Annonce
Erhverv

Slut med hemmelighedskræmmeri: Se hvilke lejere, der flytter ind butikscenter til 37 mio. kroner

Harald Nyborg, Skousen og OK rykker ind, når Læborg Autohandels bygning på Industrivej Vest tæt på motorvejen er revet ned. Læborg Auto kører videre i lokaler på Ådalen 23 i Vejen. Illustration: Blue Capital
Harald Nyborg og Skousen er de to store butikker, der flytter ind i et nybyggeri på cirka 3200 kvadratmeter på Læborg Autohandels gamle grund på Industrivej Vest. Desuden kommer en OK tank og vaskehal på stedet.

Nybyggeri:  Arbejdet med at vælte de bygninger,  der tidligere husede Læborg Autohandels afdeling på Industrivej Vest, går snart i gang.

- Den 1. oktober flytter den den nuværende ejer, og så river vi lokalerne ned og går i gang med at bygge nyt på grunden,  siger Frede Clausen.

Han er bestyrelsesformand og medejer af Developnord, der er et aalborgensiske ejendoms-udviklingsselskab.

Annonce

Det nye butikscenter, der ligger tæt på motorvejen,  bliver på cirka 3200 kvadratmeter. Papirarbejdet er på plads, og han kan afsløre, at lejerne i  de nye, store butikker  bliver kæderne  Harald Nyborg og Skousen. Også OK, rykker ind og opfører en selvbetjeningstank og en vaskehal på den cirka 7500 kvadratmeter store grund.

- Prisen for vores færdige byggeri bliver omkring 37,3 millioner kroner, og jeg er glad for, at det er gode og sunde lejere, der kommer ind. Det bliver en god udbygning af det i forvejen fine område, der er til udvalgsvarehandel i den nordvestlige del af Vejen, mener den nordjyske erhvervsmand.

De to kæde-butikker har lejet sig ind i 10,5 år og OK i 20,5 år.

- Efter planen kommer byggeriet, der opføres af betonelementer,  til at stå klar i maj eller juni næste år,  uddyber han.

Hurtigt udsolgt

Developnord samarbejder med  det Aarhus-baserede selskab Blue Capital.

- Vi er et udbyderfirma, der for Developnord skal sælge projektet videre til ti investorer. Og de er allerede fundet.  Da vi havde annonceret projektet i sidste uge, så gik der en dag eller to, og så blev det udsolgt. Det gik rigtig hurtigt, fortæller Jesper Rask, der er investerings- og kunderådgiver hos Blue Capital.

Han oplyser, at det for eksempel er revisorer, advokater, selvstændige og almindelige lønmodtagere, der investerer via Blue Capital.

- I projekter som det her er det typisk, at 70 procent af pengene er belånt i realkredit, 10 procent er bankfinansieret og de sidste penge kommer fra investorer. Vi håndterer alt det praktiske og har den daglige dialog med lejerne, mens det er investorerne, der bestemmer i forhold til for eksempel refinansiere af lån, forklarer Jesper Rask.

Annonce

Velkommen til store forretninger

Flemming Simested, der er citychef i Vejen, hilser på vegne af handelsstandsforeningen de nye, pladskrævende butikker velkommen.

- Jeg tror, at Vejen midtby og den type butikker, der kommer nu, supplerer hinanden fint. Som udgangspunkt gavner det ikke Vejen som by, at der kommer detailhandel i det område. Når det er sagt, så har de nye butikken den fordel, at de kan være med til at holde kunder i området, som ellers ville være kørt et andet sted hen for at handle.

Han opfordrer kraftigt de lokale politikere til at holde fast i beslutningen om, at man ikke skal lægge dagligvarebutikker eller butikker, der traditionelt hører til i en midtby, uden for byen.

- Det kan godt være, at der kommer henvendelser, der på papiret ser interessante ud, men erfaringerne fra andre byer viser, at hvis dagligvare- og midtby-butikker får lov til at etablere sig uden for  centrum, så er det med til trække kunder væk og ødelægge byerne, siger Flemming Simested.

Det nye butikscenter

Grunden på Industrivej Vest nummer 2, hvor Læborg Autohandel tidligere havde en afdeling, er købt af  det nordjyske ejendomsudviklingsselskab Developnord.

Ejendomsmægler E. Dam Jensen formidlede handlen.

Her går Developnord til oktober i gang med at opføre det nye butikscenter, Vejen Retail Center, hvor Harald Nyborg, Skousen og OK lejer sig ind.

Byggeriet, der bliver opført af betonelementer, ventes at stå færdig til sommer.


Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce