Annonce
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Det er ikke en ordninær sag om byggetilladelse, at Dan Gødning må genopføre tanke på havnen. Det mener flere partier og formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S). Så nu har han bedt koncernchef for miljø og teknilk Rene Olesen hurtigt at indkalde til et informationsmøde for alle interesserede. Arkivfoto: Mette Mørk
Formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S) har bedt embedsmændene om hurtigt at få arrangeret et informationsmøde om det nye anlæg af tanke ved Dan Gødning. Dermed er Steen Wrist (S) på linje med DF, Venstre og Enhedslisten, som har ønsket informationsmødet.
Annonce

Fredericia: Meget hurtigt og allerede gerne i næste uge skal borgerne kunne få lejlighed til at blive klogere på, hvad det er for et anlæg, Dan Gødning A/S har fået byggetilladelse til på havnen.

- Jeg synes, at det er et helt fair og beskedent ønske, at borgerne kan blive informeret om, hvad det er, vi har givet tilladelse til. Det var et uheld, som havde store konsekvenser, og derfor er det naturligt, at der spørges, hvad der nu sker, siger Steen Wrist Ørts (S).

Han har bedt koncernchef for miljø og teknik Rene Olesen hurtigst muligt stable mødet på benene.

- Har I inviteret Dan Gødning til at deltage?

- Dan Gødning er selvfølgelig inviteret, ligesom vi også har indbudt ADP. Vores embedsmænd vil orientere om vores afgørelser. Vi har ikke behandlet sagen politisk, men jeg har som politiker mulighed for at få de svar, jeg ønsker, og den mulighed synes jeg også, at borgerne skal have, siger Steen Wrist.

Mødet bliver efter planen afviklet i byrådssalen, og Steen Wrist håber, at det kan ske i den kommende uge.

Jeg synes at det er et helt fair og beskedent ønske, at borgerne kan blive informeret om, hvad det er vi har givet Dan Gødning tilladelse til.

Formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S)

Annonce

En usædvanlig sag

Det var Inger Nielsen (DF), som i Fredericia Dagblad i weekenden foreslog, at der blev afviklet et borger- eller informationsmøde, hvor alle har mulighed for at få svar på de spørgsmål, der kan trænge sig på.

Peder Tind (V) bakkede søndag op, og i dag har også Cecilie Roed Schultz (Enhl.) støttet ideen.

Rene Olesen har tidligere gjort klart, at sagen ikke har kaldt på at lave et egentligt informationsmøde.

- Det er måske korrekt, at vi ikke som kommune er forpligtet til det, men denne her sag er anderledes end andre byggetilladelser. Det er rigtigt, at Dan Gødning ikke får tilladelse til mere, end de har haft hidtil. Der kommer heller ingen palmeolie, som kan brænde, men der er stadig gødningstoffer, som folk kan være bekymret for ender ude i vores fælles farvand, siger Steen Wrist.

Han håber, at Dan Gødning vil møde op med de rådgivere, som har lavet det nye projekt, og fortælle, hvad man har planlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce