Annonce
Fredericia

Kommunaldirektørs fagforening klager til kommunen - mener hjemsendelse har været ulovlig

Har kommunen brudt de forvaltningsmæssige regler, da den hjemsendte kommunaldirektøren? Det mener den advokat, der er sat til at varetage hendes interesser. Hun fastslår, at der skal ligge et faktuelt grundlag for en hjemsendelse, og det har hverken hun, kommunaldirektøren eller hendes fagforening Djøf set. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter en uges tavshed slår kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broes fagforening via advokat tilbage. Hverken kommunaldirektøren, Djøf eller advokaten har modtaget en begrundelse for hjemsendelsen den 5. januar. Der er tale om ulovlig forvaltningsretlig beslutning, mener advokaten.

Fredericia: Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe mangler stadig begrundelsen for, hvorfor Fredericia Kommune har valgt at hjemsende hende. Det fremgår af det advokatsvar, som Djøf tirsdag aften sendte til Fredericia Kommune, og som Fredericia Dagblad har fået adgang til.

Advokat Pernille Backhausen konstaterer, at tjenestefritagelse er en forvaltningsretlig afgørelse, der kræver et faktuelt grundlag og en partshøringsproces.

- Jeg mener derved, at der foreligger en ulovlig forvaltningsretlig beslutning, skriver hun i henvendelsen til Fredericia Kommunes HR-chef og beder blandt andet om straks at få det kommissorie, der ligger til grund for advokatundersøgelsen, og ikke mindst kommunens begrundelse for hendes klients fritagelse for tjeneste den 5. januar.

Annonce


Jeg mener derved, at der foreligger en ulovlig forvaltningsretlig beslutning

Advokat Pernille Backhausen


Hun konstaterer videre, at man mangler at få oplyst, hvad grundlaget er.

- Min klient har fortsat ikke fået oplyst grundlaget for, at hun er hjemsendt. Vi havde fået at vide, at økonomiudvalget ville overveje det videre forløb på møde i går (mandag, red.), og at det der blev besluttet blot at fastholde min klients fritagelse for tjeneste. Dette er fortsat uden yderligere uddybning. Jeg skal igen på det skarpeste tage afstand fra denne proces, meddeler advokat Pernille Backhausen på vegne sin klient, kommunaldirektøren.

Kender ikke præmissen

Pernille Backhausen fastslår, at hverken DJØF, kommunaldirektøren eller hun selv har set et kommissorie for den verserende advokatundersøgelse.

- Vi har ikke fået forelagt, hvad Horten advokatfirma har modtaget af oplysninger, haft lejlighed til at kommentere det, eller modtaget hele eller delvise konklusioner i den anledning. Endelig er det er uklart, om der er punkter, der nu vender mod min klient. Fra pressen har vi således forstået, at kommunen vurderer, at det er ”alvorligt”, samt at processen vil skulle løbe til februar. Dette er meget langt fra en korrekt forvaltningsretlig proces.

Advokaten påpeger, at Annemarie Zacho-Broe ikke var ansat i Fredericia Kommune på tidspunktet for handlen med den villagrund, som borgmester Jacob Bjerregaard købte tilbage i 2016.

- Hun har siden sagen kom frem haft fuld fokus på afdækning af sagen. Det skete indledningsvist via advokatfirmaet Bech-Bruun, og siden hen blev - efter aftale med økonomiudvalget og for at sikre uvildighed - på min klients initiativ advokatfirmaet Horten inddraget, påpeger Pernille Backhausen.

Slutteligt forbeholder hun sig at forelægge beslutninger, proces og håndtering for Folketingets Ombudsmand.

Fredericia Dagblad har forsøgt at få en kommentar fra Fredericia Kommunes HR-chef Rikke Lykke Ravn. Hun kan ikke kommentere sagen, da der er tale om en personalesag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce