Annonce
Erhverv

Skærbæk-værft hev bådbranchens Oscar hjem for 4. gang

I hjemligt farvand i Lillebælt har Quornings nyeste 12 meter lange trimaran kunnet overbevise bådbranchen om, at båden fortjener årets Oscar. Prisen er givet i kategorien "Best performance cruiser". Det er Quornings fjerde Oscar til trofæskabet i Skærbæk. Foto: 2020 Michal Baran
En 12 meters trimaran fra Qorning Boats i Skærbæk har vundet fornem pris for 4. gang. Juryen bag udpegningen består af 12 førende europæiske bådblade, og prisen måtte overrækkes online på grund af corona-restriktionerne.
Annonce

Skærbæk: Der skal gøres plads i trofæskabet hos Quorning Boats i Skærbæk til endnu en Oscar. Bådbranchens fornemme hæder er for fjerde gang gået til det lille bådebyggeriet på Skærbækvej.

Bådbranchens store internationale prisuddeling, den maritime Oscaruddeling er netop løbet af stablen i Hamborg. I kategorien ”Best Performance Cruiser” sejlede Quorning Boats hjem med den eftertragtede store pris.

Prisen får bådebyggeriet for den seneste satsning på flagskibet Dragonfly 40. Det er en special bygget 12 meter sejlbåds trimaran, som efter dommerens vurdering "giver en helt speciel og unik sejloplevelse for det kræsne publikum".

For Quorning Boats er det et vigtigt kvalitetsstempel på det udviklingsarbejde, der har taget omkring to år. Fredericia Dagblad besøgte bådebyggeriet for to år siden, hvor man var i fuld gang med udviklingen af trimaranen, som er virksomhedens største.

Quorning Boats i Skærbæk bygger årligt 40 trimaraner til lystsejlere over hele verden. Det har de gjort i 53 år. Virksomheden forsøger i disse år at fremtidssikre sig ved investeringer. I det seneste regnskab er indtjeningen vokset og formuen steget. Nu er bådbyggeriet og direktør Jens Quorning blevet belønnet med en Oscar for deres nyeste store satsning Dragonfly 40. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Oscar for fjerde gang

Det er fjerde gang trofæet ender i Skærbæk hos Quorning Boats, og det er langtfra hverdagskost, at det sker. Juryen og arrangører af ”European Yacht of the Year” består af de 12 førende europæiske bådblade, som fra Danmark repræsenteres af Bådmagasinet.

- Det er en meget prestige fyldt pris at modtage, vi er meget beæret over, at det faktisk er 4. gang, vi vinder denne fantastiske pris, og jeg tvivler faktisk, der er andre værfter der har vundet den så mange gange. Som eksempel vandt det kæmpestore Tyske firma Bavaria også en pris denne gang med deres nye Bavaria 42, det er en af Europas største sejlbåd producenter, og det er kun to gange, de vinder denne pris. Vores danske kollega X-yachts har også vundet prisen nogle få gange, siger Jens Quorning til Fredericia Dagblad.

- Hvad er det, der gør jeres produkt så interessant?

- Jeg tænker, vi har modtaget så mange priser for vores mod i design og ikke mindst innovation og nytænkning. Vores både er specielle, og vi er kun fire-fem bådværfter i verden, der laver det vi laver. Stort set hele vores produktion går således også til eksport i hele verden, siger den stolte producent.



Normalt overrækkes prisen ved verdens største bådudstilling i Düsseldorf, hvor Quorning Boats har været faste udstillere. Men på grund af Covid-19 er alt blevet aflyst, og i stedet blev sløret løftet på en online ceremoni fredag.

Som begrundelse for at vinde denne pris nævner juryen at ”Dragonfly 40 vinder på sin performance, elegance og de fantastiske styreegenskaber, kvalitet samt en unik sejloplevelse.”

Bådebyggeriet kan ikke bare præstere kvalitet. Selskabets bruttofortjeneste er øget fra 21,6 millioner kroner til 25,1 millioner kroner i det seneste regnskab.

Forrige år var der i gennemsnit 39 fuldtidsmedarbejdere beskæftiget i virksomheden, og det steg til 41 ansatte i seneste regnskabsår.

Med Hindsgavl i baggrunden flyder den 12 meter store trimaran roligt i Fænøsund. Foto: 2020 Michal Baran
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny Madsby-børnehave på vej: Her er placeringen, politikerne ønsker

Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce