Annonce
Kultur

Plantageformand: Urørt skov er ikke vejen frem

Formand for Hovborg Plantage Per Ramsgaard ses ved talerstolen på venstre side af bordet. Krovært og bestyrelsesmedlem Jørgen Jørgensen er ved at åbne øl. På hans anden side er det skovens direktør Poul Henrik Bruun. Foto: Steen Rasmussen
220 var samlet til Hovborg Plantages aktionærmøde, hvor det klare budskab blev hilst med klapsalver.

HOVBORG: - Det giver god mening at producere træ lokalt og Ikke bare importere fra udlandet, selvom vor danske egenproduktion kun dækker omkring 20 procent af Danmarks træforbrug. Når dansk produceret træ bruges til at bygge huse, er vi med til at binde den CO2, der er oplagret i træet, i måske 100 år.

Formand for Hovborg Plantage, Per Ramsgaard, rettede skytset moden af af de nye diller - den urørte skov - på et aktionærmøde på Hovborg Kro.

- Vi er stolte over gennem 150 år at have skabt en træproducerende plantage på en gold hede. Det er ikke lige det natursyn, der er mest fremherskende lige i øjeblikket. Vi er stadig stolte over at kunne producere træprodukter til den danske og udenlandske træindustri, selv om de fleste af vore træer ikke er såkaldte hjemmehørende arter, er plantet i rækker og forstmæssig passet igennem mange år.

Annonce

- Jeg håber, de politiske strømninger omkring urørt skov, rewilding og naturnationalparker, der er meget oppe i tiden, vil finde et mere fornuftigt leje fremover. Der skal også være plads til et producerende dansk skovbrug. Vi producerer ikke blot træ, men jagt kan vel også siges at være et produkt, sagde Per Ramsgaard.

Jeg håber, de politiske strømninger omkring urørt skov, rewilding og naturnationalparker, der er meget oppe i tiden, vil finde et mere fornuftigt leje fremover.

Per Ramsgaard

- Danskproduceret flis giver varme og el og er med til at fortrænge CO2-udledning fra fossile brændsler som olie og kul. For mig giver det ingen mening at udlægge store ellers velpassede skove til naturskove og naturnationalparker. Jeg mener, vi med en fornuftig skovdrift kan tilgodese både naturhensyn og produktionshensyn. Så også fremover vil vi sætte produktion højt.

Ramsgaards kontante udmelding blev hilst med klapsalver af de 220 forsamlede.

Selve plantagens generalforsamling blev gennemført for godt et par måneder siden, hvor regeringens covid-restriktioner ikke tillod den store forsamling. Her blev Per Ramsgaard genvalgt til bestyrelsen.

Overskuddet i 2020 lyder på 177.000 kroner efter en omsætning på 2,2 millioner kroner. Plantagen, der er nr. 1 hos Hedeselskabet, har 522 aktionærer.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Kultur

Fire boggaver, der også er smukke, når de er pakket ud

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce