Annonce
Danmark

Jannis hund blev syg, og det blev dyrt: - Hvem holder øje med dyrlægen?

Læserbrev: Jeg har en historie, som jeg gerne vil dele med andre hunde-ejere og i særlig grad med dyrlæger.

Kort fortalt blev min dejlige hund for nylig syg af noget, der lignede forstoppelse. Og så går man jo til dyrlæge. Han tog en plastikhandske på højre hånd – mærkede efter i endepartiet og konstaterede – betændte analkirtler. Vi fik 20 penicillin-piller med hjem og 10 smertestillende. Vi var der ikke over 10 minutter – pris: 933 kroner. Tre dage efter kom vi igen - hundens tilstand var ikke i nærheden af at være bedre. En hånd omkring bugen – tja – kræft måske? Svært at sige. Men tag til Varde Dyrehospital – de kan noget. Prisen er sådan cirka 60.000 med operation og kemokur, sagde manden. Pris for otte minutter uden handske – små 600 kroner. Fejldiagnosticering kom slet ikke på tale.

Men står fuldkommen paf og tager hjem og håber det bedste. Men det skete ikke. Smerterne blev værre og om aftenen den 14. januar ringede jeg til vagthavende på klinikken, som desværre viste sig at være vores ”ven”. Der var ikke tale om at tilbyde at komme for at lindre hunden med en sprøjte. Han ville gerne åbne klinikken for os til den tredobbelte pris. Men, sagde jeg, jeg kan ikke få hunden ud i bilen. – Tjae – så har du et problem, lød svaret. Og sekunder senere: Hvad ringer du i grunden for?

Min hund døde næste formiddag, efter at søde mennesker på vejen og deres dyrlæge havde forsøgt at lindre smerterne.

Jeg har selvfølgelig talt med Den danske Dyrlægeforening, fordi jeg vil høre, om der ikke er faste takster for fagfolk, der kalder sig dyrlæger. En beskæmmet dame svarede: Det er der ikke.

I dag hvor der svindles med alt, bare det går lige ind på kontoen – må man spørge: Hvem holder øje med dyrlægerne? De tager nogle priser, så man tager sig til hovedet – og deres faglige organisation snorker tilsyneladende himmelhøjt. Da jeg dagen efter skulle til tandlæge, fortalte jeg min historie, og så kom det tankevækkende svar: Før hen var det os, der blev skældt ud for tårnhøje priser – men i dag er det dyrlægerne – og med rette.

Så husk hundeejere – spørg hvad det koster – og koster det kassen – så skift dyrlægen ud eller klag til ministeren. Det er på høje tid, vi får fat i nakkeskindet.

Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce