Annonce
Læserbrev

Lægges der røgslør ud over mørklægningssagen?

Annonce

Læserbrev: Det er ret tydeligt, at borgmesteren føler en pludselig trang til at tale om Fredericia Teater, selvom byrådet først skal drøfte det den 29. maj. Kan det skyldes dermed håber at drukne debatten om mørklægningssagen? Hvis det er tilfældet, er det dygtigt gjort, for det ser i den grad ud til at lykkedes. Så let synes jeg nu ikke, at borgmesteren og byrådet skal slippe.

Det er ærgerligt, at en så åbenlys sag skal druknes i lange embedsfloskler og bortforklaringer. Den 12. maj kan vi læse at kommunen godt kan se, hvorfor advokatfirmaet Publicure kræver samarbejdet mørklagt, og kommunens chefjurist vurderer, at det ikke er helt ved siden af at betegne dokumenternes indhold som forretningshemmeligheder.

Alt det på trods af, at vi allerede den 9. maj kunne læse, at Publicure meddeler, at de ikke er dem der ønsker mørklægning, men derimod Fredericia Kommune selv, der har valgt ikke at offentliggøre bilagene i sagen. Samme sted kan vi læse, at det undrer borgmesteren, og at han vil kontakte Publicure og så tingene på plads.

Og hvordan gik det så med at få tingene på plads? Tydeligvis ikke så godt, hvis det da overhoved blev forsøgt.

For mig er det ganske enkelt. Der er to parter i sagen, der kan kræve sagen mørkelagt. Det er kommunen og advokatfirmaet. Borgmester Jacob Bjerregaard vil gerne have fremlagt alt, men kan ikke, fordi advokatfirmaet ønsker sagen mørkelagt. Partner i Publicure Peter Lund Meyer oplyser, at mørklægningen alene er Fredericia Kommunes valg.

Sidst, men ikke mindst har en ekspert, nemlig offentlighedsrådgiver og forskningschef emeritus Oluf Jørgensen vurderet, at konsulentydelser næppe kan være en forretningshemmelighed og helt specifikt, at beskrivelse af en opgave, kommunen skal have løst, ikke kan være en forretningshemmelighed.

Så kære borgmester og byråd. Det er ikke nok at tale om åbenhed. Derfor skal jeg endnu engang opfordre jer til at blæse røgsløret væk og smide mørklægningsgardinerne ud. Få på skrift fra Publicure at dokumenterne må offentliggøres eller at de ikke ønsker det.

Det er tid til handling!

Tommy Rachlitz.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce