Annonce
Erhverv

Shell Raffinaderiet er solgt: Medarbejdere vil fortsat være ansat under det nye ejerskab

Shell Raffinaderiet er sammen med resten af A/S Dansk Shell solgt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Køberen er et uafhængigt investeringsselskab indenfor vedvarende energi.
Annonce

Fredericia: Shell Raffinaderiet er solgt.

Shell Petroleum Company Ltd (Shell) har underskrevet en salgsaftale med PL ESG Denmark Co APS (Postlane Partners) vedrørende A/S Dansk Shell og Shells resterende downstream-forretning i Danmark.


Frasalget sker i overensstemmelse med Shells globale strategi om at ændre vores portefølje og produkter for at opfylde vores kunders behov for renere energi.

Robin Mooldijk, Shell


Aftalen omfatter raffinaderiet i Fredericia samt lokale handels- og forsyningsaktiviteter. Det oplyser Shell Raffinaderiet i en pressemeddelelse.

- Frasalget sker i overensstemmelse med Shells globale strategi om at ændre vores portefølje og produkter for at opfylde vores kunders behov for renere energi, oplyser Robin Mooldijk, der er Executive Vice President hos Manufacturing hos Shell, og udtaler desuden:

- Denne exit understøtter skiftet i vores portefølje af raffinaderier fra de nuværende fjorten til seks højværdi energi- og kemikalierparker, hvilket understøtter vores ambition om at være en energivirksomhed uden nettoemissioner senest i 2050 i trit med samfundets udvikling.

Raffinaderiet tidligere forsøgt solgt

A/S Dansk Shell blev første gang sat til salg i 2016, hvor hoveddrivkraften var det nyetablerede Dansk Olieselskab med erhvervsmanden Tommy Frank fra Randers i spidsen.

Selskabets reelle ejere var Tommy Franks børn, og der var samtidig store aktører inde over transaktionen omkring handlen.

Dansk Olieselskab havde allieret sig med både amerikanske Goldman Sachs, Novo Holding og Nordea.

Dansk Olieselskab indbetalte en halv milliard kroner for aktiviteterne i Fredericia i september 2016, men ved nytår 2018 stod det klart, at handlen ikke blev til noget. Finansieringen var betinget af, at Dansk Olieselskab overtog aktiviteterne i A/S Dansk Shell, men det skete ikke, og handlen faldt på gulvet.

Køberen - Postlane Partners - er et uafhængigt investeringsselskab inden for vedvarende energi, der søger at erhverve og optimere energi- og infrastrukturaktiver med et miljømæssigt, socialt og corporate governance-fokus.

Postlanes udviklingsplaner for raffinaderiet omfatter co-processing af bioprodukter og vil også fokusere på grøn brint og potentialet for avancerede biobrændstoffer.

Annonce

Medarbejdere fortsætter under nyt ejerskab

Omkring 260 personer, der i dag er ansat hos A/S Dansk Shell, vil fortsat være ansat i virksomheden under det nye ejerskab. Salget forventes at være afsluttet i andet kvartal 2021 under forudsætning af myndighedernes godkendelse.

A/S Dansk Shell producerer cirka 35 procent af det danske behov for brændstof til transport på Shell Raffinaderiet i Fredericia. Her modtager man også den danske råolieproduktion fra Nordsøen via en en 320 kilometer lang rørledning.

Udover dette er selskabet Danmarks største leverandør af overskudsvarme til fjernvarme og leverer årligt, hvad der svarer til mere end 23.000 almindelige husstandes forbrug af fjernvarme.

Frasalget af blandt andet raffinaderiet efterfølger salget af Shells marketingforretning (tankstationer mv.) til Couche-Tard i 2016 og Shells upstream-forretning til Noreco i 2019 og markerer Shells exit fra Danmark som selvstændig virksomhed med ansatte. Shell vil stadig være til stede i Danmark via en Aviation JV og Retail franchise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Fredericia

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Fredericia

Mandagens lokale tal: Efter søndagens stigning er der igen få nye smittede

Annonce