Annonce
Kolding

Naboer efter familietragedie: Hvad fanden er der sket?

Det var her i lejligheden længst til højre på anden sal på Violvej, at tragedien udspandt sig sent lørdag eftermiddag. Det tilsodede vindue er ind til den lille døde drengs værelse.    Foto: Ludvig Dittmann
I de gule blokke på Violvej i Kolding kender beboerne ikke rigtig hinanden, og de holder sig meget for sig selv. Det fortæller dem, som JydskeVestkysten mødte efter tragedien, hvor en 33-årig mor nu er sigtet for at have dræbt sin seks-årige søn og sat ild til deres hjem. Derfor har de heller ingen anelse om, hvad der gik galt for den unge tørklædeklædte kvinde af anden herkomst end dansk.

Kolding: - Jeg håber virkelig, at vi får et svar, for vi går jo rundt og forestiller os alle mulige mærkelige ting. Hvad fanden er der sket?, spørger Line Pedersen.

Hun bor i den opgang på Violvej i Kolding, hvor en seks-årig dreng lørdag eftermiddag blev fundet død.

En voldsom brand bragte hans 33-årige mor i så kritisk tilstand, at hun ikke kunne være til stede ved det grundlovsforhør i Retten i Kolding søndag formiddag, hvor hun blev sigtet for at have knivdræbt sin lille søn og derefter sat ild til andensals-lejligheden.

Annonce

Dagen efter tragedien er der ikke mange mennesker udenfor i Violvej-kvarteret, som består af 13 gule teglstensblokke med 137 boliger fra 1960'erne, men nogle få dukker op inde fra lejlighederne.

- Det er et underligt kvarter. Jeg bor her kun, fordi jeg er skilt, og jeg er sgu ikke så glad for det. Der er meget med stoffer, synes jeg, siger en mand, som ikke vil have sit navn i avisen.

Tumult

Det vil kvinden, som bor lige under lejligheden, hvor branden og måske også et knivdrab på den lille dreng skete, heller ikke, da vi stopper hende med en kurv tøj på vej ned i vaskekælderen med hætten fra sin mørkeblå trøje trukket godt op om hovedet.

Kvinden fortæller, at hun har boet på Violvej siden 2019, men hun har aldrig talt med sin overbo.

- Jeg har kun hilst på hende et par gange. Hun snakkede ikke dansk. Hun gik med tørklæde, fortæller underboen til den 33-årige mor.

Beboerne på Violvej undrer sig over, hvad pokker der er sket for den lille familie. Her er Line Pedersen i samtale med en genbo. Foto: Ludvig Dittmann

Lørdag eftermiddag hørte hun en masse tumult i opgangen, mens hun var ved at gøre rent, og  hun så en stor brun sky lige udenfor sit vindue.


Jeg har kun hilst på hende et par gange. Hun snakkede ikke dansk. Hun gik med tørklæde.

Underboen til den 33-årige drabssigtede mor


- Jeg hører nogen, der er ved at sparke døren op oppe hos hende. Det var en, som bor her, og som havde set, at der var brand. Og jeg hører skrig. Så tog jeg min telefon og min jakke. Det var bare ud. Det hele gik så stærkt, siger hun, og forsvinder ned i vaskekælderen.

Annonce

Det sker tit

Line Pedersen har boet på Violvej 2 i 13-14 år, men nu flytter hun, fordi hun er blevet træt af at bo i kvarteret.

- Der bor ingen studerende her længere, som der gjorde, da jeg kom. Jeg får stjålet mine måltidskasser og mit vasketøj, så jeg gider ikke være her mere. Jeg tager bare på arbejde og går hjem og burer mig inde, fortæller Line, som intet ved om den 33-årige mor og hendes lille dreng.

Lørdag eftermiddag hørte også hun en masse larm, lige da hun skulle til at se skiskydning, men hun reagerede ikke på det.

- Det er faktisk pinligt, men jeg ignorerede det - også da nogle hamrede på min dør. Det skyldes, at der også ofte bliver banket hårdt på en anden beboers dør her i opgangen. Men da det blev ved, lukkede jeg op, og der stod der så en brandmand og sagde, at jeg skulle tage det stille og roligt, men at jeg skulle forlade lejligheden, fortæller Line, som tog til Horsens og overnattede hos noget familie.

Da hun vendte hjem til Violvej igen søndag formiddag, passerede hun en mand af ikke-dansk oprindelse, som fortvivlet sagde "det er min søster", og så var han væk igen, fortæller hun.

Line Pedersen bryder sig ikke længere om at bo på Violvej, så nu flytter hun snart.  Foto: Ludvig Dittmann

Kim Olsen hilser med albuen og fortæller, at han sidder i beboerrepræsentationen på Violvej.

Han fortæller også, at han henvendte sig til en betjent, da politiet endnu var i området.

- Jeg var jo i første omgang interesseret i at vide, om der var noget galt med elinstallationerne. Det overbeviste betjenten mig om, at det var der ikke, beretter han og beder den lille gruppe af beboere, der nu står foran nummer to, om at sige til, hvis de erfarer noget om, hvad der dog kan ligge bag tragedien.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce