ånd, der har været på været på byggepladsen, sagde SER Hegns direktør Henrik Hallenberg Rasmussen i en kort snak før festen. Her brugte han ordet "overpræstation", da han sammen med indehaver Michael Mortensen fra HM Entreprenør kiggede tilbage på projektet.

Horsens-virksomheden var hovedentreprenør på projektet, som blev aftalt med bygherren SER Hegn kort før nytår. Siden gik det stærkt.

- Jeg sendte en besked til vores medarbejdere, om at vi havde fået tilbud om at være med. Alle, der syntes, det kunne være sjovt, skulle melde tilbage. Efter syv minutter havde 30 mand allerede meldt sig, sagde Michael Mortensen med et smil.

Annonce

Nyt byggeri klar på 14 dage

Byggepladsen blev åbnet for 14 dage siden, og nu står der et færdigt byggeri ved siden af SER Hegns domicil i Erritsø. Der er bygget på en 16.000 kvadratmeter stor grund, hvor der er lagt belægningssten. Byggeriet består af en administrationsbygning, ti opbevaringshaller, en samlehal og en pakkehal. Der er opsat hegn, porte, bomanlæg, kamera og lysmaster. Følgende virksomheder har deltaget i byggeriet: HM Entreprenører A/S (Horsens), Kloster A/S (Løsning), Dalsgaard Pavilloner A/S (Vejle), Futura Rundbuehaller ApS (Tarm), Flextek Stålreoler A/S (Vejle), DE Electronic ApS (Fredericia), Zipp Systems A/S (Fredericia), Scanview A/S (Fredericia), Dan's EL (Vejle), K.E. Mammen ApS (Fredericia), Jima Hegn (Børkop), Boremanden.dk (Fredericia), Sjakk (Hedensted), Colas A/S (Fredericia) og Land & Plan A/S (Horsens).

Cirka 200 mennesker var inviteret til fest på SER Hegn. De markerede det usædvanligt hurtige erhvervsbyggeri, der blev gennemført på 14 dage. Foto: Klaus Madsen

Oliefyr tøede sten op

En udfordring opstod, da mange af de belægningssten, som er lagt ud på arealet, frøs sammen. Det blev løst ved at sætte to oliefyr i gang, og et tæppe blev lagt over stenene, så de tøede op.

- Det løste de selv på pladsen, og jeg hørte først om det dagen efter, fortalte Henrik Hallenberg Rasmussen.

Undervejs har der været fem dages frost, en snestorm og fem dages regn.

- Vi har faktisk gjort det på det værst tænkelige tidspunkt på året, konstaterede SER Hegn-direktøren.

HM Entreprenør tager mange positive ting med fra processen.

- Det har været en god oplevelse at være med til at gøre det umulige muligt. Vi har lært rigtigt mange ting om vores arbejdsprocesser. For eksempel bruger vi til dagligt rigtigt meget tid på oplukning og nedlukning. Det har der slet ikke været her, sagde Michael Mortensen.

Og hvad så med prisen? Er det ikke dyrere at køre døgnet rundt?

- Vi gav håndtryk på en kvadratmeterpris på forhånd, og den holder, sagde Henrik Hallenberg Rasmussen.

Forude ventede en fest for alle medvirkende og deres bedre halvdele. Derefter VM-bold på storskærm og live-optræden af Gnags i virksomhedens lokaler.

Rekorden blev fejret, men ikke for længe. Allerede mandag formiddag venter næste opgave, når der i Sønderjylland er første stolpesætning til det vildsvinehegn, som SER Hegn har fået til opgave at sætte op ved grænsen.

Udfordringen var at gøre det umulige muligt, lyder det fra Michael Mortensen (bagerst) fra HM Entreprenør. Han fik tilbuddet om at være med i projektet af direktør Henrik Hallenberg Rasmussen fra SER Hegn. Foto: Klaus Madsen
Den hurtigt bebyggede grund ligger ved siden af SER Hegns domicil i Erritsø. Foto: Klaus Madsen
Henrik Hallenberg Rasmussen, SER Hegn, og Michael Mortensen, HM Entreprenør, på grunden er der bygget en ny administrationsbygning. Den kommer til at huse Jima Hegn - et søsterselskab til SER Hegn. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce