Annonce
Erhverv

Oliemillionær åbner eksklusiv natklub i sin hjemby: - Det er ok at danse i møblerne, men tag stiletterne af først

Anders Østergaard har tjent millioner som erhvervs- og oliemand. Nu bruger han en hel del millioner på at "forære" sin hjemby en eksklusiv natklub, som ikke matches ret mange steder. Og som han håber, at både lokale og folk langvejs fra vil besøge. Hele idéen er skør, synes hans erhvervsvenner, men han er ligeglad. Foto: Søren Gylling
Oliemillionær Anders Østergaard har et blødt hjerte for hjembyen Fredericia og for det gode liv i 80'erne med den gode musik og afslappede stemning. Derfor åbner han nu en helt unik natklub i fæstningsbyen.

Fredericia: - Mange af mine venner, bekendte og forretningsforbindelser ryster på hovedet af det her. De forstår det ikke, at jeg gør det. Og de fatter slet ikke, at jeg af alle steder gør det i Fredericia. Men det er her, jeg hører til. Det er her, jeg vil gøre det. Det er her, jeg selv vil besøge en natklub som denne her.

Anders Østergaard ejer bunkering-firmaet Monjasa. Et milliard-foretagende, der handler med olie i hele verden og som sponsorerer det lokale fodboldstadion i Fredericia. Og springer til, når der mangler penge til julelys i fæstningsbyens gader. Eller musik til sommerens byfest.

Nu er han også ejer af landets nyeste og måske flotteste natklub, Aha. Lige midt i Fredericia.

Annonce

- Jeg er vokset op i Fredericia, og det er her, jeg hører til. Så selvfølgelig skal Aha ligge i Fredericia.

Men hvorfor lave den overhovedet?

- Når nu jeg synes, at der er brug for et sted som Aha, og jeg har muligheden for at skabe det, så ville jeg da være et skarn, hvis ikke jeg gjorde det.

Anders Østergaard viser begejstret rundt i natklubben, der fredag åbnede med en aften for indbudte gæster.

På Aha kan festen godt være vild, selvom man opfører sig ordentligt og hygger sig. Og ja, man må gerne danse i stolene. Men tag lige stiletterne af først.

Anders Østergaard, natklub-ejer og fredericianer

Han ved godt, at projektet er lidt gakgak i forhold til hans normale erhvervsprojekter.

- Men jeg synes, at det er en god og sund kontrast til min hverdag i shipping-verdenen. Og så er det da i øvrigt også et godt sted at invitere sin forretningsforbindelse med ud på en dejlig aften. Eller arrangere erhvervs-events, siger han.

Gode corona-forsinkelser

Arbejdet med at etablere natklubben Aha har stået på i nogle år.

Først fik Anders Østergaard idéen, og i sin HR-afdeling hos Monjasa fandt han den helt rette til at stå i spidsen for projektet, nemlig hans svigerinde Linette Hanghøj Møller.

- Uden Linette havde det slet ikke kunnet lade sig gøre. Hun er en slider, som aldrig overgiver sig og ikke overlader noget til tilfældighederne. Så når hun igen og igen og igen har skullet tage beslutninger - også nogle, der gjorde projektet dyrere end planlagt - har jeg været helt tryg, siger han.

Anders Østergaard syntes, at Danmark manglede en gennemført natklub som Aha. Derfor lavede han sin egen - og selvfølgelig i hjembyen Fredericia. Foto: Søren Gylling

Projektet skulle have været klar for lang tid siden, men coronaen kom i vejen med sine mange udskydelser, som blev brugt på at forbedre og udvikle på konceptet.

Resultatet er en natklub med levende musik i form af et fastansat husorkester, som løbende optræder alene eller med indskiftede solister. I åbningsweekenden er det Peter A. G. og Lis Sørensen. Og der er allerede adskillige navne i koncertkalenderen for de kommende måneder.

- Husorkesteret spiller simpelthen fantastisk. Jeg skal helt sikkert ned at høre dem - også om eftermiddagen, bare for at høre dem øve. Jeg kan ikke holde mig væk, så gode er de.

Annonce

Pletskud eller forbier

Indretningen er gennemført. Lydanlægget er det bedste, der kan købes for penge. Materialer er særligt udvalgt. Detaljer i møblerne og eksempelvis væggenes beklædning er håndplukket med blik for en oplevelse, der ifølge Anders Østergaard ikke findes andre steder i Danmark.

Hvad har det kostet at etablere Aha?

- Det har ikke været billigt. Og det er også blevet dyrere, end vi regnede med. Men jeg vil ikke sige, hvad det har kostet. Tallet er ikke nær så interessant som oplevelsen, siger han.

Prisen og prioriteringerne gør, at en bytur på Aha kommer til at koste flere kroner end byture så mange andre steder.

- Men når kvaliteten også er højere, passer det hele jo sammen, siger Anders Østergaard.

Han tror på konceptet.

- Jeg gør ikke det her for at tjene penge - men jo heller ikke for at tabe penge. Og jeg ved godt, at det er enten/eller: Aha rammer enten lige i midten af skiven eller helt ved siden af. Der er ikke andet at gøre end at vente og se. Men det håber jeg til gengæld også at folk vil: Altså komme og se.

Anders Østergaard i en af natklubbens bløde stole med udsigt til liveorkestrets runde scene, der leverer lyd til alle dele af klubben. Også det eksklusivt indrettede rygerum og toiletterne. Foto: Søren Gylling
Baren kan levere drinks i alle afskygninger - og de serveres af værtinder for kunderne ved borde rundt om i klubben. Foto: Søren Gylling
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Andet nederlag i træk i 1. division: FC Fredericia brændte for meget og faldt med et brag i Køge

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Fredericia For abonnenter

Charlotte valgte corona-job med hjertet: Hun har stukket i hundredvis af overarme

FC Fredericia

Se videoanalysen: FC Fredericia er stort set sikker på top-6: Så få point skal der til, før sæsonens mål er opnået

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Annonce