Annonce
Fredericia

Politianmeldelser og fire sure smileys på fire måneder: Mini Bazar-ejer skifter leverandør

Købmandsforretningen Mini Bazar har de seneste måneder fået fire sure smileys. Screenshot
På fire måneder har Mini Bazar i Danmarksgade fået fire sure smileys samt flere bøder. Nu er ejeren, Salija Gashi, i gang med at skifte leverandører, så der kan komme styr på varemærkningerne.
Annonce

Fredericia: Gentagne problemer med varer, der mangler lovpligtig mærkning på dansk, har ført til, at Mini Bazar har fået sin fjerde sure smiley på fire måneder.

Fødevarestyrelsen var senest forbi i købmandsforretningen, der ligger i Danmarksgade, i slutningen af august. I den offentligt tilgængelige kontrolrapport konstaterer styrelsen, at man ligesom ved et tidligere besøg har politianmeldt Mini Bazar, fordi varerne ikke er forsynet med mærkninger på dansk eller sprog, der kun med få forskelle i stavning adskiller sig fra dansk.

Ejeren af Mini Bazar, Salija Gashi, overtog butikken i februar. Siden da har Fødevarestyrelsen været forbi fem gange. Allerede første gang blev det indskærpet, at butikken ikke fulgte loven på området. Siden da er det blevet til fire sure smileys. Det har blandt andet kastet to politianmeldelser samt bøder på henholdsvis 5.000 og 7.500 kroner af sig. Desuden er Mini Bazar flere gange blevet påbudt at betale for Fødevarestyrelsens opfølgende kontrolbesøg.

Ifølge Salija Gashi skyldes de manglende mærkninger tidspres.

- Vi prøver at gøre vores bedste, men man kan bare ikke nå alting. Sådan er det at være selvstændig. Vi har lavet mærkninger til nogle varer, men så får vi altid nye varer ind, og så skal vi også lige huske at mærke dem. Det er ikke det nemmeste, siger han.

- Det er heller ikke sjovt for os, for vi får hele tiden bøder. Vi får et dårligt ry og politianmeldelser.

Lovpligtig mærkning

- Når en fødevare markedsføres i Danmark skal den obligatoriske fødevareinformation være anført på dansk eller på andre sprog, der i det konkrete tilfælde kun ved uvæsentlige forskelle i stavning adskiller sig fra dansk.

Kilde: Bekendtgørelse om mærkning m.v. af fødevarer, § 3.

Annonce

Åbne døre blev også påtalt

For at rette op på tingene er han nu i gang med at skifte leverandører.

- Vi har droppet de andre, hvor der står tyske tekster på. Vi har fundet nogle, der gerne vil lave tekster for os. Vi skal bare betale lidt ekstra. Det har vi sagt ja til. Når vi får nye varer næste gang, så skulle det gerne være på plads, siger Salija Gashi.

Udover bøder for manglende mærkning, indskærpede Fødevarestyrelsen ved det seneste besøg også, at der skal "træffes passende foranstaltninger til bekæmpelse af skadegørere", som det fremgår af rapporten. Det skyldes, at en yderdør til en baggang stod åben under tilsynet. Det samme gjorde en dør mellem baggangen og butikslokalet. Desuden konstaterede Fødevarestyrelsen, at der i baggangen, ved en kældertrappe, var ophobning af kasser og pap, som dog vurderes under bagatelgrænsen.

Også det vil Salija Gashi rette op på.

- Vi har utrolig meget pap og trækasser. Det smider vi ud hver anden dag. Lige præcis den dag, hvor de var forbi, kunne vi ikke gøre det, fordi vi skulle til bryllup. Så lå det bare der, men jeg havde planer om at smide det ud, siger han.

Annonce
Annonce
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce