Annonce
Fredericia

Politianmeldelser og bøder fortsætter: Mini Bazar får sjette sure smiley i år

En enkelt glad smiley brød i november rækken af anmærkninger til Mini Bazer, der igen i december har fået en sur en af slagsen på kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen. Den ene glade smiley faldt under et kontrolbesg, hvor Fødevarestyrelsen udelukkende tjekkede, om forretningen havde reageret på et tilbagekald af en vare. Screenshot: Findsmiley
Mini Bazar i Danmarksgade har ved seks ud af de seneste syv kontrolbesøg modtaget en sur smiley. Igen i december har der været problemer med manglende mærkning på dansk af flere varer.

Fredericia: Seks sure smileys, adskillige bøder og et par politianmeldelser.

Det er status for Salija Gashi, som i februar overtog Mini Bazar i Danmarksgade. Den seneste sure smiley fra Fødevarestyrelsen blev givet 9. december, og ligesom ved de øvrige kontrolbesøg var det manglende mærkning på dansk, der i sidste ende betød endnu en sur smiley, en bøde på 5.000 kroner og en politianmeldelse.

Af Fødevarestyrelsens kontrolrapport fremgår det, at 17 varer ikke havde ingredienslister på dansk eller lignende sprog, som det er lovpligtigt, når man sælger fødevarer i Danmark.

Siden Salija Gashi overtog forretningen har Fødevarestyrelsen været forbi syv gange. Allerede første gang blev det indskærpet, at butikken ikke fulgte loven på området. Siden da er det blevet til seks sure smileys og en enkelt glad. Det har blandt andet kastet tre politianmeldelser samt bøder på i alt 17.500 kroner af sig. Desuden er Mini Bazar flere gange blevet påbudt at betale for Fødevarestyrelsens opfølgende kontrolbesøg.

Annonce

Lovpligtig mærkning

- Når en fødevare markedsføres i Danmark skal den obligatoriske fødevareinformation være anført på dansk eller på andre sprog, der i det konkrete tilfælde kun ved uvæsentlige forskelle i stavning adskiller sig fra dansk.

Kilde: Bekendtgørelse om mærkning m.v. af fødevarer, § 3.

I september talte dagbladet med Salija Gashi om de mange bøder og sure smileys. Dengang udtalte han, at den manglende mærkning på dansk skyldtes travlhed.

- Vi prøver at gøre vores bedste, men man kan bare ikke nå alting. Sådan er det at være selvstændig. Vi har lavet mærkninger til nogle varer, men så får vi altid nye varer ind, og så skal vi også lige huske at mærke dem. Det er ikke det nemmeste.

- Det er heller ikke sjovt for os, for vi får hele tiden bøder. Vi får et dårligt ry og politianmeldelser, sagde ejeren af Mini Bazar dengang.

Salija Gashi fortalte også, at forretningen ville skifte leverandører, men det har øjensynlig ikke afhjulpet udfordringerne.

Fredericia Dagblad har også efter den seneste kontrolrapport forsøgt at få en kommentar fra Salija Gashi, men det er ikke lykkedes.

Ifølge kontrolrapporten havde butikken ingen bemærkninger til de forhold, Fødevarestyrelsen dokumenterede ved besøget 9. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se med live: Skatteminister til pressemøde i Port House om nyt skattecenter

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Regeringen åbner et nyt skattecenter i Fredericia: Skal bremse hvidvask og svindel

Annonce