Annonce
Fredericia

Ny butik: Så er der spanske lækkerier på 6. Julivej

La Cantina Maria holdt tirsdag åbningsreception. Indehaver Frank Christensen har selv lavet aftaler med sine spanske leverandører. Foto: Peter Leth-Larsen
I over et år har der været tomt i den gamle slagterbutik på 6. Julivej. Men tirsdag var der åbningsreception i La Cantina Maria, som fremover sælger spanske delikatesser fra adressen.
Annonce

Fredericia: Spanske smagsprøver var sat frem til alle interesserede tirsdag eftermiddag.

Fra klokken 15 blev der serveret hvidvin, lufttørret skinke, ost og andre spanske specialiteter. Frem til klokken 20 holder La Cantina Maria åbningsreception på 6. Julivej 83, og den nye butik med spansk mad er åbnet af Frank Christensen og hans spanske hustru Maria de Lources Macay Velasquez.

- Kvaliteten skal være i orden, og det er også vigtigt, at jeg kan fortælle historien om, hvordan tingene er blevet produceret, sagde Frank Christensen, mens han skar tynde skiver af lufttørret skinke.

Fra et fad kunne gæster også få smagsprøver af komælksost med kaffe og kanel fra Galicien, og flere andre oste og skinker var fremme.

Der var tirsdag smagsprøver af den spanske skinke, som fra onsdag kan købes hos La Cantina Maria. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Rift om åbningstilbud

Lokalerne har stået tomme, siden den tidligere slagter på adressen drejede nøglen om i august 2018.

Men i oktober slog La Cantina Maria til på det ledige lejemål, som blev formidlet via ejendomsmægler Niels Henrik Billund. Siden har Frank Christensen og hans hustru arbejdet hårdt for at gøre lokalerne klar.

- Folk har været nysgerrige, siger Frank Christensen, som også allerede har fået en del bestillinger på åbningstilbuddet på "tapas for 2" til 100 kroner.

La Cantina Maria er ikke en ny butik. Den har eksisteret i et par år som et online supermarked, og værtsparret har boet i 20 år i Spanien. Nu mener de, at markedet i Fredericia er modent til et sted med spanske specialiteter.

Annonce

Udvidet åbningstid

La Cantina Marias nye, fysiske butik, vil typisk holde åbent torsdag, fredag og lørdag. Men i begyndelsen udvides åbningstiden lidt.

- Resten af året har vi åbent onsdag og torsdag fra 10 til 18, fredag fra klokken 10 til 20 og lørdag fra 10 til 16, siger Frank Christensen.

I det nyrenoverede lokale er der indrettet en bænk ud mod butiksruden.

- Det er for at få lidt hygge ind. Har man lyst, kan man sætte sig ned, hvis man lige venter på, at vi bliver færdige med en bestilling, siger Frank Christensen.

Lokalet er endnu ikke helt færdigindrettet. En vintønde kommer til at stå midt i lokalet, og på et hvid væg bliver der snart malet et kort over Spanien, hvor værtsparret har et godt kendskab til mange af producenterne bag varerne i butikken.

La Cantina Maria satser også på at levere mad ud af huset til receptioner og arrangementer. Desuden vil La Cantina Maria arrangere temaaftener om eksempelvis olivenolier, ost og vine.

La Cantina Maria er ny specialforretning med spanske specialiteter og delikatesser. Butikken, som er rykket ind i den gamle slagterbutik på 6. julivej 83, slog tirsdag dørene op for første gang. Foto: Peter Leth-Larsen
La Cantina Maria er ny specialforretning med spanske specialiteter og delikatesser. Butikken, som er rykket ind i den gamle slagterbutik på 6. julivej 83, slog tirsdag dørene op for første gang. Foto: Peter Leth-Larsen
La Cantina Maria er ny specialforretning med spanske specialiteter og delikatesser. Butikken, som er rykket ind i den gamle slagterbutik på 6. julivej 83, slog tirsdag dørene op for første gang. Indehaver Frank Christensen har selv lavet aftaler med sine spanske leverandører. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce