Annonce
FC Fredericia

Kom tæt på ét af 1. divisions varmeste navne: Hvorfor spiller Kristian Kirkegaard i bestemte støvlefarver? Har han hadet en holdkammerat? Og fylder Ukraine-krigen i omklædningsrummet?

Kristian Kirkegaard blev kasseret i Vejle Boldklub, men har i dag stor succes i FC Fredericia og er klubbens topscorer. - Det gjorde da lidt ondt, selvom jeg nok godt vidste, at jeg som ungdomsspiller ikke var helt god nok til at få chance som senior, siger Kristian Kirkegaard. Arkivfoto: Mads Dalegaard
FC Fredericias topscorer Kristian Kirkegaard hører til blandt de spillere, superliga-klubberne holder øje med, når det kigges efter mulig forstærkning. Han har selv et vågent øje til sin favoritspiller Jake Wilshire, der pludselig slog sig ned, hvor Kirkegaard bor.

Fredericia: Når superliga-klubberne kigger ned i 1. divisions efter nyt, kigger flere i retning af FC Fredericia og Kristian Kirkegaard.

24-årige Kristian Kirkegaard er i gang med sin bedste sæson, og med 13 sæsontræffere er han den fjerdemest scorende i 1. division.

Kristian Kirkegaard fik sin fodboldopvækst i Vejle Boldklub, men han fik aldrig chancen som senior og rykkede i 2016 til Kolding IF, inden han tre år senere skiftede til FC Fredericia, hvor han er holdets store offensive profil.

Annonce

Fredag aften skal han forsøge at øge måltotalen, når FC Fredericia hjemme får besøg af Nykøbing FC.

1) Hvor irriterende er det, I reelt er ude af oprykningskampen?

- Matematisk er vi ikke helt ude, men det ser uhyggeligt svært ud, og det er da irriterende, når vi nu har spillet for det en hel sæson. Flammen er ved at brænde ud for os - men det var sjovt så længe, det varede, og vi har da heldigvis et par gode kampe tilbage, når vi møder AC Horens og Lyngby, som spiller for oprykning.

2) Du blev som ungdomsspiller fundet for let i Vejle Boldklub. Hvor ondt gjorde det?

- Det gjorde da lidt ondt, selvom jeg nok godt vidste, at jeg som ungdomsspiller ikke var helt god nok til at få chance som senior. Da jeg i sommeren 2016 rykkede op, trænede jeg sammen med førsteholdet i Vejle, da de ikke var ret mange. Det var den sommer, klubben var ved at gå konkurs, inden der kom en ny ejer. Jeg var ikke på kontrakt i Vejle og havde aldrig været det, og da jeg kom hjem fra sommerferie, ringede jeg til træner trænerassistenten (Søren Clausen, red.) for at høre, hvor jeg stod. Jeg fik at vide, jeg ikke behøvede at komme mere, og så skulle jeg til at finde ud af, hvad der så skulle ske, og det endte med, jeg tog til Kolding IF, hvor min tidligere efterskolelærer, Thomas Dabelsteen, var trænerassistent.

3) Hvor spiller du efter sommerferien?

- Jeg har et år tilbage af min kontrakt med FC Fredericia, så som udgangspunkt spiller jeg der. Om der så sker noget andet, ligger ikke kun i mine egne hænder.

4) Har du haft holdkammerater, du ikke kunne fordrage?

- Nej, det har jeg aldrig haft. Der er altid nogle i en trup, man svinger bedre med end aldrig, men jeg har aldrig hadet en holdkammerat.

5) Hvilke fodboldstøvler spiller du i?

- Nike - jeg er Nike-dreng og har aldrig spillet i andet. Da jeg fik mine første fodboldstøvler, var det et par hvide Nike med sort logo. Jeg følte, jeg blev hurtigere af de støvler, og derfor har jeg aldrig spillet i andet end hvide og farvede Nike-støvler. Jeg kunne aldrig finde på at spille i sorte.

6) Har du en kone, kæreste, børn?

- Hverken kone eller børn - og i øjeblikket har jeg heller ingen kæreste. Sådan skal det nok bare være for tiden.

7) Spiser du ofte usundt?

- Jeg forsøger at spise sundt, men jeg er bestemt ikke fanatisk. Jeg kan godt tage en burger, men alt med måde. Og så er jeg ikke bleg for at sige, jeg er meget glad for chokolade. På et tidspunkt skulle jeg tage nogle kilo på efter aftale med vores fysiske træner. Det lykkedes, og i den periode spiste jeg meget Marabou.

8) Hvor gik din bedste ferie hen?

- Syd- og Mellemamerika. En vinter rejste jeg i Mexico, Belize og på Cuba og en anden i Brasilien. Jeg var hver gang af sted med en kammerat, og det er fede steder. Jeg elsker Syd- og Mellemamerika, kulturen, stemningen og vejret. Begge gange rejste vi i december, og på den årstid er vejret godt de steder, og det er altså fedt at se mennesker rende rundt og spille fodbold på strandene i Brasilien. Det hele er lidt mere loose de steder, og det kan jeg godt lide.

9) Er krigen i Ukraine noget, der fylder i en fodboldtrup?

- Ja, og specielt i begyndelsen var det noget, der blev snakket meget om. På den led er en fodboldklub nok ikke så meget anderledes end andre arbejdspladser, og som tiden går, flader snakken om krigen også lidt ud hos. Men det er godt nok uhyggeligt det, som foregår i Ukraine.

10) Hvem er din favorit-spiller og -klub?

Jake Wilshire er min favoritspiller, og det er ret vildt, han nu spiller i Danmark og bor i den by (Aarhus, red.), jeg bor i. Og jeg var på Vejle Stadion den dag, han debuterede for AGF, men jeg har desværre ikke mødt ham i Aarhus. Arsenal er min favoritklub. Da jeg begyndte at følge med i fodbold, spillede Arsenal noget flot fodbold og havde mange fede spillere; for eksempel Thierry Henry. Efter nogle dårlige år går det heldigvis meget bedre for Arsenal, og jeg tror på, det bliver rigtigt godt.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Det offensive es var igen bedst, mens få andre ramte niveau i fattig FC Fredericia-indsats

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce