Annonce
Fredericia

Kommunen køber Messe C's bygninger for 62 millioner kroner

Kommunen har købt Messe C's bygninger - her ses direktør Grete Højgaard. Arkivfoto: Søren Gylling
Messe C får et tiltrængt indskud til økonomien, efter at Fredericia Kommune har købt bygningerne.

Fredericia:  Messe C's bygninger og grunden er nu på kommunale hænder.

Byrådet har besluttet at bruge 62, 25 millioner til formålet, skriver kommunen i en pressemeddelelse:

- Fredericia Byråd køber Messe C’s bygninger og grund og sikrer dermed, at Fredericia fortsat kan bevare en fremtrædende position som konference- og messeby, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Annonce

Beslutningen er taget på et byrådsmøde mandag 30. november, og baggrunden er, at landets tredjestørste messecenter har været hårdt ramt på indtjeningen under coronakrisen. Det har umuliggjort de mange arrangementer med tusindvis af gæster, som er centrets eksistensgrundlag.

- Det har været afgørende for os at fastholde muligheden for at afholde de store messer og konferencer i Fredericia. Det fremmer erhvervsudviklingen og styrker erhvervsturismen i kommunen. Jeg er derfor glad for, at byrådet har fundet en løsning, hvor vi sikrer, at Fredericia fortsat kan være en stor konference- og messeby, udtaler borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Udsigt til konkurs

Der var ifølge pressemeddelelsen udsigt til konkurs, og derfor rakte bestyrelsesformand Jørgen Krab Jørgensen ud efter hjælp hos Fredericia Kommune. Direktør for Messe C Grete Højgaard udtrykker lettelse og glæde.

- Jeg er både ydmyg og taknemmelig over, at et samlet byråd har besluttet sig for at købe vores grund og bygninger. Det betyder, at Fonden Messe C kan fortsætte sit virke med at udvikle og tiltrække messer, konferencer og events, som vi er sat i verden for. Vi er lige nu gået i corona-dvale, men glæder os til at åbne messecentret 1. februar 2021 og håber, at retningslinjerne er blevet lettet lidt til den tid, udtaler hun.


Det har været afgørende for os at fastholde muligheden for at afholde de store messer og konferencer i Fredericia.

Borgmester Jacob Bjerregaard


Hvert år lægger omkring 300.000 messe- og konferencegæster vejen forbi Fredericia. Også Einar Kring, som er direktør for Best Western Plus Hotel Fredericia, udtrykker glæde.

- Det er en rigtig god nyhed. Som fyrtårnet inden for erhvervsturisme har Messe C uvurderlig stor betydning for hotellerne i Fredericia. Ved de store messer fyldes samtlige af områdets hoteller med overnattende gæster. Messe C er også med til at brande Fredericia positivt ved at tiltrække gæster, siger Einar Kring, direktør for Best Western Plus Hotel Fredericia

Annonce

Bygninger og grund lejes ud

Messe C har været et punkt på den kommunale dagsorden flere gange. Nu er der besluttet en løsning, hvor kommunen køber grund og bygninger og derefter kan udleje det til Messe C og andre aktører.

- Bygninger og grund er købt for 62,25 millioner kroner, og samtidig er Messe C forpligtet til at tilbagebetale kommunale lån for i alt 18,4 millioner kroner, står der i pressemeddelelsen.

Pengene hentes i kommunekassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Angriber overstrålede alle, da FC Fredericia gav HB Køge smæk

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce