Annonce
Fredericia

Ja, siger borgmester: Vi kan - og skal - klare tre uger mere

- Vi står sammen ved at holde afstand, lyder opfordringen - som borgmester Jacob Bjerregaard her gør det i et møde med krisestaben under den første uge med corona-krise. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Danmark lukker ned i tre uger mere, lød meldingen mandag fra regeringen. - Det klarer vi, siger Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard, som roser borgerne for "eksemplarisk opførsel".
Annonce

Fredericia: Danmarks nedlukning fortsætter i tre uger mere. Kan vi kapere det i Fredericia, lød Fredericia Dagblads spørgsmål til borgmester Jacob Bjerregaard (S).

- Ja, det kan vi godt, og det skal vi, svarer Jacob Bjerregaard.

Det sker efter mandagens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) forlængede corona-restriktionerne frem til 13. april.

- Jeg tænker, at det var ventet for mange, at det kunne blive nødvendigt at forlænge perioden. Det kræver selvfølgelig en masse af os allesammen. Først var det en ny situation, som mange skulle vænne sig til. Nu bliver det nogle lange uger for nogle. Men hvis vi skal forhindre smitten i at brede sig mere end højst nødvendigt, er det den vej, vi skal gå, siger borgmesteren.

Annonce

Roser borgerne: Opfører sig eksemplarisk

Onsdag 11. marts var dagen, hvor Mette Frederiksen kom med første meddelelse om nedlukning. Først med daginstitutioner og skolers nedlukning, siden med krav om lukning af restauranter, barer samt for eksempel frisører, tatovører, tandlæger og andre erhverv med tæt fysisk kontakt til kunderne.

Mens der andre steder i landet har været rapporteret om borgere, der trodser forbud - og eksempelvis samles mere end ti personer - har Fredericia-borgerne lyttet til myndighederne.

- Jeg har stor ros til borgerne i Fredericia Kommune. De opfører sig eksemplarisk, tager hensyn til hinanden og får det til at fungere. Jeg har også stor ros til Fredericia Kommunes medarbejdere, som får tingene til at hænge sammen i andre rammer, end de er vant til, siger han.

De sidste par uger er brugt på at omstille Fredericia til den nødsituation, som coronasmitten har bragt landet i. Nu skal der arbejdes videre under samme forhold, og nye løsninger skal optimeres, fortæller borgmesteren. Det gælder for eksempel med undervisning af skoleelever, som er helt anderledes, når man ikke kan samles.

- Nu ser vi ind i en ny fase. Vi har brugt tid på at få et nødberedskab til at fungere. Nu går der længere tid, end vi vi havde regnet med. Nu skal vi optimere tingene og være kreative, siger Jacob Bjerregaard.

Er der konkrete tiltag på vej?

- Det kommer der i de kommende dage. Det er en ny information for os, at perioden er forlænget. Nu samler vi op på det og arbejder videre med det, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Orientering om ny platform

På mandagens pressemøde nævnte Mette Frederiksen muligheden for at kommunalt ansatte, der for tiden ikke udfører deres normale job, kan omskoles til andre opgaver.

Det kan også blive tilfældet i Fredericia, hvor borgmester Jacob Bjerregaard blandt andet forventer øget behov for medarbejdere inden for sundhed, ældre og plejesektoren.

Byrådet mødtes også mandag eftermiddag på Skype til en virtuel drøftelse af situationen. Blandt andet tiltaget om den lokale, digitale markedsplatform Whale24, hvor man kan købe varer fra forskellige lokale handlende. Idéen er sat i gang i forbindelse med corona-krisen, og initiativet støttes af byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

Fredericia

Brandvæsenet på usædvanlig opgave: Reklameskilt otte meter over jorden rev sig løs

Fredericia For abonnenter

En uge med striksere krav: Mundbind og begrænsninger er blevet hverdag i Gothersgade

Annonce