Annonce
Fredericia

Kø ved kviktest-stederne: Her er problemet ifølge kommunen

CareLink driver kvikteststedet i Danmarksgade i den tidligere Marcus-butik. Her er der oftest kø til at blive testet for coronavirus. Foto: Henrik Juel Skovrider
Udfordringerne med kø til coronatest kan ikke løses med et snuptag, lyder det fra kommunen.

Fredericia: Allerede fra morgenstunden kan man ofte observere lange køer uden for kvikteststedet i Danmarksgade, ligesom lokale facebookgrupper flyder over med spørgsmål fra borgerne om, hvor lange køerne er ved kvikteststederne rundt i Fredericia Kommune.

De lange køer med ventetid for at få stukket en vatpind i næsen for at besked om, hvorvidt man er smittet med coronavirus eller ej, er Fredericia Kommune opmærksom på. Det fortæller koncerndirektør for voksen- og ældreområdet Yelva Bjørnholdt Jensen.

Men det er ikke noget, som kommunen kan løse.

Annonce

- Testfirmaerne kæmper det bedste, de har lært, for at rekruttere og ansætte nye folk. Lige nu handler det rigtig meget om at ansætte og lære nye mennesker op, forklarer hun.

Dermed er der ikke udsigt til, at køudfordringerne kan løses med et snuptag.

- Vi har oplyst testfirmaerne om, at de skal sige til, for så snart de har ledig kapacitet, så udvider vi. Det er ikke kun et problem i Fredericia. På landsplan er der rigtig lange køer, og vi har mange teststeder i Fredericia, fortæller Yelva Bjørnholdt Jensen.

Gratis lokaler fra udlejer

Midtbyens kviktestcenter rykkede for nylig fra Det Grønne Rum lidt længere hen ad gaden til den tidligere Marcus-butik, hvor der er plads til flere podere.


Vi har oplyst testfirmaerne om, at de skal sige til, for så snart de har ledig kapacitet, så udvider vi. Det er ikke kun et problem i Fredericia.

Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør, Fredericia Kommune


Her har udlejeren stillet lokalerne vederlagsfrit til rådighed for Fredericia Kommune, som sørger for at finde lokaler til kvikteststederne.

- Vi har en måneds varsel, hvis der findes en ny lejer til lokalerne. Hvis det sker, finder vi andre lokaler, fortæller Yelva Bjørnholdt Jensen.

Annonce

Her kan du blive testet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Annonce