Annonce
Fredericia

S har sat nyt hold: En 'udfordring', at små 10.000 Bjerregaard-stemmer er væk

S-formand Karsten Cordtz (til højre) er optimist med henblik på det kommende valg. Her ses han med partiets tidligere frontfigur Jacob Bjerregaard og den nuværende - Steen Wrist - ved valget i 2017. Foto: Peter Leth-Larsen
Steen Wrist blev mandag aften valgt som Socialdemokratiets spidskandidat til byrådsvalget i november. Men 16. november mangler S de to politikere, som fik flest stemmer ved valget i 2017. Dengang hentede Jacob Bjerregaard og Lars Ejby tilsammen over 10.000 stemmer. - Jeg er sikker på, at Steen får et kanonvalg, siger formand, som satser på, at et godt kollektiv kan trække S til sejr igen.

Opdateret: I en tidligere version af artiklen stod der, at byrådet havde politianmeldt Jacob Bjerregaard og Annemarie Zacho-Broe. Det er rettet til, at byrådet i marts sendte advokatundersøgelsen til politiet, som nu efterforsker sagen.

Fredericia: Både den største og den næststørste stemmesluger fra 2017 er væk, når Socialdemokratiet i november går efter at genvinde borgmesterposten.

Her fik den daværende borgmester Jacob Bjerregaard et kanonvalg med 9574 personlige stemmer. Nummer to på listen var Lars Ejby, som hentede 666 stemmer.

Annonce

Dermed hentede de to største S-stemmeslugere samlet over 10.000 stemmer - eller godt to tredjedele af Socialdemokratiets stemmer i alt i 2017.

Partiets lokalformand Karsten Cordtz er indstillet på, at en holdindsats skal sørge for en ny rød valgsejr med en ny besætning. Mandag blev borgmester Steen Wrist officielt udpeget som spidskandidat til byrådsvalget i november, og 20 andre kandidater er klarmeldt.

Hvordan henter I over 10.000 stemmer uden Jacob Bjerregaard og Lars Ejby?

- Jamen, det bliver da også en udfordring. Vi får ikke alle Jacob Bjerregaard stemmer med over. Men jeg tror, vi får et resultat, så der stadig vil være en socialdemokratisk borgmester. Det tror jeg på, siger Karsten Cordtz.

Ærgerligt med Ejby

Jacob Bjerregaard trak sig som borgmester fra årsskiftet og har været centrum for "borgmestersagen". I marts blev en advokatundersøgelse offentliggjort, og den sendte byrådet desuden til politiet. En del af undersøgelsen behandlede rygtet om et nært forhold mellem den daværende borgmester Jacob Bjerregaard og den daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Et forhold ville gøre dem inhabile. Begge har nægtet forholdet, og politiet efterforsker nu det og andre elementer i sagen.


Jeg tror, vi får et resultat, så der stadig vil være en socialdemokratisk borgmester

Karsten Cordtz


Lars Ejby trak sig i lørdags fra byrådsarbejdet og sygemeldte sig. Han har fået hård kritik, efter der er sået tvivl om hans habilitet som økonomiudvalgsmedlem i flere perioder siden 2014. Han er gift med chefen for familieafdelingen, Kirsten Blæhr, og forholdene undersøges nu af Ankestyrelsen.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Lars har følt sig så hårdt ramt, at han er sygemeldt og har trukket sig. Der er kun én fuldtidspolitiker i byrådet. Resten har det ved siden af deres civile arbejde. Så kan jeg godt forstå, hvis man føler sig beklikket, at han ikke føler, det er det værd. Og jeg synes, det er bekymrende, at det udvikler sig sådan, siger Karsten Cordtz, der har oplevet en hård tone i debatten.

Annonce

Tror på "kanongodt" valg

I forhold til hvem der skal hente de socialdemokratiske stemmer, henter formanden stor optimisme ved Steen Wrists indsats, siden han overtog borgmesterposten ved årsskiftet. Der er blandt andet taget godt imod hans stil med at uddelegere mere ansvar, vurderer Karsten Cordtz.

- Det bliver mere en holdindsats. Men jeg tror da, Steen får en kanongodt valg, og jeg synes, han har fået en god start. Når jeg snakker med folk, er kendthedsgraden ikke lige så stor, men han får stor respekt for sin troværdige måde at håndtere det på. Hvis noget ikke er i orden, prøver han at rette op på det, siger Karsten Cordtz.

Hvilken betydning tror du, borgmestersagen får?

- Nu kalder vi det Jacob Bjerregaard-sagen, for vi har jo fået en ny borgmester. Men selvfølgelig er der nogle, der synes, sagen er et problem. Men den er til politimæssig undersøgelse, og vi ved ikke, hvor den ender. Ingen er dømt for noget. Det er jo ikke godt, at man har sådan en sag kørende. Men jeg tror, vi kan vinde igen, hvis vi kommer ud og snakker med folk om politik, siger Karsten Cordtz.

Netop snakken om politik bliver der mulighed for i en valgbutik for Socialdemokratiet, som har første åbningsdag på fredag.

- Folk kan komme ned og snakke med os, og Steen (Wrist, red. ) vil også komme derned. Vi har gjort os nogle tanker om, hvordan Fredericia skal se ud de næste ti år. Mange snakker meget om bosætning, men vi vil gerne gøre det godt for fredericianerne at bo i byen. Så kan det også tiltrække andre - det er vores vinkel på det, siger Karsten Cordtz.

Butikken ligger over for Føtex og er lejet resten af året. Åbningstiderne ligger dog ikke fast endnu.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Treldes campingchef vil have flere til at opdage Fredericias fortræffeligheder

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fuldt hus på Fuglsangcentret: Familier med synshandikappede nyder airhockey, tivoli-besøg og pomfritter i buffetten

Alarm 112 For abonnenter

Mand kan slippe for fængsel: Tog kvælertag på sin kone

Alarm 112

Ryk direkte i fængsel: Dyrt at komme tilbage til hjembyen for at begå indbrud

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Fredericia For abonnenter

Nyt boligområde på vej med 225 boliger: 'Forventer at grundene hurtigt er væk'

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Vi betaler stadig lærepenge

Fredericia

25-års fødselar med én ting på ønskesedlen: Krisecenter kæmper for mænd

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Sport

Holvad på vej mod sin gamle styrke efter sin skade

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Sport

Fredericia fik udvidet truppen med tre mand

Annonce