Annonce
Kolding

Kendt for lyntest, nu åbner Carelink privat klinik i Kolding: Ny sundhedsklinik vil øge folks interesse for egen sundhed

41-årige Claus Louring fra Silkeborg er fasttilknyttet læge i ny sundhedsklinik, der åbnede dørene 1. november i Kolding. Han håber, at klinikken kan være med til at øge folks interesse for egen sundhed, selvom de ikke umiddelbart fejler noget. Foto: Søren Gylling
Ny sundhedsklinik i Kolding vil optimere folks sundheds ved at give indblik i ens helbredstilstand, selvom man måske ikke er syg. Det er Carelinks første private klinik i landet.

Kolding: Der er gang i Carelinks nye privatklinik, som ligger i Bredgade. Fredag formiddag er det dog for at få en corona-lyntest, at folk står i kø. På længere sigt håber Carelink, at folk i højere grad vil komme for at få lavet en generel helbredsundersøgelse, som er kerneproduktet den nye klinik.

- Mange tænker måske, at de skal stå i kø for at få lavet et sundhedstjek her, men så er det i virkeligheden podningen, der stjæler fokus. Men det kommer til at rykke sig, så snart vi har podningscentret klar på en anden adresse , siger 41-årige Claus Louring.

Han er direktør i lægevikarbureauet Medflex, som hører under Carelink, og fasttilknyttet læge i den nye sundhedsklinik.

Annonce

Læge på fjernsupport

Han er uddannet læge med speciale i almen medicin og har været 10 års erfaring som læge, herunder som vikar på sygehuse i Midt- og Nordjylland.

Som både direktør og læge har han flere jern i ilden, og derfor vil han ikke fysisk være til stede i klinikken mere end cirka to gange om ugen. I stedet er han med på "fjernsupport" for stedets to sygeplejersker, der i det daglige skal stå for helbredstjekkene.

Han slår fast, at sundhedsklinikken ikke er en konkurrent til den praktiserende læge, men et supplement, hvor man fokuserer på at optimere folks sundhed.

Det er i forvejen muligt at få lavet helbredstjek hos ens praktiserende læge, men ifølge Claus Louring bliver det offentlige tilbud oftest benyttet af mennesker med kroniske sygdomme.

Annonce

Vil øge interessen for sundhed

Han mener, at det også kan være interessant for ellers raske mennesker at holde øje med deres sundhedstilstand.

Derfor tilbyder sundhedsklinikken det, der, ifølge Claus Louring, er en "udvidet form for helbredstjek".

De daglige helbredsundersøgelser vil oftest blive varetaget af stedets to sygeplejersker, mens Claus Louring omkring to gange om ugen vil være at finde på adressen. Han er dog altid kontaktbar, hvis sygeplejerskerne pludselig får brug for hjælp eller sparring, forklarer han. Foto: Søren Gylling

Det er en brugerbetalt sundhedsundersøgelse, der foruden blodprøver, hjertekardiogram og lungefunktionsundersøgelser også fokuserer på blandt andet kondital og vægtanalyse.

- Det er noget nemmere at skulle stå til ansvar overfor en anden person end blot overfor sig selv, for det kræver ufattelig meget selvdisciplin at ændre livsstil alene. Så jeg tænker, der er en efterspørgsel efter at have større kendskab til egen krop og vide noget om den, så man kan gøre noget godt for sig selv, siger Claus Louring.

Men er det overhovedet nødvendigt at få den her slags undersøgelser, hvis man kan få undersøgelserne hos ens praktiserende læge og ellers ikke fejler noget? 

- Man skal selvfølgelig ikke lede efter sygdomme, men man kan jo altid prøve at kigge på, om man kan optimere nogle ting. Det kan jo være spændende at vide, hvordan ens kondital, kolesteroltal og blodsukker ligger, siger Claus Louring.

Til forskel fra den praktiserende læge er fokus her ikke på at behandle sygdom. Klinikken er nemlig ingen lægepraksis, fastslår Claus Louring, men man vil forebygge sygdom og give mere energi og overskud.

Vi håber at kunne rykke på sundheden. Vi vil gerne forebygge sygdom og rykke på sundheden med sundhedstjek ved at vise, hvilke parametre man måske kan ændre noget på, siger han.

Han fortæller, at sundhedsklinikken også tilbyder helbredsundersøgelser til virksomheder. Og selvom man kun har været i gang med klinikken i fem dage, så har man allerede landet de første aftaler med virksomheder i kommunen.

Klinikken i Kolding er Carelinks første af sin slags, og man vil løbende evaluere hverdagen og forretningsmodellen i klinikken. Planen er nemlig på sigt at åbne flere sundhedscentre i andre byer.

Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce