Annonce
Fredericia

Omstridt chef for familieafdeling stopper

Kirsten Blæhr stopper som familiechef i Fredericia Kommune. Arkivfotos
Efter 26 år i Fredericia Kommune stopper Kirsten Blæhr som chef for familieafdelingen. Afdelingen har været udsat for kritik, og desuden har hendes rolle været under lup i en habilitetssag, hvor hendes mand, byrådsmedlem Lars Ejby (S), undersøges af Ankestyrelsen.

Fredericia: Kirsten Blæhr stopper som chef for familieafdelingen i Fredericia Kommune.

Det sker i kølvandet på en lang periode med kritik af familieafdelingen, som byrådet sidste år vedtog at undersøge i budgetforliget.

Kirsten Blæhr, som har været ansat i Fredericia Kommune i 26 år, har også en rolle i en habilitetssag, som Ankestyrelsen i øjeblikket undersøger.

Annonce

Spørgsmålet har været, om hendes chefrolle i kommunen har gjort hendes mand, Lars Ejby (S) inhabil, da han som byrådsmedlem har siddet i økonomiudvalget. Lørdag 30. maj valgte han dog at sygemelde sig fra byrådsarbejdet.


Kirsten Blæhr har indgået en senioraftale med Fredericia Kommune

Camilla Nowak, konstitueret kommunaldirektør


Fredericia Kommunes konstituerede kommunaldirektør Camilla Nowak bekræfter over for Fredericia Dagblad, at Kirsten Blæhr stopper.

- Chef for familie- og børnesundhed Kirsten Blæhr har indgået en senioraftale med Fredericia Kommune. Kirsten stopper derfor med udgangen af juni og vil bruge den næste måned på at skabe den bedst mulige overdragelse til sin ledergruppe og medarbejderne i afdelingen. Kirsten har arbejdet med børn og unge i 26 år i Fredericia Kommune, og vi er i direktionen i dialog med Kirsten om, hvordan vi får sagt ordentligt farvel og tak for det gode samarbejde, siger Camilla Nowak.

DF ønsker respekt for borgerne

Dansk Folkeparti var i efteråret en af fortalerne for, at familieafdelingen skulle undersøges. Byrådsmedlem Inger Nielsen fortalte blandt andet, at hun havde fået mange henvendelser fra utilfredse borgere.

- Jeg tror, det er en god løsning, og så håber vi at få skabt en familieafdeling, der har respekt for borgerne og tager hensyn til individuelle behov, siger Inger Nielsen.

Hvorfor er det en god løsning?

- Det har jeg ingen kommentar til, siger Inger Nielsen.

Hun er medlem af børne- og skoleudvalget, og her forventer hun at få en status på undersøgelsen af familieafdelingen på udvalgsmødet i næste uge.

- Afdelingen står uden leder, og vi må finde ud af, hvad der skal ske. Det er så nyt endnu, så det er svært at forholde sig til, siger Inger Nielsen.

Annonce

Venstre-fokus på habilitet

Venstre satte efter borgmestersagen fokus på alle byrådsmedlemmers habilitet. Det skete i en mail til forvaltningen 15. marts. Blandt andet var der fokus på Lars Ejby og Kirsten Blæhr.

Nu er begge på vej væk. Om senioraftalen med Kirsten Blæhr siger Venstres Pernelle Jensen:

- Det er ikke vores beslutning, så vi tager beslutningen til efterretning. Men set i lyset af sagens omfang er det den eneste rigtige beslutning. For Venstre har det været afgørende, at vi får lavet en analyse af familieafdelingen, og vi ser frem til resultatet af undersøgelsen, skriver Venstres Pernelle Jensen i en besked til Fredericia Dagblad.

Socialdemokratiets gruppeformand Søren Larsen siger følgende til Fredericia Dagblad:

- Jeg håber, at det kan skabe ro omkring afdelingen og for Kristen Blæhr. Hun har været under et stort menneskeligt pres, siger Søren Larsen, som tilføjer:

- Jeg vil gerne understrege, at Socialdemokratiet har fuld tiltro til Kirsten Blæhr som leder af afdelingen, men vi er selvfølgelig opmærksomme på, at det er en personalesag, som styres af direktionen, siger Søren Larsen.

Han mener, at Kirsten Blæhr har været under "et umenneskeligt pres".

- Medierne har løbende skrevet om det, der har været i gang i forhold til habilitet. Det er klart, at det har givet svære arbejdsbetingelser. Jeg håber, der nu kommer ro på, siger Søren Larsen.

Annonce

Svært at se, det kunne ende anderledes

Enhedslistens Cecilie Roed Schultz understreger, at hun ikke kan sige meget, da det er en personalesag:

- Det er ikke byrådets ansvar at ansætte eller afskedige andre end direktører. Men derfra, hvor jeg sidder, har jeg svært ved  at se, det kunne ende anderledes. Men jeg synes, det er den bedste løsning for alle parter, siger Cecilie Roed Schultz.

Nye Borgerliges Karsten Byrgesen tager også chefstoppet til efterretning.

- Jeg synes, det er godt, at kommunen har en seniorordning, som giver mulighed for en aftrædelse. Der har været meget kritik af hende, men jeg har ikke kendskab til hendes virke, da jeg ikke har arbejdet med hendes område. Jeg tror, det er godt, at vi får en skifte i familieafdelingen. Jeg er sikker på, at Kirsten har været med til at skabe mange gode historier dernede, men der vil også altid være kritik. Og så er det altid lederen, som har ansvaret. Om kritikken er berettiget eller ej, har jeg ingen mulighed for at vurdere objektivt. Men jeg ønsker hende god rejse i hendes videre virke, siger Karsten Byrgesen.

Fredericia Dagblad har forsøgt at fange Kirsten Blæhr for en kommentar, men forgæves.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Treldes campingchef vil have flere til at opdage Fredericias fortræffeligheder

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

FC Fredericia kan bare ikke tabe i Nykøbing Falster

Fredericia For abonnenter

Nyt boligområde på vej med 225 boliger: 'Forventer at grundene hurtigt er væk'

Sport

Vi betaler stadig lærepenge

Sport

Holvad på vej mod sin gamle styrke efter sin skade

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Fredericia fik udvidet truppen med tre mand

Fredericia

25-års fødselar med én ting på ønskesedlen: Krisecenter kæmper for mænd

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Fredericia

Svovlsyrekajen eller Esplanaden? Skal kajen ikke have et nyt navn, spørger flere læsere

Fredericia For abonnenter

Så er der ferie: Sådan går det hos overnatningsstederne

Sport

Amerikaner vinder cykelklassiker for næsen af Mikkel Honoré

Annonce