Kolding: - Jeg håber virkelig, at vi får et svar, for vi går jo rundt og forestiller os alle mulige mærkelige ting. Hvad fanden er der sket?, spørger Line Pedersen.
Hun bor i den opgang på Violvej i Kolding, hvor en seks-årig dreng lørdag eftermiddag blev fundet død.
En voldsom brand bragte hans 33-årige mor i så kritisk tilstand, at hun ikke kunne være til stede ved det grundlovsforhør i Retten i Kolding søndag formiddag, hvor hun blev sigtet for at have knivdræbt sin lille søn og derefter sat ild til andensals-lejligheden.
Dagen efter tragedien er der ikke mange mennesker udenfor i Violvej-kvarteret, som består af 13 gule teglstensblokke med 137 boliger fra 1960'erne, men nogle få dukker op inde fra lejlighederne.
- Det er et underligt kvarter. Jeg bor her kun, fordi jeg er skilt, og jeg er sgu ikke så glad for det. Der er meget med stoffer, synes jeg, siger en mand, som ikke vil have sit navn i avisen.
Tumult
Det vil kvinden, som bor lige under lejligheden, hvor branden og måske også et knivdrab på den lille dreng skete, heller ikke, da vi stopper hende med en kurv tøj på vej ned i vaskekælderen med hætten fra sin mørkeblå trøje trukket godt op om hovedet.
Kvinden fortæller, at hun har boet på Violvej siden 2019, men hun har aldrig talt med sin overbo.
- Jeg har kun hilst på hende et par gange. Hun snakkede ikke dansk. Hun gik med tørklæde, fortæller underboen til den 33-årige mor.
Lørdag eftermiddag hørte hun en masse tumult i opgangen, mens hun var ved at gøre rent, og hun så en stor brun sky lige udenfor sit vindue.
Underboen til den 33-årige drabssigtede morJeg har kun hilst på hende et par gange. Hun snakkede ikke dansk. Hun gik med tørklæde.
- Jeg hører nogen, der er ved at sparke døren op oppe hos hende. Det var en, som bor her, og som havde set, at der var brand. Og jeg hører skrig. Så tog jeg min telefon og min jakke. Det var bare ud. Det hele gik så stærkt, siger hun, og forsvinder ned i vaskekælderen.
Det sker tit
Line Pedersen har boet på Violvej 2 i 13-14 år, men nu flytter hun, fordi hun er blevet træt af at bo i kvarteret.
- Der bor ingen studerende her længere, som der gjorde, da jeg kom. Jeg får stjålet mine måltidskasser og mit vasketøj, så jeg gider ikke være her mere. Jeg tager bare på arbejde og går hjem og burer mig inde, fortæller Line, som intet ved om den 33-årige mor og hendes lille dreng.
Lørdag eftermiddag hørte også hun en masse larm, lige da hun skulle til at se skiskydning, men hun reagerede ikke på det.
- Det er faktisk pinligt, men jeg ignorerede det - også da nogle hamrede på min dør. Det skyldes, at der også ofte bliver banket hårdt på en anden beboers dør her i opgangen. Men da det blev ved, lukkede jeg op, og der stod der så en brandmand og sagde, at jeg skulle tage det stille og roligt, men at jeg skulle forlade lejligheden, fortæller Line, som tog til Horsens og overnattede hos noget familie.
Da hun vendte hjem til Violvej igen søndag formiddag, passerede hun en mand af ikke-dansk oprindelse, som fortvivlet sagde "det er min søster", og så var han væk igen, fortæller hun.
Kim Olsen hilser med albuen og fortæller, at han sidder i beboerrepræsentationen på Violvej.
Han fortæller også, at han henvendte sig til en betjent, da politiet endnu var i området.
- Jeg var jo i første omgang interesseret i at vide, om der var noget galt med elinstallationerne. Det overbeviste betjenten mig om, at det var der ikke, beretter han og beder den lille gruppe af beboere, der nu står foran nummer to, om at sige til, hvis de erfarer noget om, hvad der dog kan ligge bag tragedien.