Annonce
Fredericia

IBC har nu otte bekræftede covid-19 tilfælde

Campuschef Jakob Lund har brugt meget tid på smitteopsporing i weekenden. Der er otte konstaterede smittetilfælde på IBC Lillebælt. Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen
Otte IBC-elever er bekræftet smittet med covid-19. Fire klasser er hjemsendt
Annonce

Fredericia: Otte smittede med covid-19. Det er status mandag på IBC på Mosegårdsvej, efter at de første tre smittetilfælde blev konstateret fredag i sidste uge.

- Der kom nogle ekstra i løbet af weekenden. Der har det været muligt med smitteopsporing. Jeg har været i tæt kontakt med myndighederne i weekenden om, hvordan vi griber det an. Vi er optaget af at sikre en så tryg skole som muligt, men også at følge retningslinjerne. De går ud på, at vi tager konkret stilling og så vidt muligt ikke sender hele klasser hjem, siger  campuschef Jakob Lund fra IBC Fredericia Middelfart.

Campuschefen har brugt en del tid i weekenden på konkret smitteopsporing via samtaler med de smittede om hvem, de har været i nær kontakt med.

Fire klasser fra 2. årgang er hjemsendt på IBC. Nogle af eleverne havde været til den samme fest som elever fra Fredericia Gymnasium i forrige weekend, hvor der formentlig skete smittespredning.

Annonce

Skal ikke sende hjem i flæng

For IBC og andre institutioner er spørgsmålet, hvordan man agerer forsigtigt, men ikke overforsigtig.

- Det lyder så nemt, når man siger det. Men det svære er at praktisere det i virkeligheden. Vi skal ikke belaste testsystemet mere end højest nødvendigt i en situation, hvor der virkelig er brug for kapacitet. Lige nu er det nærmest sommer endnu, men i løbet af efteråret vil det sandsynligvis ske igen. For at sikre en så normal hverdag som muligt, skal vi ikke bare sende hjem elever i flæng. Det er ikke det rigtige at gøre, siger Jakob Lund.


Der er også et forældreansvar, og jeg fornemmer, at forældrene tager det alvorligt. Men det er bare vigtigt, at vi står sammen

Jakob Lund, campuschef


Overordnet handler det for campuschefen at være med til at holde gang i Danmark. Samtidig skal smitten slås ned, når den opstår.

- Politikerne er - ganske rigtigt - optaget af at holde gang i så meget som muligt. Det gælder også en sektor som vores. Vi hører fra myndighederne, at vi håndterer det på en god måde ved at lave en konkret smitteopsporing i hvert enkelt tilfælde. Her ved den enkelte selv, hvem de nære kontakter er, siger Jakob Lund.

Annonce

Vi skal stå sammen

På IBC afventer man stadig enkelte svar. De hjemsendte klasser undervises virtuelt.

- Hvis ikke der kommer flere med symptomer, så er de klar til at komme i skole igen næste mandag, siger Jakob Lund.

På fælles Teams-møder har han opfordret hhx-eleverne til "virkeligt at tænke sig om" i fritiden. De skal overholde retningslinjerne. Mødes de med andre unge, skal det være med folk, de kender i forvejen - og i mindre grupper. Jakob Lund peger også på forældrenes medansvar i situationen med stigende smitte i Fredericia.

- Tilfældigvis har jeg også teenagere, og jeg opmærksom på det og siger det til dem. Men vi ejer jo heller ikke vores teenagere, og jeg ved, det ikke er en nem opgave. Men der er også et forældreansvar, og jeg fornemmer, at forældrene tager det alvorligt. Men det er bare vigtigt, at vi står sammen, siger campuschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Smittetallet steget med fem

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce