Annonce
Fredericia

Prisen var useriøs lav: Kære Pleje trækker sig fra hjemmepleje-opgave

Kære Pleje har i 12 år været et alternativ til den kommunale hjemmepleje i Fredericia. Nu stopper det, fordi kommunen har skruet så langt ned for prisen, at selskabet ikke kan være med. Blandt dem, der har modtaget den private pleje, har været 82-årige Tove Marie Christiansen fra Taulov, som her får hjælp med støttestrømperne af plejer Helle Klinge. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
60 medarbejdere hos Kære Pleje må stoppe, når firmaet per 1. februar ikke længere har hjemmepleje-opgaver i Fredericia Kommune. De 300 borgere, som har modtaget hjemmehjælp fra firmaet, får brev tirsdag.

Fredericia: Det blev et nej tak fra leverandør af privat hjemmepleje Kære Pleje, da de fornylig modtog et tilbud fra Fredericia Kommune. Efter 12 år valgte firmaet at sige stop for at levere ydelser i Fredericia - prisen var ganske enkelt for lav.

- Vi skulle levere til en pris, som er 10 procent under den pris, vi tager i dag, og det kan vi ikke være med til. Det er ganske enkelt useriøst. Vi har prøvet at gå så langt ned i pris tidligere i Kolding Kommune, og det betød en konkurs. Det vil vi ikke risikere igen, siger direktør for Kære Pleje Mirela Tanovic.

Selskabet tilbyder hjemmepleje via fritvalg-ordningen, hvor borgerne har kunnet vælge en privat udbyder til fordel for den kommunale hjemmepleje.

Fredericia Kommune ville have, at den nye pris skulle være 367,19 kroner i timen. Det er 46 kroner lavere end i dag.

- Jeg ved ikke, hvem der har kunnet byde ind med så lav en pris, men vi kan i hvert fald ikke være med, siger Mirela Tanovic.

Annonce
Jeg ved ikke, hvilket selskab der har kunnet byde ind med så lav en pris, men vi kan ikke være med.

Direktør for Kære Pleje Mirela Tanovic

60 ansatte

60 medarbejdere har haft udgangspunkt fra Kære Pleje i Fredericia, og de mister dermed deres job. Samtidig bliver det et farvel til Kære Plejes ansatte for de 300 borgere, som de har serviceret.

- Jeg er helt sikker på, at der er mange borgere, som bliver kede af det, når vi meddeler dem vores beslutning. Vi sender et brev ud til alle i morgen, siger Mirela Tanovic.

Hvis Kære Pleje skulle fortsætte i Fredericia, ville det ifølge direktøren betyde både dårligere vilkår for både ansatte og borgere.

- Det kan vi ikke byde nogen. Der er andre, som mener, at de kan løse opgaven under de betingelser, kommunen har udbudt til, men det bliver ikke os, siger Mirela Tanovic.

De ansatte er ansat på overenskomst med FOA, så lønnen ligger fast uanset kommunens pris.

Betingelserne for ringe

Kære Pleje bød ind på opgaven med at levere privat hjemmehjælp til borgerne, da opgaven var i udbud.

- Så det er ikke, fordi vi ikke gerne vil arbejde i Fredericia, men betingelserne blev så dårlige, at vi har sagt nej tak, siger Mirela Tanovic.

Kære Pleje har leveret privat hjemmepleje i 12 år, og i alle år har borgere i Fredericia Kommune været med i porteføljen.

Firmaet har netop vundet et udbud i Kolding Kommune, hvor selskabet fortsat vil tilbyde hjemmepleje som alternativ til den kommunale hjemmepleje.

Det har ikke været muligt at træffe visitationschef Hanne Rasmussen i Fredericia Kommune for en kommentar til Kære Plejes farvel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Østerstrand skal udvikles endnu mere: En vision i sand og vand som kan bruges af alle

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

Annonce