Annonce
Vejle

Nye byggegrunde på vej i det populære Tirsbæk Bakker: En del er solgt allerede, selv om lokalplanen slet ikke er vedtaget

Astrids Have hører til noget af det seneste byggeri i Tirsbæk Bakker. Akkurat som i den kommende udstykning er rækkehusene et resultat af et samarbejde med boligforeningen Østerbo. Illustration: Ravn Arkitektur
Efter en langsom start for 12 år siden er salget af grunde i Tirsbæk Bakker i det nordøstlige Bredballe nærmest eksploderet de seneste år. En ny lokalplan skal bane vej for yderligere 80 boliger.

Bredballe: Alt udsolgt.

Det skilt har ejeren af Tirsbæk Bakker, direktør Morten Hansen, banket i jorden i det efterhånden 600-700 boliger store kvarter nordøst for Bredballe.

- Vi har ingen parcelhusgrunde tilbage, og efterspørgslen er så stor, at vi er begyndt at sælge grunde i det område, der endnu ikke er lokalplanlagt - naturligvis med forbehold for at en kommende lokalplan bliver godkendt, siger Morten Hansen.

Annonce

Udkastet til den nye lokalplan viser to områder.

Det ene bliver reserveret til 45 parcelhusgrunde, det andet til 35 rækkehusboliger til udlejning - i samarbejde med boligforeningen Østerbo, der i forvejen har boliger i området.

- Vi vil gerne have en diversitet i området, så vi både har parcelhuse og rækkehuse, siger Morten Hansen.

Rækkehuse kræver mindre jord

Ud over, at der er efterspørgsel på begge slags boliger, hæfter Morten Hansen sig også ved, at rækkehuse kræver mindre plads end parcelhuse. Dermed bruger man mindre af den dyrebare jord.

- Landbrugsjord er jo også en ressource, og staten ønsker helt overordnet, at vi udnytter det åbne land bedst muligt, siger direktøren, der samtidig kan glæde sig over at få plads til flere boliger inden for det populære område.

Annonce

Del af stor plan

De nye byggefelter er en del af den helhedsplan, der blev vedtaget for efterhånden 12 år siden. Og der var ingen tøven i Vejle Byråds tekniske udvalg, da politikerne tirsdag sagde ja til, at selskabet bag Tirsbæk Bakker må sætte gang i udarbejdelsen af den nye lokalplan.

- Det var vi enige om, siger formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Når lokalplanen på et tidspunkt er udarbejdet, skal den gennem den sædvanlige politiske behandling via udvalg og byråd, inden den kommer i offentlig høring.

Da vi tog hul på udstykningen, var det lige efter finanskrisen, så salget gik langsomt i starten. Men efterhånden som folk har set, hvordan vi udstykker, er der kommet fuld fart på.

Morten Hansen, direktør og ejer af Omnia Invest

Derefter følger endnu en politisk proces, inden lokalplanen forventeligt bliver endeligt godkendt - sandsynligvis i løbet af efteråret.

Annonce

Ikke meget jord tilbage

Med etape 4 af Tirsbæk Bakker er der ikke meget jord tilbage i det område, som Morten Hansen og hans ejerselskab Omnia Invest har rådighed over.

Helhedsplanen for Tirsbæk Bakker har været en del af kommuneplanen de seneste 12 år. Planen viser, at der er mulighed for at udlægge grunde også på nordøstsiden af den nye Julianebjergvej. Illustration fra lokalplan

Endnu er der arealer vest for den nye Julianebjergvej, der strækker sig øst om boligområdet op til Juelsmindevej og derfra videre mod nord til Engum.

Ifølge kommuneplanen er der mulighed for at udvide på østsiden af Julianebjergvej ind mod Assendrup - dog med en byggefri zone mellem det nye store boligområde og Tirsbækvej.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia tæskede Nykøbing FC, men samtidig kom oprykningen endnu længere væk

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce