Annonce
Middelfart

Miljøaktivister tager nye våben i brug mod kæmpebyggeri: Stævner kommune og klager til Planklagenævn

Formanden for Biobevar Arno Kristensen ( t.h.) har nu mere end 100 betalende medlemmer og den erfarne miljøadvokat  Louise Faber i ryggen i foreningens kamp for at få stoppet byggeriet på oliegrunden i Strib. Nu stævner Biobevar Middelfart Kommune for dårlig miljøscreening og klager til Planklagenævnet. Foto: Michael Svenningsen
Miljøorganisationen Biobevar har nu stævnet Middelfart Kommune og klaget til Planklagenævnet for manglende hensyntagen til planter og dyr på det tidligere olieberedskabslager i Strib.

Strib: Biobevar tager nu nye våben i brug i foreningens indædte kamp for at bremse opførelsen af cirka 130 boliger på det tidligere olieberedskabslager lidt uden for Strib.

Miljøaktivisterne har nu i samarbejde med miljøadvokaten Louise Faber, der var med til at stoppe et kæmpebyggeri på Amager Fælled denne sommer, både stævnet kommunen og klaget til Planklagenævnet for manglende hensyntagen til planter og dyreliv i det lokalplanarbejde, der er gået forud for Living Developments tilladelse til at bebygge området.

Biobevars formand Arno Kristiansen uddyber det seneste skridt i en pressemeddelelse:

Annonce

- Biobevar nåede onsdag eftermiddag op på over 100 betalende medlemmer og har nu tyngden til at kunne lægge sag an mod Middelfart Kommune for ikke at udarbejde en miljøvurdering af det planlagte boligbyggeri på oliegrunden lige udenfor Strib.

- Undervejs i processen har Biobevar, via tænketanken GeoHav, erfaret, at der lever stor vandsalamander på oliegrunden samt, at der er påbegyndt omfangsrigt gravearbejde ved en af tankene.

- Gravearbejdet kan vise sig problematisk, hvis jorden er forurenet. Biobevar ser sig således nødsaget til at trække i nødbremsen, da der tilsyneladende ikke bliver foretaget de nødvendige undersøgelser ej heller taget de nødvendige hensyn til områdets bestand af stor vandsalamander, der er totalt fredet.

Arno Kristiansen fortæller, at klagen til Planklagenævnet er sendt med fuld opbakning fra Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Middelfart.

Sjældent byggerier standses

Fyens Stiftstidende har spurgt den mangeårige professor i miljøret ved Københavns Universitet, Peter Pagh, om klagen og stævningen vil stoppe byggeriet her og nu.

Han vil ikke forholde sig til den konkrete sag men siger, at det generelt er uhyre sjældent, at klager til Planklagenævnet får opsættende virkning. Altså at Planklagenævnet forlanger den pågældende aktivitet stoppet nu og her, hvorefter nævnet behandler klagen.

Det arbejde tager ifølge Peter Pagh normalvis mellem et halvt og et helt år inden, der er faldet en afgørelse.

- Nogle gange går det hurtigt, andre gange tager det længere tid, og jeg kan selvfølgelig ikke sige noget om den konkrete sag, siger Peter Pagh.

Stævningen giver heller ikke meget håb for Biobevars krav om en øjeblikkelig standsning af byggeriet.

- Hvis ikke Plannævnet har givet klagen opsættende virkning, ser vi nærmest aldrig, at byretten gør det, når der kommer en stævning ind, siger Peter Pagh og understreger, at der selvfølgelig altid findes undtagelser.

Living Development starter i første omgang med at opføre de rækkehuse, som er en del af projektet på grunden. Illustration: Living Dveopment
Mere end 200 mennesker har skrevet under på, at de ikke ønsker højhuse i seks etager, som er en del af Living Developments projekt. Illustration: Living Development


Det nedlagte olielager i Strib har ligget øde hen, siden det blev taget ud af drift i 1999. Grunden er nu solgt til det odenseanske udviklingsfirma Living Development, der vil bygge cirka 130 boliger. Foto: Michael Svenningsen


Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

Middelfart

K-kandidat om ældreplejen: - Jeg vil arbejde for mere værdighed og selvbestemmelse

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce