Annonce
Byens Bedste

Samba-jubel, eufori og overraskelse: Her er billeder og reaktioner fra Byens Bedste

Ved et stort prisshow blev byens handels- og kulturliv fejret lørdag. Vinderne af Byens Bedste Fredericia 2021 reagerede med både eufori og overraskelse. Læs her om vinderne i de ni kategorier og deres reaktioner.

Fredericia: - Vi er jo lige kommet ned fra scenen, og jeg er jo helt euforisk.

Sådan lød det fra medejer Brian Løkkegaard fra Urbania Street Food, som var en af de ni vindere ved Byens Bedste Fredericia 2021.

Den kendte tv-vært Jacob Rising var konferencier på en festlig aften, hvor byens handels- og kulturliv blev hædret, og hvor 36 lokale handels- og erhversdrivende var nomineret til priser.

Fredericia Dagblad og ElboBladet stod bag arrangementet i Eksercerhuset, og det blev en aften med både store grin og vilde jubelscener.

Vært: Forfra folkens

Det sidste blev sparket i gang af en veloplagt Jacob Rising, der lige fra starten peppede feststemningen op.

- Forfra folkens!

Sådan lød hans første kommentar, da han krævede en ekstra bifaldsrunde efter sin entré. Fordi den første var "for fesen".

Og derefter ved flere gange at trykke på sambaknappen og uddele champagneflasker til nogle af de mest engagerede dansere blandt publikum. Publikum kvitterede med masser af ping-pong med værten.

Urbania Street Food tog sig af prisen som Byens Bedste Café og takeaway. Foto Ludvig Dittmann.
Indehaver af Miami/Tøjeksperten, Ole Mortensen, kunne glæde sig over at tage prisen som Byens Bedste Mode med sig fra arrangementet. Foto: Ludvig Dittmann.
Martin Stephansen fra East Coast Surfers modtager her en af priserne fra konferencier Jacob Rising. Foto Ludvig Dittmann.

Vinder: Byen har rykket sig eksplosivt

I alt ni vindere blev afsløret i løbet af aftenen, hvor også den lokale sanger Camilla Kramer optrådte, ligesom bandet Sko og Torp også indtog scenen.

Inden for de sidste ti år er udviklingen i vores by jo sket eksplosivt. Det er dejlig at sådan et show kan understrege det

Ole Mortensen

Efter at 36 lokale erhvervsdrivende var blevet nomineret, kunne borgerne stemme på vinderne. I alt 2459 benyttede chancen for at stemme på vindere, og i kategorien mode gik prisen til Miami/Tøjeksperten. Til stor glæde for indehaver Ole Mortensen.

- Vi er enormt glade for at borgerne synes, vi har det rigtige tøj til dem. Det betyder meget, at at folk har stemt på os, sagde indehaveren, der også er formand for Fredericia Shopping.

På scenen kom han ind på, hvor meget Fredericia har rykket sig som handelsby i de seneste år. Det blev understreget ved lørdagens arrangement, mente han.

- Det betyder enormt meget for vores selvforståelse - som jeg også sagde oppe på scenen. Inden for de sidste ti år er udviklingen i vores by jo sket eksplosivt. Det er dejlig at sådan et show kan understrege det. Det gælder for alle byens butikker, byens håndværk, ja alle byens erhverv, sagde Ole Mortensen bagefter i et interview. Han håbede håbede på endnu større tilslutning til showet næste år.

Den særligt designede Byens Bedste-statuette var på vej til en hædersplads i tøjbutikken.

Nikolaj "Samba" Kock blev overrakt en flaske champagne for at slå sig løs, da sambaknappen lød. I løbet af showet skete det tre gange, og som man kan se på billedet førte det til masser af smil. Foto Ludvig Dittmann.

Et stærkt felt

I kategorien cafe og takeaway havde vinderen - Urbania Street Food - lagt mærke til et stærkt felt af nominerede.

- Jeg havde nok ikke troet, vi skulle tage den, for vi er jo et stærkt felt. Jeg er overvældet og taknemmelig. Og så synes jeg jo, det her er et pissegodt arrangement. Og jeg er selvfølgelig glad for alle dem, der har stemt. Vi tager det som et skulderklap til at fortsætte arbejdet, sagde medindehaver Brian Løkkegaard.

I en anden kategori - Service og Kundeoplevelse - gik prisen til Billunds Boghandel. Indehaver Elsa Billund var beæret over prisen i kategorien, hvor tre andre også var nomineret. Det var Vestbyens Herretøj, Fri Bikeshop i Erritsø og Den Engelske Pub.

Konferencier Jacob Riising skabte en festlig stemning i Eksercerhuset til Byens Bedste Fredericia '21. Foto Ludvig Dittmann.

Netop forskelligheden sagde noget om byen, mente Elsa Billund.

- Styrken ligger i forskelligheden, som vi ser i Fredericias handelsliv. Og at vi hver især byder ind med noget forskelligt, sagde hun - og henviste som eksempel til, at surferbutikken East Coast Surfers tog en af priserne.

Mens den kendte boghandler var glad for at modtage prisen, så havde hun ikke ført den store kampagne for at få stemmer på forhånd.

- Det ligger ikke lige til mig. Vi satser på at være et godt mødested for fredericianerne. Vi brænder for vores fag og har forhåbentlig den litteratur og de varer, folk gerne vil have, sagde Elsa Billund.

De ni statuetter, som blev uddelt, var skabt af den lokale guldsmed Therese Krogh Andresen.

Her er vinderne af Byens Bedste Fredericia 2021

Velvære: East Coast Surfers

Specialbutik: Fredericia Fisk

Håndværk: Andresen's VVS

Mode: Miami/Tøjeksperten

Café og Takeaway: Urbania Street Food

Til Hjem og Retro: Fredericia Isenkram

Restaurant: Restaurant Ene

Kultur og Underholdning: Panorama

Service- og Kundeoplevelse: Billunds Boghandel

Flere gange var folk op at stå. Særligt når prismodtagerne og de andre nominerede skulle hyldes blev der klappet i hænderne. Foto Ludvig Dittmann.
Byens Bedste 21. Foto Ludvig Dittmann.
Thomas Frederiksen, indehaver af Fredericia Fisk, modtog prisen som Byens Bedste Specialbutik. Foto Ludvig Dittmann.
Martin Stephansen var første person til at blive hædret som Byens Bedste Velvære. Det blev til dobbelt op for hyldest, da han i første omgang glemte at få statuette med sig. Den oplevelse tog han dog med glæde og smil imod Byens Bedste 21. Foto Ludvig Dittmann.
For Elsa Billund var glæden over at modtage prisen som Byens Bedste Service- og kundeoplevelse stor: - Vi har været nomimneret til Danmarks bedste boghandler en del år, og det har vi også været glade for. Men det her er bare meget federe, og vi er glade for at dele det med jer og gøre det endnu bedre at handle i Fredericia, lød det i takketalen fra boghandleren. Her ses hun med Fredericia Dagblads chefredaktør Mette Salling Eriksen. Foto Ludvig Dittmann.
Som afslutning på en begivenhedsfyldt aften til Byens Bedste Fredericia '21 sluttede Sko/Torp af med at underholde. Foto Ludvig Dittmann.
Sko/Torp, Søren Sko og Palle Torp, Byens Bedste 21. Foto Ludvig Dittmann.
Guldsmed Therese Krogh Andresen fra Me Mori havde stået bag årets statuetter. I en video forklarede hun om processen med at skabe Landsoldatens bøgegren. Derudover stod hun for at uddele prisen Byens Beste Til hjem og retro, ligesom hun og Me Mori var nomineret i kategorien Byens Bedste Håndværk. Foto: Ludvig Dittmann.

Mest læste

Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen