Annonce
Fredericia

Se de bedste fotos fra foråret: Rundt plejecenter fyldte rundt

Collage
Annonce

2019 lakker mod enden, og derfor kigger vi i dagbladets fotoalbum for året. Vore pressefotografer fanger stort og småt i livet i Fredericia Kommune.

Foråret bød blandt andet på en festlig fejring af det runde plejecenter Othellos 10 års fødselsdag med gallamiddag, sang og dans. Fotografernes linser kom også tæt på kamptræning på den midlertidige politiskole ved Ryes Kaserne, flytning af 72 gamle MR-togsæt fra rangerområdet ved Norgesgade, daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen under hans peptalk til lokale venstre-folk under valgkampen, samt ikke mindst de nyklækkede studenter ved foden af Den Tapre Landsoldat.

Foto: Peter Leth-Larsen

Byens runde plejehjem, Othello, fejrede 12. juni 10 års fødselsdag med gallamiddag, sang og dans.

Foto: Peter Leth-Larsen

Den midlertidige politiskole i Fredericia kører for fulde omdrejninger. Skolen beretter, at man med placeringen i Trekantområdet tiltrækker nye politielever fra steder i landet, hvor ansøgere tidligere ikke søgte ind fra pga. afstanden til Brøndby. Politiuddannelsen består af en række forskellige fag - et af dem er magtanvendelse, hvor eleverne bl.a. lærer at afvæbne og pacificere evt. modstandere.

Foto: Peter Leth-Larsen

De 72 gamle MR-togsæt, som stod på rangerområdet fra Norgesgade ned langs Holstensvej, blev kørt væk i midten af juni. Alle på nær fem vognsæt blev kørt til skrot i Randers. Togene havde fået en hård medfart, siden de blev anbragt på området i slutningen af 2017. Hærværk, brandstiftelse og tyveri af kostbare batterier var blot noget af det, DSB-togene blev udsat for.

Foto: Peter Leth-Larsen

61-årige Anni Kate Andersen har haft sclerose i 40 år og er flere gange blevet ramt af blodpropper. Hun har oplevet både gode og dårlige sider ved det danske sundhedssystem, men især kørselsgodtgørelsesordningen, synes hun dog, er helt hen i vejret, og det har fået hendes mand, Steen Kragh Andersen, til at kontakte både regionale politikere, embedsmænd og sundhedsminister.

Foto: Peter Leth-Larsen

6. Juli Garden blev dannet i 1979 og består i dag af et tamburkorps og et harmoniorkester. Gardens piger og drenge ses gerne til alverdens arrangementer i Fredericia, hvor de optræder i deres kendte blå og røde uniformer - en tro kopi af "Infanterimodel M-1842", som det danske forsvar bar under det historiske slag med udfaldet fra Fredericia's volde 6. juli 1849.

Foto: Peter Leth-Larsen

Lokale venstrefolk fik en peptalk om landets Europa-politik af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, som i valgkampen - på vej til et sangaftenarrangement i Sønderjylland - svingede forbi Fredericia Auto-Service og EP-kandidat Asger Christensen.

Foto: Peter Leth-Larsen

Traditionen tro dansede og sang årets nyudsprungne studenter rundt om Den tapre Landsoldat ved Prinsens Port.

Foto: Peter Leth-Larsen

Jørgen Skovmand er selvudnævnt sømester i Bredstrup-Pjedsted. Det indebærer vedligeholdelse af "Dons Søerne", der ligger ved Bredstrup-Pjedsted Hallen.

Foto: Peter Leth-Larsen

Byggeriet til Christianskirkens nye indgangsportal er snart klar til indvielse. Kirken har i forbindelse med byggeriet fået lavet nogle flotte sponsornøgler i bronze - de såkaldte Alfa & Omega nøgler, som er designet af kunstneren Bjørn Nørgaard. Han er også manden bag bronze-udsmykningen af det nye indgangparti. Else Warming var første køber i rækken til en sponsornøgle. Bag hende ses Mogens Ussing, sognepræst Eva Jerg, Per Møller Henriksen og Torben Vendt.

Foto: Peter Leth-Larsen

Hvis man ikke er bange for højder eller vind i håret, og samtidig sætter pris på en god udsigt, er en tur henover Den Gamle Lillebæltsbro en vældig god idé. I 2015 tilbød Bridgewalking Lillebælt for først gang interesserede en guidet tur på toppen af broen, 60 meter over havet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce