Annonce
Middelfart

Motions-tip fra Strib: Lær byen at kende på ny

Undervejs på ruterne støder man på mærkater med Motion i Dagtimernes logo. Privatfoto
Motion i Dagtimerne har i samarbejde med OK Melfar - Middelfart Orienteringsklub lavet motionsruter i Strib for store og små.

Strib: Selv om coronavirussen har sat en midlertidig stopper for, hvordan vi plejer at motionere, skal det ikke betyde, at det er helt umuligt at få rørt kroppen. Det mener hverken Motion i Dagtimerne eller OK Melfar - Middelfart Orienteringsklub, og derfor har de i samarbejde stablet initiativet "Find vej med motion" på benene i Strib.

Målet er at motivere store og små til fortsat at motionere, selv om mange arbejder hjemmefra eller går i skole hjemme i stuen.

Gert Pedersen fra OK Melfar og hans kone Kitte, der er frivillig i Motion i Dagtimerne, har lavet kort med ruter i Strib og sørget for opmærkning flere steder i byen. Både kort og vejledning til, hvordan man bruger dem, kan findes på www.motionid.dk under "aktiviteter".

Motionstilbuddet er gratis, og initiativtagerne bag opfordrer til, at man griber muligheden for at komme rundt i Strib og se nogle af de steder, man ellers aldrig kommer.

Annonce
Stregerne på kortene er opbrudt af cirkler med tilhørende koder. For hver cirkel på kortet, er der placeret et mærkat på en lygtepæl, en bænk eller på noget tredje, der findes på ruten. Privatfoto.

Sådan virker det:

Hver uge lægges to nye kort op på hjemmesiden, og én gang om måneden dukker en længere rute også op.

På hvert kort er der streger, der viser ruten. Men - den viser ruten i fugleflugt, og det er derfor en del af udfordringen, at deltagerne selv må finde vej via gader og stier.

Stregerne på kortene er opbrudt af cirkler med tilhørende koder. For hver cirkel på kortet, er der placeret et mærkat på en lygtepæl, en bænk eller på noget tredje, der findes på ruten. Mærkaterne har Motion i Dagtimernes logo plus en kode, der er den samme som på kortet.

Hver uge lægges to nye kort op på hjemmesiden, og én gang om måneden dukker en længere rute også op.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kolding Kommune vil dumpe 360.000 kubikmeter fjordbund ved Trelde Næs: Nej tak siger biolog, fiskere og nabokommune

Annonce