Annonce
Fredericia

Lægecenter på vej på gammel brugs-grund

Sådan forestiller projektudviklerne sig, at hjørneejendommen på Nymarksvej 34 skal se ud, når den genopstår som lægecenter. Tegning: Maycon
Nedrivningstilladelsen er i hus, og planen er, at Fredericia Lægecenter skal stå klar i 2021/22 på Nymarksvej 34. Corona-situaionen kan dog betyde, at byggeriet kommer senere i gang end planlagt.

Fredericia: Fredericia får i løbet af 2020 et helt nyt, moderne lægecenter, som opføres med henblik på at give faggrupper indenfor sundhedssektoren mulighed for at flytte ind et sted, hvor de og deres patienter kan drage fordel af de forskellige kompetencer, som hver især byder ind med i fællesskabet.

- Vi har haft konkrete henvendelser fra læger, som gerne vil rykke ind i et hus, hvor der er andre læger og sundhedstilbud. Vi har netop opført et tandlægehus i Nykøbing Falster, som nu rummer 13 ansatte, så vi tror, at det er et projekt, som vil have stor interesse, siger projektudvikler Bjarne Mayland til Fredericia Dagblad.

Han forestiller sig også, at fysioterapeuter vil kunne se en fordel i at supplere deres måske både før- og efterbehandlinger i huset ved at etablere en form for fitnessområde i det nye lægecenter. Det er også planen at etablere et drive-in-apotek.

Vi har fået nedrivningstilladelse til de eksisterende bygninger på stedet, og det går vi nok i gang med indenfor kort tid. Vi er ramt lige ind i corona-restriktionerne, så det er muligt, at den øvrige planlægning og godkendelser vil trække ud. Det må vi afvente.

Projektudvikler Bjarne Mayland

Klar til nedrivning

Lægecenteret bliver på 2.200 kvadratmeter og indrettes i to plan, hvorfor der selvfølgelig etableres elevator. Der bliver fleksible indretningsmuligheder, som tager højde for, at det skal være let at etablere forskellige former for fællesskab både for enkeltmandspraksis og kompagniskabspraksis.

- Ønsket om at leve op til et bæredygtigt byggeri bliver synligt i det materialevalg, vi har projekteret med, siger Bjarne Mayland.

Byggeriet forventes at stå klar til indflytning i 2021/22.

- Vi har fået nedrivningstilladelse til de eksisterende bygninger på stedet, og det går vi nok i gang med indenfor kort tid. Vi er ramt lige ind i corona-restriktionerne, så det er muligt, at den øvrige planlægning og godkendelser vil trække ud. Det må vi afvente, siger Bjarne Mayland.

Han forudser også, at læger og øvrige sundhedsaktiviteter lige nu har travlt med andet end at se på muligheder for at flytte ind i et lægehus.

- Men så snart, der bliver luft til det, håber vi, at vi bliver kontaktet. Vi har ikke lagt os fast på indretningen af huset, fordi det skal afvente det behov, vi ser hos kommende lejere. Men vi er sikre på, at vi rammer et behov, forudser Bjarne Mayland.

Det er firmaet Nordicals, Trekantområdet, der står for udlejningen.

Der er givet tilladelse til nedrivning af ejendommen, som oprindeligt husede Super Brugsen. Arkivfoto: Torben Glyum
Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se topmatchen fra kl. 18.20: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce