Annonce
Middelfart

Læser spørger til hjælpen af Grobund Brenderup: Derfor købte kommunen grunden - og her er prisen

Det er denne ejendom på Bystævnevej i Brenderup, som Grobund Brenderup lejer af Middelfart Kommune for at bruge den som mødested. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
En af avisens læsere i Brenderup, Eske Eskesen, har en række spørgsmål i forbindelse med kommunens hjælpende hånd til Grobund Brenderup, som for nylig lejede en bygning af Middelfart Kommune.

Brenderup: I vinter lejede foreningen Grobund Brenderup en bygning i Brenderup af Middelfart Kommune, der forinden havde købt ejendommen og den tilhørende grund. På denne placering ønsker Grobund Brenderup at lave en såkaldt off-grid-bydel, hvor husene er selvforsynende med vand, el og varme.


Vi prøver at understøtte, at der er meget forskelligt på hylderne. Herunder også nogle boligformer, som er lidt anderledes. I øjeblikket har vi gang i flere forskellige tiltag, som skal understøtte anderledes boligformer.

- Borgmester Johannes Lundsfryd


Denne nyhed kunne man læse i avisen i begyndelsen af januar, hvilket Eske Eskesen, der bor i Brenderup, blandt andre gjorde. Efterfølgende kontaktede han avisen for at få hjælp til at få besvaret en række spørgsmål:

- Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvorfor kommunen prioriterer at købe sådan en ejendom placeret i landzonen i Brenderup? Og hvad får kommunen i leje af Grobund Brenderup? Og hvilke planer har kommunen med det, vil de forære grunden til Grobund Brenderup? Og hvad har den kostet?

Annonce

- Forskelligt på hylderne

Spørgsmålene har avisen sendt videre til Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd, der til at begynde med pointerer, at kommunen som udgangspunkt ønsker at hjælpe så mange, som kommunen kan komme afsted med.

- Vi prøver at understøtte, at der er meget forskelligt på hylderne. Herunder også nogle boligformer, som er lidt anderledes. I øjeblikket har vi gang i flere forskellige tiltag, som skal understøtte anderledes boligformer.

- Dels har vi gang i et generationsbofællesskab i Båring, en ny bæredygtig bydel ved Skrillinge, et seniorbofællesskab i Middelfart, og så understøtter vi også Grobund i Brenderup, fortæller Johannes Lundsfryd.

Annonce

- Opererer på markedsvilkår

I grove træk er planen med at købe jorden at sælge den igen.

- I første omgang har vi købt jorden, og så hjælper vi med at søge om at få den udlagt som byzone. Fordi det er forudsætningen for, at Grobund må bygge der. Så forventer vi at sælge jorden igen, når de planmæssige forhold er i orden.

Dermed bliver grunden altså ikke foræret væk.

- Det må vi ikke. Vi skal operere på markedsvilkår som alle andre. Det vil sige, at vi ikke bare må forære grunde, huse, bygninger eller noget væk. Vi skal tage en markedspris, understreger borgmesteren.

Med hensyn til prisen, som Middelfart Kommune har betalt for grunden, oplyser Karin Niemann-Christensen, Middelfart Kommunes plan- og byggechef, i en mail, at kommunen betalte 1,7 millioner kroner. Om huslejen oplyser hun, at den er "sat til vurderet markedspris for denne type ejendom."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Kultur

Et år efter nedlukning: Idrætsforeninger arrangerer virtuelt motionsløb

Annonce